756 2

Цацаров: Събирането на информацията за БСП е било по инициатива на ОДМВР - Шумен

Мартин Христов

Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с изявление на председателя на БСП Корнелия Нинова от 8 февруари 2018 г. на брифинг в Народното събрание и отправено искане (сигнал) за проверка на работата на Районна прокуратура - Шумен по повод предприети действия по сигнал срещу член на БСП. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Главният прокурор разпореди извършване на проверка.

Резултатите от проверката са:
- Действията на Районна прокуратура - Шумен по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление по чл. 313 НК, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията на чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт.
- Значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР - Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018г. от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от РП – Шумен и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК.

Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР - Шумен.
Главният прокурор изпрати копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гмймгйчгочсйчгйчгйчгйлгйчгй
  Отговор
  1 16:17  14.02.18
  ХА ХА ХА ГЕРБЕРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ. ..СА ПРАВЯТ НА ГЕСТАПОВЦИ. ...СТИГНАХА ДЪНОТО ПАРТИЯ. ..ГРОБ. ..ЧИФУТИ
 • goni
  Отговор
  2 16:31  14.02.18
  В Шумен са подценили ситуацията!:) С право ще сменят ръководството!:) Не ги бива!:)

Напиши коментар:


Публикувай