1 319 5

Поет с парализа изригна: Защо направо не ни екзекутират?

За какво ни е изобщо помощ, та ние сме за разстрел явно! Защо не?!, пише Росен Карамфилов

Мария Атанасова

Решение на Върховния административен съд от декември 2017-та година, свързан със социалната услуга „Асистенти за независим живот“, стана причина известният поет Росен Карамфилов да изригне в социалните мрежи срещу Темида.

Решението на съда пряко го засяга - Карамфилов е с церебрална парализа, но това не му пречи да твори и пее, за което има и награди, пише "Офнюз".

"Омерзен съм от тая държава! Омерзен и отвратен! Отрязват часовете за работа по програмата Асистент за независим живот към Столична община. Сиреч ни отрязват с пари. С около 100-150 лева. Всички нас. Клетите инвалиди на майка България! За какво ни е изобщо помощ, та ние сме за разстрел явно! Защо не?! Защо не ни съберат пред Народното събрание да речем и не ни екзекутират един по един?! Защо не?!", написа във фейсбук Карамфилов.

"За какво ни е изобщо помощ, та ние сме за разстрел явно! Защо не?! Защо не ни съберат пред Народното събрание да речем и не ни екзекутират един по един?! Защо не?! Ние само пречим на нормалните, дето могат да ходят. За какво да им разваляме пейзажа с нашите инвалидни колички и с нашите асистенти. Асистенти, чиято часова ставка струва по-малко от кутия цигари! На кого ли му дреме?! Ние нека си роптаем! Кой ли ще ни чуе?! Баш никой! Това било решение на Върховния Съд или на не знам там кой си. Тоя Съд ли ще ми свърши задачите за деня?! Тоя Съд ли ще ми напазарува и ще ме отведе на работа?! Тоя Съд ли ще бачка вместо мен, за да ми осигури нормалното право да бъда човек, а не да ме третират като отрепка на колелца, която се храни с огризките на свините велможи като Пеевски и тем подобни! Не сте познали!", пише той.

Решението на ВАС потвърждава отмяната на текст от Наредбата за предоставяне на социалните услуги „Асистенти за независим живот“. По този начин, заявителите на тази услуга вече няма да получават точки за класиране и часове асистентска помощ за трудова и учебна дейност.

"Предвид гореописаното Решението на Върховен административен съд, Комисията по чл. 15 от Наредбата за асистентите преразгледа заявленията на всички отговарящи на изискванията на Наредбата кандидати за ползватели на социалната услуга „Асистент за независим и активен живот“, както и приложените към тях документи, като оцени лицата без да им предоставя точки за класиране и часове асистентска помощ за придружаване до учебното заведение/работното място и обратно и съдействие в учебния процес и при упражняване на трудовата дейност", казаха от Общината.

Обяснението на Столична община е, че с тази промяна се освобождава финансов ресурс, който е достатъчен да бъдат включени всички 643 лица, отговарящи на изискванията за ползване на социалната услуга „Асистент за независим и активен живот“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 14:22  10.02.18
  да си се родил циганин да живееш нормално
 • НАП
  Отговор
  2 14:29  10.02.18
  Щото нема да можеш да плащаш данъци
 • КЪДЕ Е СОЦИАЛНИЯТ АНГАЖИМЕНТ
  Отговор
  3 14:30  10.02.18
  НА ДЪРЖАВНИЯТ КРИМИНАЛЕН И КОРУМПИРАН КАПИТАЛИЗЪМ. НИМА НЕ ВИЖДАМЕ ЧЕ НАРОДА Е ПРЕНЕБРЕГНАТ И ИЗОСТАВЕН НА ДОИЗЖИВЯВАНЕ И ИЗЧЕЗВАНЕ, НА НИКОМУ НЕ НУЖЕН. КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА ? ВЪВ ОТ ЕС ! СМЯНА НА ПОЛИТ ПЛАТФОРМАТА С ШИРОКО НАРОДНО УЧАСТИЕ. ИНАЧЕ НАГОДА ГАСНЕ ЕЖЕЧАСНО ! ТЯСНА ВРЪЗКА С РУСИЯ И ДАЛЕЧ ОТ ЗАПАДА.
 • гост
  Отговор
  4 14:47  10.02.18
  че какво не ти харесва и тук съда е като в Русия даже там от два дни магистратите могат да вършат престъпления, да карат след употреба на алкохол и дори нямат право да им съставят акт или да им се прави забележка...това е заради вярност към Путлер и мафиотската държава Русия, а ако не сме в ЕС тук ще е и още по-зле
 • дуло
  Отговор
  5 17:01  10.02.18
  И аз имам дете с церебрална парализа, 100% инвалид, на съпругата всеки път отрязват часове, стигнаха до 3 часа на ден, а другите 21 часа кой гледа ? Всеки път преназначават я, пращат на борсата, подигравка пълна.Искат да се откажем от помощите,това е целта на тези изроди. Уж искаме да няма изоставени болни деца, или напротив по изгодно на корумпираните чиновници да има такива социални "защитени"домове ,където могат да бият деца и да крадат...Сега обаче има по важни неща за мафията -Трети пол...друго тези отрепки не ги интересуват, платено е за по висши неща..

Напиши коментар:


Публикувай