1 221 7

Стойнев: Откога МВР се занимава с въпроса кой е член на БСП

Мартин Христов

Откога отдел „Противодействие на икономическата престъпност” в МВР не се занимава с корупцията, а с въпроса кой е член на БСП? Когато се изискват протоколи от Общинския съвет на БСП в Шумен от водени заседания, копие на протоколи от делегатски събрания, присъствени списъци, то тогава ние сме притеснени. Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред БНР по повод искането на партията към главния прокурор да провери дали Районната прокуратура в Шумен е използвана за изпълнение на политическа поръчка, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

От пресцентъра на партията припомнят, че преди дни лидерът на левицата Корнелия Нинова попита с какво основание Прокуратурата разпорежда на икономическата полиция в Шумен да изиска от Общопартийната контролна комисия на БСП информация – кои лица са присъствали на делегатски събрания. „За каква демокрация говорим, след като е достояние на полицията каква стратегия готви БСП за местните избори. Те утре ще искат и от другите политически сили информация, която ще използват за натиск. Така ще отказват кандидатите за кметове да се кандидатират”, заключи Драгомир Стойнев.

По темата за прекратяването на договорите с американските централи, Драгомир Стойнев коментира, че БСП, като конструктивна опозиция, ще подкрепи решението, но то е краткосрочна стъпка за разрешаване на проблемите в енергетиката. Той помни, че няма никаква информация- какво се случва с газовите връзки на страната и какви инвестиции се привличат в тази насока. „През 2014 г. ДКЕВР сезира ЕК за неправомерна държавна помощ към тези централи и ВЕИ сектора. От тогава има само мълчание по този въпрос. Никой не знае какво се случва. Вероятно никой не преговаря с ЕК. Това не е нормално за държава членка на ЕС”, каза още Драгомир Стойнев. Той добави, че опозицията се интересува от дългосрочните стъпки и намерения на управляващите в тази насока. „Искаме дългосрочна пътна карта за развитието на енергетиката, така че не само домакинствата, но и работодателите да бъдат спокойни”, каза той.

„От медиите разбираме, че ще има Сръбски поток. Къде е правителството? Онзи ден е одобрено строителството на Северен поток 2. Турски поток започва строителството. Правителството можеше да покаже повече характер, въпреки огромния натиск от ЕК за спирането на Южен поток”, каза зам.-председателят на ПГ „БСП за България”.

По повод забавянето на турската атомна централа и дали това отваря възможност за строителството на АЕЦ „Белене”, бившият енергиен министър Драгомир Стойнев категорично заяви, че нов ядрен проект страната ни трябва да има. „Последните два енергоблока в АЕЦ Козлодуй след 10 години изчезват. В Eвропа се говори за спиране на производство на електроенергия от въглища. Ние на какво ще разчитаме? На ВЕЦ, фотоволтаици и на производство от вятър? Това не е базова мощност, която да гарантира сигурност на българската икономика и потребление. Ние от сега трябва да мислим за заместване на отиващите си мощности”, поясни той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:19  11.02.18
  Ей палавнико,да ходиш на логопед преди да ти слушаме залепналото реле,явно с лизане на разни неща на кака ти Кури няма да оправим правоговора!А не да ми се правиш на мъж с големия Туарег!

  Коментиран от #3

 • Олимпи Котев
  Отговор
  2 18:21  11.02.18
  Че това трябва да е главната задача на МВР
 • Моамар
  Отговор
  3 18:23  11.02.18

  До коментар #1 от "Гост":

  Той тъй заеква щот са упражнява да обяснява за сделки коит е подписал
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  4 18:50  11.02.18
  Скрий се бе пелтек!
 • Antymediator
  Отговор
  5 20:43  11.02.18
  Едно време , ако някой мислеше и говореше различно от тях, му оформяха досие в милицията и го следяха непрекъснато. За него и роднините му всички врати към светлото бъдеще бяха затворени ! Затова на всички партийни членове да им се окаже същото внимание, още повече , че са и национални предатели !
 • hard
  Отговор
  6 08:26  12.02.18
  Тоя наскоро беше казал, че Бкп ни била хранила навремето.Обаче не казва, че това ядене ние си го плащахме като им работихме безплатно през съботите Ленински и Димитровски, и за това, че не валяло дъж през лятото - За сушата!Партията ни дава ни караха да казваме тохава в комунизма на майка му и баща му и трябваше да сме усмихнати задължително иначе ставаш политически затворник тъй като си бил против партията Майка която давала всичко.......и какво беше то всичкото::::)))))D!!!!
 • Иоуееееее
  Отговор
  7 10:57  12.02.18
  От 1944-та... И не е спирала.

Напиши коментар:


Публикувай