949 9

Правителството осъжда Луковмарш

Стефанаки Йоанис

Правителството осъжда планираното за събота шествие на националистите Луковмарш и се надява то да не се проведе.

"Провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с едни от най-мракобесните режими в човешката история", каза в позиция заместник-външния министър Георг Георгиев. Според него това е марш на омразата.

"Бих се радвал, ако този марш на омразата не се проведе. Показването на една страна, която е абсолютно неприсъща на България и българите, особено в такъв важен исторически момент, може сериозно да застраши нейната репутация и международен имидж", каза още Георгиев.

Заместник-министърът призова партиите да не спекулират с темата и да не се опитват, по какъвто и да е начин, да извлекат временни изгоди и дивиденти. Той е категоричен, че с Луковмарш на трябва да се дава възможност, опитвайки се да порицаем един тоталитарен човек или режим, да оправдаваме друг.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • нормален
  Отговор
  1 13:19  14.02.18
  Тоя смешко какъв "тоталирен режим" го гони, като Царство България е било конституционна монархия, като много днешни западно европейски държави. Само калинки, хлебарки, мишки, плъшоци, червеи, змиии и гущери в управлението.
 • бял хетеро
  Отговор
  2 13:37  14.02.18
  Провокация е гей парадът.Провокация е налагането на Истанбулската конвенция узаконяваща трети пол.Провокация е антибългарският Хелзински комитет.Тотален контрол върху съд и прокуратура.Не виждана цензура върху медиите.Разликата е,че още няма убити журналисти както в Русия и още не горите книги като в Германия през тридесетте.Не съм фен на Луков,но със забрани не става.
 • КАРИНА
  Отговор
  3 13:38  14.02.18
  ама, че лицемерие ТЕ се надявали ,не се надявайте - ЗАБРАНЕТЕ ГО!!! ТРЪГНАЛИ ДА ТЪРСЯТ КАСОВИ АПАРАТИ ОТ МАРТЕНИЧАРИТЕ,ОСТАВИЛИ ФАКТУРАДЖИИТЕ СВОБОДНИ И НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ НА ИЛИЕНЦИ И ред още абсурди, а с цялата си наглост се надявали...за фашагите само белене и никаква милост!
 • Антикомунист
  Отговор
  4 14:55  14.02.18
  И ГЕРБ са комунисти щом са против марша в чест на Български Генерал убит от комунистите в гръб!В ГЕРБ доста Неграмотници са събрали.Да се образоват по въпроса,че симпатията на Генерала към Фашизма не е основание за Убийство без Съд и Присъда! Колко комуниста е убил Генерал Луков????.???Циници и Безродници,това сте комунягите!!!!!!!!

 • Съветник
  Отговор
  5 16:42  14.02.18
  Публикувано във факти.бг: "Бих се радвал, ако този марш на омразата не се проведе." Само с радване не става, моето момче. Трябват и малко топки, за да го забраните или поне да не го разрешите. Властта е у вас. Специално пък за това е във вашата съпартийка Фандъкова. Да покаже малко уважение към паметта на жертвите и да не дава разрешение за тази провокация "Луков марш".
 • гост
  Отговор
  6 17:03  14.02.18
  за Нинова и всички русофили и комунистически безродници https://liternet.bg/publish5/hkarastoianov/img/poziv-tristranen-pakt.jpg
 • аве фюрер
  Отговор
  7 18:03  14.02.18
  Какъв е тоя нещастен заместник ,който се изказва неподготвен , палячо някакъв на който са подхвърлили дребни пари ,за да върши черната работа на всички антибългарски боклуци ? Този е един долен лъжец и клеветник и нищо повече . Това е марша на почитането на един истински български герой и вечната му слава , и заслугите му към отечеството .
 • тъйва
  Отговор
  8 00:05  15.02.18
  На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Потиснати и унизени, ставайте срещу врага! Нек' без милост, без пощада да сринем старий, гнилий строй! Светът на нази днес се нада, напред в решителния бой! Бой последен е този, дружно вси да вървим, с Интернационала света да обновим! Отнийде няма избавление — от бог, ни цар, ни господар. Във нас е нашето спасение, в борбата, водена със жар! Крадецът плячката не връща, ни властелинът свойта власт, но ний сме армия могъща, кой би се мерил днес със нас? Ний сме армия голяма, на трудовий, работен свят. С Интернационала ще се освободим! Държавата ни угнетява, законите са против нас, богатите днес управляват, беднякът няма равен глас. Но стига толкова търпение, ний старий свят ще разрушим. Във нас е нашето спасение, с борба ще се освободим! Но ако ли обезумели войска изпратят срещу нас, най-първо стари генерали да чакат смъртния си час! Бой последен е този, дружно вси да вървим! С Интернационала света ще победим!
 • Siap
  Отговор
  9 09:19  18.02.18
  Само на изостанали и ограничени хора им пречи третия пол. Националистите у нас са хората, които бият жени и го смятат за нормално. Видях как група от националисти нападнаха и биха две жени, около шейсетте, на жълтите павета, задето жените им направиха забележка да не хвърлят фасовете по улицата, защото кофата е на 10 метраа. Това е то. Бой. Насилие. Е да, но проблемите днес вече не се решават така.

Напиши коментар:


Публикувай