1 768 13

ДПС, ДОСТ и НДПС се обединяват?

Призив за помирение отправи представителят на най-голямата изселническа организация

Венцислав Михайлов

Призив за помирение и преодоляване на конфронтацията между ДПС, ДОСТ и НПСД отправиха на своя конференция Бурса от най-влиятелната неформална организация на българските изселници в Турция Балгьоч, съобщава сайтът offnews.bg.

Във форума участваха председатели на дружествата на българските турци, включени във федерацията Балгьоч, представители на Движението за права и свободи (ДПС), партия ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност) и Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД), както и активисти на изселнически организации.

В слово пред участниците почетният председател на Конфедерацията на Балканските румелийски турци Турхан Генджоглу, водещ емисар на инициативите за обединение, информира за отбелязан напредък. По думите му става въпрос за постигане на консенсус сред симпатизантите относно най-критичния проблем, а именно необходимостта от обединение и премахване на политическата конфронтация.

Генджоглу разказа, че е провел срещи с лидерите на ДПС и ДОСТ, като подчерта, че "са направени значителни стъпки за помирение".

"Конфронтацията се оказа болезнен и дълъг процес за всички ни", каза Генджоглу, "защото дори близки роднини се озоваха във враждуващи лагери. Но сега е време да загърбим миналото, да оставим сръдните и да гледаме в бъдещето".

Той призова симпатизантите на всяка от формациите да не се поддават на провокации и да не използват езика на омразата и конфронтацията, а да съдействат за сближаването.

"В светлината на обсъдените на конференцията в Бурса въпроси, които са в подкрепа на обединението, предстои да проведем срещи с лидерите на ДПС и ДОСТ, за да ги запознаем с желанието и волята на сънародниците в Турция, и сега още повече вярвам, че ще се постигне обединение", каза още почетният председател на Конфедерацията на Балканските румелийски турци.

Турция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:40  12.02.18
  След помията, с която се заливаха!? След бягството на Павел в турското посолство от страх от килърите на Сава?! Всичко е възможно, ако малкият орк и султана се договорят!

  Коментиран от #2

 • ВМОРО
  Отговор
  2 09:46  12.02.18

  До коментар #1 от "Пеньо":

  Та Волен и Валери не се ли заливаха с помия? Я ги виж сега. Ами "десните"? Същата история. Едни и същи шушумиги са всички. Народни изедници.
 • некойси
  Отговор
  3 10:01  12.02.18
  Да си отиват в Турция там да правят партии.
 • Салам Алеко
  Отговор
  4 10:49  12.02.18
  500 години не ви ли стигат! Ей не се наядохте! Докато не ни унищожите няма да се спрете! Защо не си направите в Анадола партия? Тук не ви искаме, не можете ли да разберете че сте нежелани! Защо турска партия иска да се меси в България? Имахме човещина и не ви изселихме, както направи Ататурк! Сега защо вие не проявите човещина и да се приберете в рината ви?

 • Гост
  Отговор
  5 11:25  12.02.18
  Тези три партии имат някакви мижави различия, най-вече в господарите, но нещо ги обединява - и трите са етнически, т.е. противоконституционни!
 • Алеко салам
  Отговор
  6 11:27  12.02.18
  Какво ли не прави мерака за власт и желанието отново да ни поробят

  Коментиран от #7

 • Салама Алеко
  Отговор
  7 12:31  12.02.18

  До коментар #6 от "Алеко салам":

  От цялата работа, ще употребят гласоподавателите за да си направят някой сараи по морето, а за гласоподавателите ще останат пак надеждите за по-добър живот!
 • 1234
  Отговор
  8 17:05  12.02.18
  Фесовете искат да се обединят,че на всяка цена да имат по вече гласове и да претендират за правителство.Натискат ги от Турция,като не се съгласиха българите да им дадат българско гражданство на още два милиона фесове,които нямат нищо общо с България,сега ще пробват да вземат властта чрез ,,избори".Гледат всячески да ни поробят отново.Трябва това ДПС да се забрани.Конституцията е категорична ,че политически партии на етническа основа са забранени.А ДПС е такава партия както и ДОСТ и тая на /забравих му името/.Да си ходят в Турция и там да си правят партии.Тук няма място за тях.
 • българин
  Отговор
  9 23:23  12.02.18
  Да се забранят етническите партии,значи да се примени конституцията!Защо управниците се отказват от конституцията,когато не им е удобно? И продължават да се правят на ударени.Ако трябва да се проведе референдум за това,защото ние българите не искаме да ни управляват турци!А на когото му харесва да е турчин и иска да живее в България,да си затваря устичката и да живее по нашите закони и конституция!!!А който не-в Анадола!
 • чалма тв
  Отговор
  10 07:40  13.02.18
  интереса клати феса...
 • Ахмедов
  Отговор
  11 11:24  13.02.18
  От сигурен източник научих че ДПС-то се закрива. И нова партия ще се сформира Партия на Обиденените. И няма да се допуснат никакви агенти от ДС. А Доган е бил пътник и оня от горе го узвикал
 • Експерт
  Отговор
  12 14:07  13.02.18
  "Пътят за Европа минава през Анкара" . Думи на Ахмед Доган казани преди години върху които някои хора трябва сериозно да се замислят. Защото копелето от Дръндар никога на залага на тъмно.
 • 13 08:18  15.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай