4 020 5

Кланици зариват с кокали туристически маршрути

Мартин Христов

Кланици зариват с кокали туристически маршрути и отблъскват туристи в Кърджалийско. Това съобщи "Нов живот", позовавайки се на читателски сигнали.

Последният такъв случай е от миналия уикенд, когато гости от София, излезли на туристически излет, попаднали на камара животински кости в дере между зоните за отдих в Енчец и Главатарци. От камарата поради топлото време се разнасяла воня на леш.

Според Веселин Т. случаят не е изолиран. Честа практика е изхвърляне на животински остатъци в близост до Момчилград. Случаи е имало в подножието на крепостите Моняк и Перперикон.

Отблъсваме туристите с подобни деяния. Не съм чул, нито една кланица до сега да е понесла санкции, отбелязва Веселин Т.

Кметът на Енчец Юксел Бекир сподели, че проблемът за надзираваното от него землище не е от сега. В района има три кланици: в Енчец, Крайно село и Срединка. Имало е пререкания със собствениците на кланицата в Енчец и за дълъг период от време не е имало инциденти. Сметището, открито от туристите, не е ново, сподели още Юксел Бекир.

Шефът на Българската агенция за безопасност на храните в Кърджали д-р Георги Грозев посочи, че е задължение на полицията да издири нарушителя и да го хване , а на общината да почисти. Ние можем да санкционираме при това условие, каза той.

Екологът на община Кърджали Веселина Танчева бе категорична, че сметищата с животински кости в Кърджалийско са продукт на занижения контрол на БАБХ. Замърсяват се най-хубавите места в общината. Това се дължи на факта, че няма отговорници в кланиците, които трябва да сигнализират в случай на нарушения. Вместо БАБХ, служители на общината издирват останали ушни марки сред костите за да установят нарушителя, подчерта Веселина Танчева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДДДДДД
  Отговор
  1 11:43  11.02.18
  Като чета никой не му се работи. Само си прехвърлят отговорността кой да ги хване.
 • Еко патриот
  Отговор
  2 12:13  11.02.18
  Къде са зелените идиоти или няма келепир и ги боли....?!?

  Коментиран от #3

 • Токо
  Отговор
  3 19:06  11.02.18

  До коментар #2 от "Еко патриот":

  Е нема ми бате! Тука нема кинти. Ако се правеше лифт щеха да цъфнат с палатки и плакати! А тука кой да им плти, и за какво???
 • незнайко
  Отговор
  4 08:48  13.02.18
  Много добре знаят кой ги изхбърля ! Някой спорил ли е с турци ? Там е друга БЪЛГАРИЯ и БАБХ нямат думата !!! Все по лошо става за нас българите в този регион.
 • тхл
  Отговор
  5 09:25  14.02.18
  Турска неграмотна сган са само там трябва чистка ей.

Напиши коментар:


Публикувай