541 10

Николина Ангелкова: Няма риск да се презастрои Пирин

Стефанаки Йоанис

Промяната за плана на управление дава възможност за изграждане само на спортно-технически съоръжения, категорична е тя

„Няма риск да се презастрои Пирин – 48% от природния парк са площта на три големи града”, категоричен е министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според протестиращите екозащитници промяната в плана за управление на парк Пирин би позволила да се застрои почти половината от площта му.

„Промяната за плана на управление дава възможност за изграждане само на спортно-технически съоръжения”, категорична е тя. По думите ѝ това не означава, че там веднага ще се появи нов лифт.

„Трябва да има инвестиционно намерение, което да мине оценка за въздействие на околната среда. В закона е направено много, за да бъде защитена природата”, допълни Ангелкова.

„За мен е важно да се развиват всички зимни курорти. Имаме много работа, която касае развитието на зимния туризъм. Независимо от липсата на инфраструктура, ние продължаваме да бележим ръстове в зимния туризъм”, добави тя.

По повод посещението на евродепутата Ска Келер от „Зелените” у нас Ангелкова заяви, че всеки има право да изразява свободно мнението и гражданската си позиция.

Почивката на морето

„Лятната почивка може да бъде по-скъпа, но това зависи от бранша. В България 100% от сектора е частен, но смятам, че е добре да се повишат малко цените”, коментира Ангелкова.

По думите ѝ България продължава да бъде на едно от първите места по евтина почивка през лятото.

На въпрос дали заедно с вицепремиера Валери Симеонов ще проверяват летните курорти, Ангелкова коментира, че понякога имат различно мнение по дадени теми, но това е нормално.

Миналата година вицепремиерът направи коментар в своята „Фейсбук” страница, че депутатите от ГЕРБ и ДПС са променили приетия Закон за концесиите „по най-подлия начин” и така „ще продължи по най-непрозрачен начин” раздаването на концесии на „приближени фирми и групировки”.

Ангелкова коментира, че ако Симеонов има данни за подобни сделки, би трябвало да сезира компетентните органи.

„Ние нямаме данни такива хора да управляват плажовете, не мога да коментирам откъде вицепремиерът има тази информация”, допълни министърът на туризма.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СССР
  Отговор
  1 09:48  14.02.18
  Отвратителна герберска мутра
 • Гостенин
  Отговор
  2 09:55  14.02.18
  "ВЯРВАМЕ ВИ"
 • Пеньо
  Отговор
  3 10:44  14.02.18
  Внасят закон, по който ще се строи поголовно без пречки, а после казват, че нямало да се строи. Кой ще повярва на тази лъжа?! Оставка!

  Коментиран от #6

 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  4 11:31  14.02.18
  Абе, моме, по-добре се фръцкай с шарените си роклички да ни радваш очите, за друго не ставаш!!!

 • Васко
  Отговор
  5 11:31  14.02.18
  то на зелените 100 пъти им се обясни това нещо, ама те като не разбират явно трябва още да се повтаря. няма да се презастроява планината, просто един лифт ще се направи. то никой няма да позволи да се презастрои след всичката олелия, която се вдигна.
 • ЕМО
  Отговор
  6 11:47  14.02.18

  До коментар #3 от "Пеньо":

  Честно да ти кажа доста по-големите празни приказки са тези на зелените! Като латерна се повтарят едни 48% без това да е и 1% истина! Чудя се как още се върти баш тази огромна измишльотина...
 • Бай Шиле
  Отговор
  7 13:33  14.02.18
  Те така и за Слънчев бряг говореха....
 • Мартин
  Отговор
  8 15:41  14.02.18
  Защо дебатът е само за презастрояването на Пирин? Нима никой не го интересува какво се случва с Пампорово и Боровец? Или на някои капиталови-зелени им е изгодно да се шуми само и единствено около Пирин?!?
 • Петър
  Отговор
  9 20:47  14.02.18
  Платени измислици са това с презастрояването, ама у нас за съжаление така се действа.
 • Велев
  Отговор
  10 08:47  15.02.18
  Разбира се, че няма никаква опасност Пирин да бъде презастроен. Промените в закона предвидждат строеж само и единствено на спортни съоръжение. Освен това задължително трябва да има екологична оценка за въздействието на околоната среда, така че няма никакви основания за притеснение.

Напиши коментар:


Публикувай