952 1

България изнася 64 млн. литра вино годишно

Годишно се отпускат по 26 млн. евро по лозаро-винарската програма

България изнася 64 млн. литра вино годишно
Константин Карагьозов

Продължава действието на лозаро-винарската програма, по която ще бъдат отпускани по около 26 млн. евро годишно до 2023 г. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при ритуалното зарязване на лозята край с. Белоградец, Варненско. По програмата за преструктуриране и конверсия на масивите през миналата година са сключени 123 договора за близо 50 млн. лв. Лозовите масиви у нас вече са над 604 000 дка.

"България изнася 64 млн. литра вино годишно. Конкуренцията на пазара е изключително голяма и би било добре страната ни да рекламира повече своята качествена продукция, заяви министърът.

В тази връзка предстои на 12 март да се проведе в Банско първата кръгла маса за популяризиране на винения и кулинарен туризъм “Сподели България”. На нея ще се дискутира потенциалът на районите по долините на реките Места и Струма. Проектът се осъществява съвместно с Министерството на туризма.

"В България има над 300 изби, като виното на поне 200 от тях е с много високо качество", допълни още Порожанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 55667
    Отговор
    1 07:08  15.02.18
    В България който иска да прави бизнес - възможности всякакви, ако пък търси работа - сайтовете са пълни и с прилични заплати, вече се завръщат някои българи от чужбина, в Испания безработицата е към 35% , камо ли за чужденци

Напиши коментар:


Публикувай