Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 10:20 1 892 11

Майката на нахапаното от питбул: Ще съдим съседите

  • питбул-
  • нахапано

Бабата предпазила с тялото си децата

Цялата съм в синини, боса и гола се качих в колата на дъщеря си и не смеех да изляза навън. Това каза пред камерата на бТВ Стефана Иванова от Дупница, която вчера успя да спаси 4-годишната си внучка от зъбите на агресивен питбул.

Ако не беше тя, щяхме да сме „пътници“, споделя дъщеря й Радостина Грозданова. Тя се закани да съди съседите си заради психическите травми.

Сигналите срещу четириногото са много, но сериозни мерки досега не са взети.

Часове след инцидента майката не изпуска Никол от прегръдките си.

„Дъщеря ми има три шева и скъсано яке“, споделя младата жена.

Инцидентът става снощи, когато Радостина и двете й деца си тръгват от дома на бабата. Кучето на комшиите било отвързано и нападнало децата. Бабата Стефана Иванова се хвърлила върху тях, за да ги спаси.

„С тялото си предпазих децата, кучето ме въргаляше по земята. Цялата съм натъртена. Блузата ми е цялата разкъсана. Застанах над детето, за да не го ухапе. Докато кучето ме търкаляше по земята, гледах да предам едното дете на дъщерята и тя го качи в колата. Подадох й и другото, но то вече е било с рана на главата“, разказва възрастната жена.

„Когато се обърнах, видях майка ми на земята, а кучето беше върху нея. Майка ми е цялата в синини и е ухапана по ръката, но са добре и тя, и дъщеря ми“, добавя Радостина.

„Кучето ме разсъблече. Боса и гола се качих в колата на дъщеря ми и не смеех да си вляза у дома“, споделя Стефана. Питбулът е на две години, регистриран е в общината с името Нерон.

Семейството многократно е подавало жалби в полицията, че кучето е агресивно и се разхожда само. Стопаните били предупреждавани писмено, но не взели мерки.

От общината наложиха глоба на собственика на питбула, максималният размер е 250 лева.

„Подавали сме жалби в полицията. Писали сме обяснения и нищо не е направено. Трябваше да се стигне до тук, за да се задействат нещата. Сутринта то пак беше пуснато и пак беше в двора“, добавя Радостина.

„Ще ги съдя, защото психическите рани за мен, за децата и за майка ми ще си останат“, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесният язовец на оня с коня

    6 0 Отговор
    "Стопаните били предупреждавани писмено"
    С предупреждение не става! Трябват солени глоби! Също солени данъци за стопаните, отглеждащи едри и агресивни породи!!!

    Наредба за придобиване, регистрация и отглеждане на кучета:
    Чл. 11. На обществени места собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:

    1. Да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето - домашен любимец, проявена на обществени места и не допуска ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.

    2. Да не оставя кучето - домашен любимец без надзор ч да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.

    3. Собственикът на кучето - домашен любимец взема мерки да не допуска животното само да напуска мястото на отглеждане, да навлиза в чужда собственост или на обществени места.

    4. Да не допуска контакт на заразно болно и опасно куче - домашен любимец с други животни и хора.

    5. Да не използва кучето - домашен любимец за комерсиални цели - просия, фотография, игри на късмета, хазарт и бой с други кучета.

    6. Да събере и изхвърли на подходящо място екскрементите на кучето - домашен любимец.

    Чл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
    1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винагии задължително на повод до 1,5м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на НЕРАЗТЕГЛИВ ПОВОД ДО 1,5м. или НАМОРДНИК.

    Само вижте в наредбата какви са смешни глобите!!! В пъти по-високи трябва да са!!! Също големи данъци!!! Големи
  • 2 Салама Алеко

    8 0 Отговор
    Това дете докато е живо, ще има страх от кучета! А щом искаш да ги съдиш! Знай че в тая държава, винаги когато "животни" нападат Българите, отнякъде изникват най-силните адвокати! Така пе приготви се за борба!

