827 4

Премиерът ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Венцислав Михайлов

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Мюнхен на 15 и 16 февруари за участие в традиционната Конференция по сигурността.

За последните пет десетилетия Мюнхенската конференция по сигурността, която ежегодно събира над 450 лидери от цял свят, се превърна в основен глобален форум за обсъждане на политиката за сигурност. Фокус тази година е поставен върху въпроси като ролята на Европейския съюз като глобален участник в отношенията за сигурност, заплахите пред международния ред, контрола върху въоръжението, включително напрежението, породено от ядрената програма на Северна Корея.

Премиерът Борисов ще участва в официалната вечеря за откриването на Конференцията на тема “Нови идеи за Европа”, както и в различни дискусии, посветени на трансатлантическите отношения и сътрудничеството в отбраната между ЕС и НАТО, отбранителния съюз на ЕС.

В българската делегация за Мюнхенската конференция по сигурността е и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 07:43  16.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хахаха
  Отговор
  2 08:19  16.02.18
  Ще участва в ролята на пазач-портиер Хахаха За друго не става, послушното кученце

  Коментиран от #3

 • МММ
  Отговор
  3 08:34  16.02.18

  До коментар #2 от "Хахаха":

  Не бе ще изнася лекция.
 • Гого
  Отговор
  4 22:23  18.02.18
  Пак ще почне да циври пуснете ни в еврозоната Българите взимат такива големи заплати от 250 евро месечно.

Напиши коментар:


Публикувай