692 4

Депутатите отхвърлиха поредното вето на президента

Това е шестият закон, който държавният глава връща за ново обсъждане в парламента

Венцислав Михайлов

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за посевния и посадъчния материал, с които се изменя Законът за опазване на земеделските земи. Оспорените текстове са свързани с изменените правила за промяна на предназначението на земеделски земи.

Със 124 гласа "за", 73 "против" и 6 "въздържал се" мнозинството в парламента прие повторно промените в закона и на практика отхвърли ветото. От ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" подкрепиха измененията, а от "БСП за България" и ДПС се обявиха против тях.

Държавният глава върна закона в парламента на 2 февруари. Той изрази несъгласие с промяната на предназначението на земеделските земи.

Според Румен Радев приетите правила не изпълняват конституционното задължение на държавата за особена закрила на земята.

Това е шестият закон, който държавният глава връща за ново обсъждане в парламента. Румен Радев наложи вето върху Закона за концесиите, Закона за опазване на околната среда, Закона за отбраната и въоръжените сили, Закона за бюджета на НЗОК и Антикорупционния закон. Досега парламентът преодоля всяко президентско вето.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тръмп
  Отговор
  1 11:29  15.02.18
  Президент само на БСП и ДПС!!! Комунизма може да унищожи и Генерал от НАТО!!
 • Гост
  Отговор
  2 11:36  15.02.18
  Някой са рецидивисти,колко пъти трябва да не ти мине номера за да разбереш,че тези опорни комунистически точки са обречена кауза?
 • Максим
  Отговор
  3 11:42  15.02.18
  Всичко се гласува според партийните страсти и повели. Няма лично мнение, логика и отговорно отношение към конкретния проблем, важното е да натрием носа на противника и да се демострира на кой е по-голям ... И статистиката накрая "Досега парламентът преодоля всяко президентско вето" - важното е котката по-гръб да не пада!
 • гост
  Отговор
  4 14:26  15.02.18
  А , ние искаме да отхвърлим депутатите и партиите и да имаме само президент и министерски съвет които да носят реална отговорност за решенията си

Напиши коментар:


Публикувай