1 448 6

Кошлуков се извини в ефир за неприличния жест

Мартин Христов

Програмният директор на БНТ и водещ на предаването "Още от деня" Емил Кошлуков се извини в ефир за неприличния жест, който отправи миналата седмица по време на разговора му с представител на зелените.

"Мисля, че дължа извинение за неприличния жест. Той, разбира се, бе провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ. Но това не ме оправдава. Първо, защото съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора. Второ, защото имам достатъчно опит като водещ и би следвало да се владея по-добре.

Нито пък ситуацията е била толкова трудна. И като дисидент, и като политически затворник, и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-тежки ситуации.

Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям моите извинения. Няма да се повтори! Но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. По-възпитано, но ще реагирам", заяви Кошлуков.

"Според мен, каза той, има четири професии: полицай, лекар, учител, журналист. Единият пази живота и сигурността, друг пази здравето, третият - децата ни, а журналистът - демокрацията. Всеки, който посегне на полицай или журналист, да бие лекар или учител, аз пак ще реагирам", подчерта Кошлуков.

Водещият обясни защо е направил жеста: „Той, разбира се, беше провокиран от подобни жестове и нападки към мен и БНТ. Но това не ме оправдава“.

„Аз съм водещ от години, би трябвало да се владея по-добре“, каза Кошлуков като изтъкна дългия си опит в политиката и медиите.
И завърши като за трети път повтори: "Няма оправдание за моето поведение, то няма да се повтори".

Това стана в началото на предаването тази вечер.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • радев
  Отговор
  1 20:44  12.02.18
  АБЕ ЕМО Я ИМ ....
 • 1500
  Отговор
  2 20:57  12.02.18
  Този жест си беше "Божа работа" за Сандов, не знам дали Кошлуков нарочно или подсъзнателно се изгаври с "наркомана"
 • Къртев
  Отговор
  3 21:17  12.02.18
  За мен този човек е за отстраняване от държавната телевизия. Това, че се извинява е правилно и задължително, но ни най-малко оправдателно. Това е национална телевизия, а не кръчмата в Брезник. Съсипахте и журналисти, и полицаи, и лекари, и учители. А останалите професии също са важни-просто за сведение на Кошлуков, който не е достоен за нито една от изброените от него професии.
 • Дебелия
  Отговор
  4 23:16  12.02.18
  Братчеда се мисли за безсмъртен като всички други докопали се до некаква власт!!! АВЕ ЦЕЗАРЕ. АВЕ КОШЛУКОВ.От не си остана у Америка. Знаеш ли колко ми беше убаво га те немаше?!?!?! Дано не ми покажеш среден пръст некаде далеч от камери,!!!!Моли се да не ме срещаш!!!!
 • Пеньо
  Отговор
  5 08:18  13.02.18
  Добре, че протестиращият не си бе показал задните части. Щяхме да сме свидетели на много по-грозна сцена от Кошлуков! Определено не става за водещ, още по-малко за програмен директор в БНТ! Да си направи телевизия, като Болен и никой няма да му гледа простотиите!
 • Гост
  Отговор
  6 10:53  13.02.18
  Първо, защото съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора. ....................... Какво лице си бе? Ти си задник на БНТ.

Напиши коментар:


Публикувай