1 154 4

Марковски: У нас по-често не се влиза в затвора

Другият вариант за справяне с проблема е електронната гривна

Венцислав Михайлов

Въпросът за изпълнението на присъдите е съдбовен. Няма затвор, от който не може да се избяга. И от Алкатраз са бягали.

Това коментира пред „Здравей, България“ по Нова телевизия адвокат Марин Марковски, след като стана ясно, че 1114 осъдени на затвор са се укрили и са на свобода.

Според него обаче бягствата от затвора в България не са много. По-честото е да не влезеш в затвора, допълни Марковски. По думите му, трябва да се промени редът, при който трябва осъдените да влязат в затвора.

„Два са вариантите, те могат да бъдат решени законово”, заяви Марковски.

По думите му единият вариант е когато съдията прочете ефективната присъда, осъденият да бъде задържан още в залата. Тук има едно затруднение – на едната инстанция да е осъден, на втората – да получи условна присъда. Тогава се получава едно напрежение”, коментира Марковски.

Като решение на този проблем, според адвоката, може да е краткото време между присъдите на различните инстанции.

„Тогава престоят в затвора, ако е незаконен при промяна на присъдата, е минимален”, коментира Марковски.

Другият вариант за справяне с проблема е електронната гривна, смята той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 11:17  12.02.18
  Тоя отново философства точно като подопечните му долни бандити като те осъдят на 3та истанция дали върховен или апелативен зависи от кой съд ти тръгват делата белезници и централния или др.затвор сега им дават 7 дневен срок сами да отидат до затвора.Галеви като ги осъдиха им казаха на коя дата къде да отидат за да си лежът,кой нормален със 50-100 мил.ще отиде сам да се предаде?
 • гост
  Отговор
  2 11:29  12.02.18
  Най-адекватното нещо е електронната гривна при домашен арест и директно задържане след произнасяне на присъдата. Другите варианти са в полза на мафиотите и криминалните типове. Цял свят практикуват процедурата с гривните, при все че една таква с ГПС струва 200 долара, а у нас при поръчка от министерството излиза, че ги най-изгодните стрували 5500лв. В Същото време в Чехия за същите пари купуват и обслужват 10 пъти повече гривни.
 • 3 13:48  12.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • затвор
  Отговор
  4 16:40  14.02.18
  Голям подкуп няма затвор

Напиши коментар:


Публикувай