    Коментиран от #3

  • 3 бесният язовец на оня с коня

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Салама Алеко":

    Трябват големи данъци и такси смет за всички стопани на кучета!!!
    Алеите в парковете и междублоковите пространства са пълни с кучешки изпражнения!!! Това не е от улични животни! Уличните ходят на скрити места и заравят. Домашните вирят крака и се изхождат по гумите на колите и стълбовете!!! Защото много са им "любящи" и "възпитани" стопаните!!! Любящи са на собсвтените си з _ _ _ _ _ и!!!
  • 4 бълхария

    9 1 Отговор
    Значи, ако куче разкъса детето ви, наказанието на собственика е 250 лв глоба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Това означава, че не дай си Боже да ми се случи подобно нещо, диркетно пристъпвам към саморазправа, трепя кучето, собственика и цялото му семейство!
  • 5 бълхария

    9 1 Отговор
    Аз не мога да си обясня пълното бездействие на институциите в тая скапана държава, смешните наказания.
    Ако не е била бабата да се намеси самоотвержено, да си рискува живота детето е било пътник!
    Кучето трябва да бъде приспано веднага, не да се разхожда свободно и пак да скочи на някой.
    Собственикът трябва да бъде съден и да получи сериозна присъда, опит за убийство, да си носи отговорността за действията на кучето му.
    Стига вече безотговорност, в тая държава вече не може да се живее нормално, това не е държава а Кенеф.
    Който може да бяга, нищо не става от тая държава, тия простотии продължават с години.
  • 6 бесният язовец на оня с коня

    3 1 Отговор
    Тези по кой член са го глобили да видим:

    (7) На собственика на куче - домашен любимец, нанесло тежки телесни повреди по смисъла на чл.20, ал.2 от настоящата наредба се нотата глоба с издаване на наказателно постановление в размер от 1000лв. до 2000лв., освен ако за извършеното нарушение не се предвижда по-тежко наказание по друг нормативен акт, като кучето се отнема от собственика и се настанява в общински приют.

    (10) За констатирани нарушения по настоящата наредба, различни от описаните в предходните алинеи, на нарушителите се налагат глоби от 100 до 200 лв., а при повторни нарушения в рамките на текущата година се съставя акт за административно нарушение и се издава наказателно постановление за налагане на глоба в размер от 250 до 500 лв.

    Браооо, общинари!!! Не само, че не са го глобили за нанесена телесна повреда, ами и глобите им смешни!!! Браоо на депутати и всякакви с лопата да ги ринеш законотворци!!! С любов и пожелание на пътя си да срещате питбули и озъбени всякакви породи!!!

    Коментиран от #7

  • 7 бълхария

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "бесният язовец на оня с коня":

    Нищо не са направили, сигурно собственикът е бутнал някой лев, да мине по тънко.
    Бълхария е страната на корпуцията, по зле сме от Конго, къв Шенген, кви 5 лв, тука не Шенген ами танковете трябва да дойдат, само бой по каската, докато спрат да крадат и да лъжат.
    Сега трябва потърпевшите да осъдят и общината, ако и съдът не си мръдне пръста в Брюксел, то реално няма съд.
    Жалка картинка, кучешки живот.

    Коментиран от #9

  • 8 НАТО ВЕЦ

    0 3 Отговор
    Добре де, защо като сте се запенили пропускате основното: Какво прави само дете на 4г в чужд двор?
    Айде стига популизъм. Кучето е било вързано. Ако беше по улицата или в двора на пострадалите, разбирам. В случая обаче са виновни родителите на детето.
    И не ми излизайте с номера, че защитавам кучета и т.н. добитък.
    Ако ме питате, всичкото пес, дето не е на каишка по улиците и бездомните песове да съм ги очистил.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бълхария

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО ВЕЦ":

    Това е друг случай брат, онова дете умря, изяде го друг питбул, ама на кой му пука, мвесто да съберат пари за детето, те се притесниха, как питбула ще прекара остатъка от жалкото си съществуване и решиха да го осиновят.
  • 11 бесният язовец на оня с коня

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО ВЕЦ":

    Кой каза, че за влезли в чуждия двор, умнико!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове