574 6

Фандъкова: Няма извинение за насилието над деца

Последният случай на агресия над деца в детска градина е в Плевен

Фандъкова: Няма извинение за насилието над деца
Венцислав Михайлов

Всяка форма на агресия срещу деца е недопустима, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод зачестилите случаи на агресия по детски градини и домове.

Тя бе категорична, че хора, които упражняват физическо или психическо насилие над подрастващи „нямат място” в подобни институции.

"Няма оправдание за насилие над деца”, подчерта пред „Здравей, България“ по Нова телевизия Йорданка Фандъкова.

„Аз разбирам кмета, която изрежда буквата на закона, аз също съм кмет и съм длъжна да спазвам трудовото законодателство”, каза тя по повод факта, че при последния случай на насилие срещу деца, възпитателката остана на работа.

Тя изрази виждането си, че при случаи на насилие срещу деца трябва да се реагира бързо.

Фандъкова коментира и темата за видеонаблюдението в детските градини.

„Аз смятам, че видеонаблюдението е една възможност да се превантира, но и да се вижда истината“, смята тя.

Кметът посочи, че Столична община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина или ясла, която пристъпи към видеонаблюдение, но припомни, че това трябва да бъде консенсусно решение, не само на екипа в детската градина, но и на родителите.

В момента в София има външни камери в 80% от детските градини, а в половината забавачки са монтирани вътрешни устройства, каза още кметът.

Последният случай на агресия над деца в детска градина е в Плевен. Вчера общината започна проверка заради скандалния запис от детска градина "Надежда" в града, появил се в понеделник. На него се чуват крясъци и обиди.

От ръководството на детската градина са разпознали от записа гласа на учителка с 40-годишен опит - Стойка Гатева. Тя все още не е дала обяснения по случая, тъй като от понеделник е в болничен.

По случая за взети обяснение на още две учителки от групата, където се предполага, че е направен записа. Едната жена твърди, че не е присъствала, а другата - че не е разбрала нищо.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ханко Брат
  Отговор
  1 10:06  13.02.18
  С две думи, веднага да подкрепим турската гей конвенция
 • Истината винаги боли
  Отговор
  2 10:21  13.02.18
  Пружините им са навити до откат на тези продажни еничерки и лизбийски.Тиквеният-Гейски-Траверс холдинг се напъва за последно пред господарите си от Родшилд и Сие....
 • Голям прос
  Отговор
  3 10:30  13.02.18
  Нали имаме закони против насилието, тази конвенция какво още ще узаконява? А тая патка, като и свърши болничния - вън от работа да не би някой родител да я прати пак в болничен. Изглежда скоро ще четем за нападения над учители в детски градини, както има нападения над лекари
 • геронтофил
  Отговор
  4 22:59  13.02.18
  с удоволствие бих папляскал застаряващото дупе на данчето! мисля че и тя го предпочита и не мога да си обясня защо се занимава с изказвания,дейности и работи от които нищо не разбира!толкова ли е бедна или алчна,че не зареже това и да се качи на последния влак на удоволствието!
 • общинар
  Отговор
  5 16:42  14.02.18
  ЖЕНАТА ОРКЕСТЬР на СОФИЯ.
 • отвратителна
  Отговор
  6 09:25  16.02.18
  Лицемерка

Напиши коментар:


Публикувай