1 313 6

Поискаха 1 млн. лв. за оградения терен на пл. "Централен" в Пловдив

Стефанаки Йоанис

Близо 1 милион лева са поискали реститутите от Община Пловдив за терена до Централна поща, който беше заграден с ограда. Новината съобщи кметът Иван Тотев, като уточни, че писмото на собствениците на имота е входирано в градската управа днес.

Тотев поясни, че вземането на окончателно решение по казуса предстои, тъй като според юристите на администрацията теренът е общински.

През миналата седмица с мрежа с надписи „Частна собственост“ бяха оградени около 300 кв.м между Централна поща и разкопките на Форума в Пловдив.

На мястото преди време имаше павилиони, които след дългогодишна съдебна сага бяха премахнати, след като градската администрация под ръководството на Тотев обжалва решението за реституиране на имота, припомня радио „Дарик“.

Собствениците твърдят, че разполагат с документи, че имотът все още е частен.

Освобождаването на терена от павилионите беше предприето от градската управа с мотива, че така ще може да се започнат процедурите по реконструкцията на пл. „Централен“, които освен обновяването на централното пространство, включват и ремонт на подлеза на „Гладстон“, както и свързване на археологическите разкопки наоколо.

Според зам.-кмета по общинска собственост Димитър Кацарски, доизясняването на казуса със собствеността на терена няма да попречи дейностите да стартират.

Казусът стана още по-завързан, след като само преди дни мистериозната овчарка Анка, която обжалва вече две големи обществени поръчки на Община Пловдив, внесе жалба и срещу 12-милионната процедура за реконструкцията на площад „Централен“. Така всички действия по поръчката се преустановяват до влизане в сила на определението на КЗК.

Анка, която пасе овце, е от ромски произход. Фирмата й "Ремс строй" вече обжалва 20-милионната поръчка на Община Пловдив за ремонти в централната градска част, както и процедурата за изграждането на нова галерия на ул. „Гладстон“ за 3.5 милиона лева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Osman
  Отговор
  1 15:58  12.02.18
  Хаха хората откачат, тази с овцете пък е най-лудата схемаджийка,100% играе с някой от общината макар че тя да не знае .Това нещо само тук в България може да се случи .

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  2 16:22  12.02.18
  хехе, ей ся вземете намерете кой е истинският собственик на тази фирма, че тази Анка която пасе овце сигурно и не знае че има фирма!
 • onq s konq
  Отговор
  3 16:24  12.02.18

  До коментар #1 от "Osman":

  "Тази с овцете" е ромка,която за 50лв е дала съгласието си да стане "лице" на "ТЕЗИ С ПАРИТЕ".Ако я питаш какво значи думата "схема",тя няма да ти отговори защото не знае.Единственото за което си прав е,че "това нещо може да се случи само в България".И ще повторя на ТЕБ И ПОДОБНИТЕ ТИ ...БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ВСЕКИ и такива КАТО ТЕБ които стоят и наблюдават от страни с "Ха,ха" не им е мястото тук защото умират от глад!Бе махнете се най-после от тук бе?За ваше добро е!

  Коментиран от #4

 • Osman
  Отговор
  4 16:38  12.02.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Без коня . Не те разбрах,какво искаш да направя? Не вярвам ти да си тръгнал нещо да правиш по въпроса да се оправи положението, дори най вероятно си някой канцеларски плъх на държавна хранилка,която ми яде от данъците. А за махането ти дори не си последното мекотело , което може да ме махне от родината ми България набий си го в конската глава .Има тема по която си даваме мнението и като се появи такова недоразумение на природата като теб всичко отива в ....

  Коментиран от #5

 • onq s konq
  Отговор
  5 17:15  12.02.18

  До коментар #4 от "Osman":

  Разбери ме правилно-аз не ти нареждам какво да направиш,АЗ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ...ако правиш изобщо разлика!А дали съм мекотело или твърдотело в очите ти ми е през "онова".И ОТНОВО ЩЕ ТЕ ПОПРАВЯ,за да ти стане ясно-не съм канцеларски плъх,а БАШ КАТО ТИЯ ДЕТО ЗАГРАЖДАТ,само че съм го минал тоя етап и сега "въртя синджира".Което значи че съм не на държавна,а на ЧАСТНА ХРАНИЛКА и мижавите ти данъци/ако изобщо ги има,щото как се вземат на босия цървулите/ изобщо не ме касаят!И пак повтарям -никой не те гони-ти сам ще се изнесеш ,но колкото по-навреме,толкова по-добре:)

  Коментиран от #6

 • Osman
  Отговор
  6 18:32  12.02.18

  До коментар #5 от "onq s konq":

  Браво радвам се за теб,че въртиш синджира и си над нещата ,да ти кажа не съм бос за сега поне,но драскаш като врачка относно изнасянето ми , несериозно звучи и то написано от големец като тебе който върти синджира а между другото ти трябва да си доста зает човек пък се моташ по разни форуми :)

Напиши коментар:


Публикувай