1 351 1

Майката на малтретираното в "Брезичка" дете: Всички в групата са жертви

Бургазлийката Мария Гюзелева е категорична, че ако в детската градина имаше видеокамери, нямаше да се стигне до подобни действия

Мария Атанасова

Майката на момиченцето, което е най-сериозно пострадало след тормоза от страна на учителката Милена Иванова на скандалния видеоклип от ОДЗ „Брезичка“, бе сред първите дошли на днешния протест срещу насилието над деца.

Бургазлийката Мария Гюзелева е категорична, че ако в детската градина имаше видеокамери, нямаше да се стигне до подобни действия от страна на възпитателката.

„Ако е знаела, че има камера, най-малкото нямаше да бие децата. Не искаме да има тормоз – физически, психически или какъвто и да е над деца. Това е недопустимо! Мисля, че ако има камери, работната среда ще е по-спокойна и за учителите. Аз работя в помещение, където има 2 камери. Те не ме притесняват по никакъв начин. Ако някой отиде и ги обвини за нещо, просто можем да изискаме записа от директора и да видим дали е така или не“, каза бургазлийката, цитирана от "Флагман".

„Прокуратурата трябва да каже какво е адекватното наказание в случая. Не искам повече тези госпожи да имат допир с деца. Всички деца в групата са били насилвани по един или друг начин. Защото не е ли насилие това да гледаш как бият едно дете и да го приемаш за нормално? Защото това е било системно и те са го приемали за нормално. Това също е тормоз. Психическият тормоз над деца е нещо много сериозно“, каза Мария Гюзелева.

„Първо директорката искаше да ме съди, защото съм разпространила записа и съм снимала. Искам да уточня, че нито съм снимала, нито съм разпространявала видеото. Как ще ме съдят за нещо, което не съм направила?“, попита Мария.

Момиченцето вече се чувства много по-добре след смяната на учителките и няма търпение да отиде на градина.

„Вече е спокойна, ходи с голямо желание на градина. Обожава новите си госпожи. Директорката също е уникален човек, с нея има диалог. Госпожите казват, че с всеки изминал ден има промяна в децата ни. Доволна съм от това, което се случва. Всичко правим за децата. Ние не нападаме всички учители, а само тези, които са на клипа. Ние сме за промяна! И те трябва да имат по-нормални условия на труд. Само в нашата група са 37 деца, което е твърде много“, сподели бургазлийката.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:11  12.02.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай