1 057 6

Тома Биков: И Румен Радев прави грешки, не сме го избрали за икона

Ние сме обект на непрестанен натиск от президента, смята депутатът от ГЕРБ

Константин Карагьозов

Концепцията нa президентската институция не е да изказва мнения. Аз не чух премиерът да напада президента. Румен Радев също е политик. Не сме го избрали за икона и да се кръстим пред него, и той прави грешки. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред bTV.

"Ние сме обект на непрестанен натиск от президента. Румен Радев постоянно налага вето на различни законопроекти. Върху закона "Пеевски" обаче президентът не наложи вето. Той демонстрира нервни реакции. Най-силният инструмент на президента е КСНС, а държавният глава трябва да е медиатор между политиците. Сега, когато атакува политическите сили, с кого ще седне на една маса?", допълни Биков.

Колегата му от БСП Станислав Владимиров не се съгласи с него и оцени като правилни забележките на Радев. "Съвсем нормална реакция на президента. Той ясно говори как се управлява държавата. Хората усещат, че има едно фасадно управление и задкулисие", каза той.

"Валери Жаблянов не е нарушил правилника и няма нужда да подава оставка", смятат от БСП. В отговор от ГЕРБ посочиха, че той често търси конфликт. "Има политически консенсус около политическото насилие. Заместник-председателят на Народното събрание е третата по важност длъжност в държавата. Той трябва да бъде фигура, която да изразява мнението на целия парламент. Ако иска да изразява мнение, да си бъде депутат. Не може да има добро политическо насилие и лошо политическо насилие", добави Биков.

"БСП е демократична партия и ние не ограничаваме мнението на нашите хора. Декларацията, от която се извадиха тези думи, бе по повод Луковмарш. БСП не застава зад думите на г-н Жаблянов, а зад позицията за Луковмарш", подчерта Владимиров.

"Искаме да им помогнем да си решат проблема. Те явно не са в състояние да се справят със своя депутат, който в 80% от случаите е с различно мнение от това на обществото. Затова ние събираме подписи за отстраняването му", каза още Тома Биков.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:38  16.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Скапана работа
  Отговор
  2 12:50  16.02.18
  КОЙ ГИ ИЗБИРА ТИЯ Вота трябва да е явен и да се спрат фалшификациите на изборите в България. Какъв е тоя таен вот и тия нощни обработки на протоколите. Скапани боклуци
 • Я виж ти
  Отговор
  3 13:04  16.02.18
  Мдааа... Според ГРОБ концепцията на всички които не са съгласни с тях е да мълчат...
 • ха ха ха
  Отговор
  4 13:12  16.02.18
  Ти си гледай Цура, Радев ние сме го избирали ;)
 • Русенец
  Отговор
  5 15:08  16.02.18
  Биков е типичния бикоборец от ГРОБ - готов е торба със сол да изяде, за да защити ментора си Тато Джуниър ! Боко има нюх и си подбира такива верни добермани, за да му пазят гърба ! Жалко че сме народ от подлизурковци и вече 9г. търпим Гробарите !
 • Ех Биков
  Отговор
  6 10:36  18.02.18
  Радев е много виновен, че говори. Лощото обаче, че Борисов е по-виновен - кражби, връзки с мафията, съджука, несправяне с управлението и т.н. Да не виждам какво ти е мнението за тези дейности

Напиши коментар:


Публикувай