670 3

Фандъкова посети свлачището в Банкя

До седмица екипът, ръководен от проф.Франгов,  трябва да направи предписания за извършване на аварийно-укрепителни действия с цел стабилизиране на свлачищния процес

Венцислав Михайлов

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети на място образувалото се свлачище в Банкя и разговаря с проф.д-р инж. Георги Франгов от ВСУ „Любен Каравелов“ и кмета на район Банкя Рангел Марков, с които уточниха предприетите действия. На срещата присъства и директора на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.

Кметът Фандъкова изиска екипите да работят бързо и в добра координация. До седмица екипът, ръководен от проф.Франгов, който е хидрогеолог, трябва да направи предписания за извършване на аварийно-укрепителни действия с цел стабилизиране на свлачищния процес. На базата на тези предписания ще бъдат предприети укрепителни дейности. Успоредно с това в рамките на около един месец ще бъдат направени хидрогеоложки и лабораторни проучвания, с които ще се установи какво е необходимо за проект за трайно укрепване.

Според проф.Франгов най-вероятна причина за свлачището са подпочвени и повърхностни води, както и неправилни зауствания.

Кметът Фандъкова поиска „Софийска вода“ да започне видеозаснемане и лабораторни изследвания на ВиК мрежата в района на свлачището.

България


Още по темата

 • Заради свлачище евакуират къщи в Банкя

  Заради свлачище евакуират къщи в Банкя

  Евакуират къщи в столичния квартал Банкя. Причината за евакуацията е активирало се свлачище, което само за дни се е разрастнало с няколко метра и ...
  11.02.2018
  1 134
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • леле
  Отговор
  1 23:22  13.02.18
  Ужас ще се свлече тиквената ферма всеобща мобилизация.
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  2 06:01  14.02.18
  Нем ли да се свлече най-сетне и да погребе и Боко и Фандъчката?! Крайно време е и витоша да си спомни че е заспал вулкан и да затрупа Софдом и Говнор!
 • неутрален
  Отговор
  3 14:02  14.02.18
  "инж." Фънди посети свлачището в Банкя. Е, сега ще сме спокойни- ТРЯБВА ДА И СЕ ДАДЪТ милионите като за бул. Витошка, Дондуков, реконструкцията пред НДК и ще заспим спокойно - ЩЕ БЪДАТ УСВОЕНИ УСПЕШНО ОТ НЕЯ, ЧЕ НАЛИ ИМА ОПИТ КРАДЛАТА, НО ДА МУ МИСЛЯТ ХОРАТА ОТ СВЛАЧИЩНИЯ РАЙОН !

Напиши коментар:


Публикувай