613 7

Жельо Бойчев: Отговорност по сагата с Истанбулската конвенция носи правителството

Органите на МВР в Шумен поискаха списък на членовете на БСП

Стефанаки Йоанис

„Отговорност за сагата с Истанбулската конвенция носи, само и единствено, правителството.” Това каза пред „Здравей, България“ по Нова телевизия Жельо Бойчев, заместник - председател на ПГ на „БСП за България”. Той припомни, че на 3 януари, именно правителството на Бойко Борисов, се опита да прокара конвенцията в обществото, с пълното съзнание, че в нея има текстове, които ще предизвикат полемика.

„Премиерът каза в Брюксел, че Истанбулската конвенция ще бъде приета до края на европредседателството. От вчера той има нова позиция- че я изтеглят, но не става ясно как”, коментира социалистът. Бойчев обясни, че преди последното изявление на премиера, управляващите искаха да търсят обществен консенсус по темата. Той напомни обаче, че конвенцията беше вкарана в Народното събрание, без обяснителен доклад, в който да е описано коя част от законодателството ни трябва да се промени, за да се синхронизира с документа.

„Органите на МВР в Шумен поискаха списък на членовете на БСП, на стенограмите от проведените заседания на общинската организация на партията. В тези стенограми е описана и кампанията за местните избори. Няма начин общинската полиция да иска такъв тип информация”, припомни Жельо Бойчев скандала с Шумен. „Затова реагирахме толкова остро. Министърът на вътрешните работи каза, че всичко, което са правили, е по разпореждане на прокуратурата. Вчера главният прокурор каза, че исканите документи са извън разпореждането на районния прокурор. Затова вчера поискахме министърът на вътрешните работи да каже - кой носи отговорност. Миналата седмица твърдеше, че действията им са под разпореждане на прокуратурата. Вижда се, че той е излъгал”, отсече Жельо Бойчев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:21  15.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Другар
  Отговор
  2 09:24  15.02.18
  А за приватизацията на оранжериите,фирма"Гимел" и съпругата ти,кой ще носи отговорност?
 • Другар
  Отговор
  3 09:25  15.02.18

  До коментар #1 от "Пешо мотиката":

  Всички до един!
 • Гост
  Отговор
  4 09:30  15.02.18
  Бойчо Желев защо не каза кой е написал текста за народния съд вчера и се направи на луд ,а днес така се пени????
 • 5 09:55  15.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Тръмп
  Отговор
  6 10:52  15.02.18
  Идиотско заключение! Правителството включва и Патриотите,които са против Ислямската Конвенция на Ердоган и Фериде Акар!Ако в Правителството нямаше Патриоти,идиотския документ щеше да мине от раз!!!!! Правителството се осъзна,като Екип и даде задна!Браво,в Единството се крие Силата на Републиката!Това доказа и че Борисов не е Деспот или Тоталитарен Вожд и има очи и уши за да види и чуе Общественото Мнение!!!Браво за Цялото Правителство!!!!!!!
 • Оставка за Жабляна
  Отговор
  7 13:53  15.02.18
  Жельо................поискай оставката на Жабляна...............нали все си по оставките............ама гарван гарвану око не вади...........ако трябваше някой от друга партия да подаде оставка щеше да оревеш орталъка ама за ваште мълчиш като комунист на разпит........

Напиши коментар:


Публикувай