1 012 2

Паник бутони в пазарджишка детска градина след родителско нападение

Преди месец мъж налетял на бой срещу възпитателка в детското заведение "Валентина Терешкова"

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Детската градина „Валентина Терешкова“ в Пазарджик монтира паник бутони, след като учителка била нападната от гневен баща на дете от групата ѝ. Това съобщи директорът на детското заведение - Живка Спасова.

С инцидента е запозната полицията, в момента тече разследване, събират се подробности от потърпевши и свидетели. Случката е от миналия месец, но служителите още не могат да преодолеят страха си екшънът да не се повтори, затова била взета допълнителната мярка за сигурност, пише "Дарик".

Родителят обвинил учителките, че приемат болни деца и поради тази причина и неговото дете се заразявало с вируси. Скандалът се разразил по време на грипната епидемия, когато по разпореждане на РЗИ контролът бил двойно по-стриктен.

Мъжът крещял, обиждал, псувал, в кулминацията на гнева си размахал и юмруци. Учителката успяла да отскочи встрани, а при удара той счупил вратата.

Колегите на нападнатата възпитателка едва успели да приберат децата навътре в помещенията, за да не виждат изстъпленията на развилнелия се мъж и да не се изплашат. Повикали и полиция.

Отзовалият се на място квартален полицай ги посъветвал да се подаде жалба до Районното управление на МВР. В разговор със служителите на реда обаче се разбрало, че няма никакви гаранции, че при следващо нападение ще може веднага да бъде изпратена патрулка, преди някой да е пострадал.

Затова още на следващия ден били монтирани паник бутони във всяка от групите. При критична ситуация те ще подават сигнал до Радио СОТ, а докато охранителите идват към градината, ще алармират и полицията, за да се гарантира по-бърза реакция и по-сигурна защита.

След извънреден педагогически съвет детето на агресивния мъж е изключено от детското заведение.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:54  15.02.18
  Защо въобще го викате този квартален полицай , да ви посъветва да подадете жалба. Нищо не става от ченгетата , не го ли разбрахте. Наемете си частна охрана ,ще има по голям успех от ченгетата ,който освен да дават съвети за друго не стават.
 • Тост
  Отговор
  2 17:40  15.02.18
  За дечицата паник-бутони ще има ли?М?!

Напиши коментар:


Публикувай