Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 19:38, обновена 14 Февруари, 2018 20:25 2 674 26

Борисов: Ако дадем акъл на Ципрас или Заев, само ще ги подразним

  • бойко борисов-
  • зелените-
  • истанбулска конвенция-
  • балкани-
  • македония

Министър-председателят отговори на редица въпроси по актуални теми

Борисов: Ако дадем акъл на Ципрас или Заев, само ще ги подразним - 1
Стопкадър: bTV

Министър-председателят Бойко Борисов участва в предаването "Питай премиера" по bTV, в което отговори на въпроси, засягащи голяма част от актуалните теми в страната и на Балканите. Още в началото на разговора си с водещия Антон Хекимян Борисов извади копие на Истанбулската конвенция и я обсъди подробно.

"Тази конвенция е в Конституционния съд, тя няма да влиза в парламента. Винаги съм се съобразявал с гласоподавателите. Хеле пък когато е намесена и църквата. Казвам го. Ние ще приемем Истанбулската конвенция само с абсолютен консенсус. Ако трябва, ще я оставим за по-нататък. И Каракачанов, и Нинова не искат да правят референдум, а искат просто да похарчат 30 милиона от парите на данъкоплатците. Ние застанахме зад Истанбулската конвенция само, за да се борим с насилието над жени и деца. Друго не стои на дневен ред. Къде пише за еднополови бракове. Моля, прочетете я. Не е опасна конвенцията, а ксенофобията и насаждането на страх. Няма да правя нищо, което ще отприщи Нинова и останалите да насаждат страх".

По отношение на темата, спрягаща имената на Валери Симеонов и Нено Димов с оставки от постовете им, министър-председателят отговори следното:

"За да има оставки, трябва парламентарното мнозинство да ги приеме".

"Обединени патриоти" са подкрепяни от хората, които се чувстват така "по-воеводи", от хората, които обичат да тропат по масата", коментира Борисов.

Борисов коментира протестите за Пирин като отговори и на въпроса, издиган от недоволните кой стои зад концесионера на ски съоръженията в Банско "Юлен". "Цеко Минев стои зад "Юлен".

"Зелените" не могат да се оплачат. Аз съм им обещал, че освен втория лифт, нищо тайно няма да се случи, Христо Иванов и Радан Кънев само търсят къде да се хванат. И "Зелените" искат втори лифт, но не вярват на Цеко Минев. Оттам идва целият проблем. След като Цеко Минев движи всичко в Банско, ще е така. Държавата не стои зад него, но не можем да отречем, че Банско е в топ 10 на курортите в Европа и, че ръстът на туризма е налице", обобщи премиерът.

"Хората, които пишат речите на държавния глава, наричат несправедливо министър-председателя и ГЕРБ "кукловодите на Истанбулската конвенция", заяви още Борисов и призна, че визира Иво Христов.

"Обиждат ме обаче неговите съпартийци от БСП. Знам кой му пише речите. Иво Христов", каза Борисов.

"С президента Румен Радев отношенията ни са добри и винаги са били добри. От години си общувам с него и той е прекрасен човек. Съветът ми е да не си слуша много тенорите и беквокалите, както и аз моите не ги слушам много. С президента Радев няма тема, по която да не сме се разбрали. Предложи шеф на НСО - приех веднага. Днес е предложил посланик в Москва, ще го одобрим", допълни той.

Министър-председателят коментира и разгорещената тема с името на Македония и защо България не взима участие по казуса, за разлика от Гърция.

"Ако дадем акъл на Ципрас или Заев, само ще ги подразним. Призовавам ги като приятели да намерят компромис, което ще е прекрасно. Прекрасно за общия ни път към НАТО, към ЕС, към развитието на региона.

Борисов обаче не пожела да коментира колко фигури по горните етажи на властта са осъдени за корупция. Той умело отбягна въпроса на водещия, тръгвайки да говори за въвеждането на електронното управление и за намаляването на корупцията по долните етажи.

Разговорът в студиото на bTV завърши в шеговит стил и култов отговор на Борисов на въпроса кой празник отбелязва той - този на Свети Валентин или този на Трифон Зарезан.

"Аз ще отпразнувам ПСЖ - Реал (Мадрид)", засмя се той, призовавайки даже да го вземат за коментатор на футболната среща. "Кой каквото иска, това да празнува. Нека да сме живи, здрави и да се обичаме", заключи Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    25 11 Отговор
    Бойко ,недей да влизаш с голо дупе между тях..трай си
  • 2 Тръмп

    14 8 Отговор
    Чърчил също се вслуша в народа и слизайки в Метрото на Лондон разбра,че те са готови да умрат за Свободата си,вместо да са роби на Хитлер!Конвенцията приключи съществуването си на Българска земя и това ви прави чест,че сте вярващ!!!!Но липсва интелект и можехте сами да усетите какъв капан е Ислямската Конвенция на Ердоган и Фериде Акар от Истанбул!!! Внимавайте с Ердоган и повече интелект с обещанията и договорките,за да не ви е срам исторически някой ден!Русия и Турция са нагазили дълбоко във България,а вие не казахте нищо против Путин и Ердоган,което е притеснително!Генералската твърдост не се забелязва!!!!
  • 3 Тръмп

    19 3 Отговор
    Да,Цеко Минев е проблема,а не Пирин планина!:):)А кой стои над Цеко Минев още повече нагнетява проблема!!:):)
  • 4 СссереМ

    7 42 Отговор
    Умен човек е Борисов,добре че той иначе ни чака руски сценарий.

    Коментиран от #14

  • 5 Тръмп

    18 4 Отговор
    Ислямската Конвенция подготвя почвата за еднополовите бракове,като ни налага фалшиви полове при положение,че Науката и Църквата е приела и доказала наличието на два! Ислямската Конвенция на Ердоган и Фериде Акар е Хибриден Боздуган срещу нравите,обичаите,децата,жените и е обида за мъжете,които са жигосани като единствените Насилници! Конвенцията пита-Ти спря ли да биеш жена си и децата????-Отговора е винаги признание за престъпление,което е вменено във въпроса!!!!!!:):):)Бойко,ти спря ли да биеш дъщеря си и внучето?????Това те пита Конвенцията!!!!:):):)
  • 6 ТИКВОЧА

    28 4 Отговор
    ТИКВАТА СИ Е ТИКВА.
  • 7 Тръмп

    4 5 Отговор
    Ако Бойко набие кака си или тя него,това е домашно насилие!Има ли нужда от чужд субект-конвенцията за да спре насилието????
  • 8 СссереМ

    21 6 Отговор
    Знаеме те че си тиква,спокойно.
  • 9 тиквени семки

    24 4 Отговор
    Е как ще дава нещо, което няма - акъл !?!?!?

    Коментиран от #11

  • 10 радев

    4 10 Отговор
    БОЙКО СИ Е ВЕЛИК САМО НА ЖЕНИ НЕ СЛУЧИ В УПРАВЛЕНИЕТО ДЕ
  • 11 радев

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "тиквени семки":

    Е ПОВЕЧЕ Е ОТ ТВОЯ ЩОМ ТЕ УПРАВЛЯВА...

    Коментиран от #13

  • 12 старческо слабоумие

    6 0 Отговор
    Настигне ли те, няма спасение. Много топки е псрещал с глава. Затова при някои хора идва в по-млади години. Скоро ще става за плашене на малки дечица
  • 13 Тъпак

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "радев":

    Управлява народ от дебили които го избират като теб и оня дето сесере.
  • 14 сори

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Не знаех че Тиквите били умни
  • 15 Реалист

    3 1 Отговор
    Кабака се обърка. Той само акъли взема не дава.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Аааа

    12 0 Отговор
    Боко да дава акъл ... И то на държавници , доказали , че работят за интересите на народите си , за разлика от продажната тиква !
  • 19 Цар Вул

    10 0 Отговор
    До сссереМ:"Много е умен Б.Б.Тиквата,като на две годишно агне майка му!Единици му се връзват на тъпотиите му!Той да каже откъде ги вади тия пари за полицаи и пожарникари,пазачи по затворите след като БЮДЖЕТА Е ПРИЕТ!Да не се прави на ШУШУМИГА/какъвто си е де/!Да даде малко и на нас пенсионерите и особено на инвалидите!!!!,които са с по 150 до 170,180 лева пенсии!Що не опита да поживее и той с тези пари!Друга песничка ще запее!!Само на хляб,сол и водичка,но не от чешмата,защото е много скъпа!Да не ми се пише на ОТВОРКО!,И С ЧУЖДА ПИТКА ПОМЕН ДА ПРАВИ!!/Демек с нашите пари/И "баба така знае".Пък и нахалник!"Ще се мери с президента!!Да не забравя,че ПРЕЗИДЕНТА Е ИЗБРАН ОТ ЦЕЛИЯ НАРОД!!!,а не от някой район с два,трийсет хиляди човека/я има я няма толкова/и онези тъпунгери от ГЕРБ и "отвеяните" патриоти !

    Коментиран от #21

  • 20 кольо

    9 0 Отговор
    бойко нагал си. от тебе по корумпиран няма в бг.
  • 21 СссереМ

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "Цар Вул":

    Ако за малко си извадиш главата от мястото където си я заврял щеше да знаеш че парите идват от излишъка благодарение на борбата с контрабандата,знаем че на червените не ви изнася този факт,но ако той не беше поел държавата сега по улиците щяха да бродят канибали.
  • 22 Све

    10 0 Отговор
    Хваща ме срам, че съм българин
    Заради идиотите, които ни управляват.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 джи пи

    5 0 Отговор
    Нищо ново Стари песни Нищо за демографски срив Нища за това защо бягат младите Нищо за КТБ Нищо за растящия дьлг Нищо за това че вьпреки наи добрите резултати в растежа на икономиката сме наи -бедни ПРосто едно голямо нищо
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Спас

    3 0 Отговор
    Акъл недей да даваш защото го нямаш ами си оправи своята кочината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове