11 Февруари, 2018 18:14 1 696 7

Стойнев: Откога МВР се занимава с въпроса кой е член на БСП

  • драгомир стойнев-
  • мвр-
  • бсп

Откога отдел „Противодействие на икономическата престъпност” в МВР не се занимава с корупцията, а с въпроса кой е член на БСП? Когато се изискват протоколи от Общинския съвет на БСП в Шумен от водени заседания, копие на протоколи от делегатски събрания, присъствени списъци, то тогава ние сме притеснени. Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред БНР по повод искането на партията към главния прокурор да провери дали Районната прокуратура в Шумен е използвана за изпълнение на политическа поръчка, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

От пресцентъра на партията припомнят, че преди дни лидерът на левицата Корнелия Нинова попита с какво основание Прокуратурата разпорежда на икономическата полиция в Шумен да изиска от Общопартийната контролна комисия на БСП информация – кои лица са присъствали на делегатски събрания. „За каква демокрация говорим, след като е достояние на полицията каква стратегия готви БСП за местните избори. Те утре ще искат и от другите политически сили информация, която ще използват за натиск. Така ще отказват кандидатите за кметове да се кандидатират”, заключи Драгомир Стойнев.

По темата за прекратяването на договорите с американските централи, Драгомир Стойнев коментира, че БСП, като конструктивна опозиция, ще подкрепи решението, но то е краткосрочна стъпка за разрешаване на проблемите в енергетиката. Той помни, че няма никаква информация- какво се случва с газовите връзки на страната и какви инвестиции се привличат в тази насока. „През 2014 г. ДКЕВР сезира ЕК за неправомерна държавна помощ към тези централи и ВЕИ сектора. От тогава има само мълчание по този въпрос. Никой не знае какво се случва. Вероятно никой не преговаря с ЕК. Това не е нормално за държава членка на ЕС”, каза още Драгомир Стойнев. Той добави, че опозицията се интересува от дългосрочните стъпки и намерения на управляващите в тази насока. „Искаме дългосрочна пътна карта за развитието на енергетиката, така че не само домакинствата, но и работодателите да бъдат спокойни”, каза той.

„От медиите разбираме, че ще има Сръбски поток. Къде е правителството? Онзи ден е одобрено строителството на Северен поток 2. Турски поток започва строителството. Правителството можеше да покаже повече характер, въпреки огромния натиск от ЕК за спирането на Южен поток”, каза зам.-председателят на ПГ „БСП за България”.

По повод забавянето на турската атомна централа и дали това отваря възможност за строителството на АЕЦ „Белене”, бившият енергиен министър Драгомир Стойнев категорично заяви, че нов ядрен проект страната ни трябва да има. „Последните два енергоблока в АЕЦ Козлодуй след 10 години изчезват. В Eвропа се говори за спиране на производство на електроенергия от въглища. Ние на какво ще разчитаме? На ВЕЦ, фотоволтаици и на производство от вятър? Това не е базова мощност, която да гарантира сигурност на българската икономика и потребление. Ние от сега трябва да мислим за заместване на отиващите си мощности”, поясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 8 Отговор
    Ей палавнико,да ходиш на логопед преди да ти слушаме залепналото реле,явно с лизане на разни неща на кака ти Кури няма да оправим правоговора!А не да ми се правиш на мъж с големия Туарег!

    Коментиран от #3

  • 2 Олимпи Котев

    9 5 Отговор
    Че това трябва да е главната задача на МВР
  • 3 Моамар

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Той тъй заеква щот са упражнява да обяснява за сделки коит е подписал
  • 4 БУДНАТА СЪВЕСТ

    7 3 Отговор
    Скрий се бе пелтек!
  • 5 Antymediator

    9 1 Отговор
    Едно време , ако някой мислеше и говореше различно от тях, му оформяха досие в милицията и го следяха непрекъснато.
    За него и роднините му всички врати към светлото бъдеще бяха затворени !
    Затова на всички партийни членове да им се окаже същото внимание, още повече , че са и национални предатели !
  • 6 hard

    4 1 Отговор
    Тоя наскоро беше казал, че Бкп ни била хранила навремето.Обаче не казва, че това ядене ние си го плащахме като им работихме безплатно през съботите Ленински и Димитровски, и за това, че не валяло дъж през лятото - За сушата!Партията ни дава ни караха да казваме тохава в комунизма на майка му и баща му и трябваше да сме усмихнати задължително иначе ставаш политически затворник тъй като си бил против партията Майка която давала всичко.......и какво беше то всичкото::::)))))D!!!!
  • 7 Иоуееееее

    1 1 Отговор
    От 1944-та... И не е спирала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове