1 155 16

Симеонов: Скандалът Борисов-Радев е зле за България

Мария Атанасова

"Моето мнение е, че този това не беше нужно", каза вицепремиерът Валери Симеонов по повод скандала между президента и премиера, като добави, че той се отразява зле на България и на доверието на хората.

"Хвърлянето на упреци, свързани с незаконни действия, обществени поръчки, поражда въпроса защо не си подал сигнал в прокуратурата", заяви още Симеонов и допълни, че не одобрява крайната реакция на президента Румен Радев.

Според него обаче не е било необходимо и в интервюто на премиера да се споменават съветници на държавния глава.

В сряда вечерта, по време на телевизионно интервю, Борисов нападна в интервю началника на кабинета на Радев - Иво Христов, като заяви, че той е сивият кардинал, който му пише речите, а е бил шеф на "телевизията не Пеевски BBT".

Радев отвърна остро и заяви, че след като премиерът поставя в едно изречение негов съветник и Делян Пеевски сам дължи отговори на няколко въпроса - срещал ли се е и продължава ли да се среща с депутата от ДПС, имал ли е и има ли общи бизнес интереси с него и продължава ли да разпределя обществени поръчки в негова полза.

Ядосан, премиерът контраатакува с обвинението, че това е вероломно нападение срещу правителството от президента и също, като Симеонов, го призова, ако има някакви данни, свързани с негов бизнес с Пеевски, незабавно да сезира прокуратурата. Категоричен беше обаче, че това е лъжа и съвестта му е чиста.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • М бирата
  Отговор
  1 16:56  16.02.18
  ГОЛЕМИЯТ СКАНДАЛ Е, ЧЕ МУТРИ УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА
 • Анонимен
  Отговор
  2 17:01  16.02.18
  По зле от дъното на Европа?!? Ами вкарайте и държавите от другите континенти в статистиките, да се види че сме на дъното на света! Дори ДРКонго изпреварихме по корупция!
 • Било
  Отговор
  3 17:07  16.02.18
  В ДРКонго няма комунисти - социалисти
 • право куме в очи
  Отговор
  4 17:10  16.02.18
  Напротив здравословен е за България, най-накрая някой със сериозен пост да посочи и каже в прав текст истината за Борисов и неговото управление и зависимости ! Тъжното е само, че и това не вади народа от робски му сън :(

 • българин
  Отговор
  5 17:15  16.02.18
  ББ да му мисли,почна се! Уважение за президента,избрали сме точния човек!
 • Бацо
  Отговор
  6 17:20  16.02.18
  Валери не се прави на света вода ненапита .Хотели ,огради,кабеларка единствена на юг от Бургас да нямаш конкуренция.Президента не можете да го понасяте защото ви разобличава.За това са конпромати към него и жена му.
 • zmvzmgfmzgzmgzmzmvzmvz
  Отговор
  7 17:41  16.02.18
  ШУМЕН КАБЕЛАРОВ ....МАСОН ОТ ПЛОВДИВСКАТА МАСОНСКА ЛОЖА
 • МММ
  Отговор
  8 18:59  16.02.18
  Боко - мутра майтапчия/страшно иска да прилича на идола си Т. Живков и не го отрича/, Валери - нацист, Волен - психо, Каракачанов - зависим от чашката, е и какво очаквате да се случи с жалката ни останка от държава? ,
 • Сенко
  Отговор
  9 19:10  16.02.18
  Много много трудно ще се намери по долна твар от Симеонов
 • Няма
  Отговор
  10 19:33  16.02.18
  Нужникооткривателя
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  11 19:46  16.02.18
  Вълкът, овцата и побратимите! Влязла овцата в една кръчма и като обърсала очите си, рекла на кръчмарина: – Дай ми една паница вино! Кръчмаринът наточил тригодишно вино. Вдигнала овцата паницата, изпила виното и си поръчала пак: – Още една паница! – Защо пиеш толкова много? – попитал я старият кръчмарин. – Тежко ми е на душата – отвърнала овцата. – Какво има? – Нощес вълкът се вмъкнал в кошарата и изял баща ми – стария овен. Няма го вече виторогия ми баща. Само звънецът му остана. – Пий тогава, ще ти олекне – посъветвал кръчмаринът овцата. Дял ден пила овцата и като се натаралянкала, излязла навън и почнала да блее с пресипнал глас. – Защо блееш? – попитала я козата. – Пияна съм и бясна. – Недей пи много, защото не е хубаво. – Как да не пия – отговорила овцата – мъка ме дави, нощес вълкът изяде добрия ми баща. – Ами къде отиваш сега? – В гората. – Какво ще правиш там? Ще се боря с вълка. Като го надвия, ще му смъкна кожата от гърба и ще я дам на цигуларите да си направят тъпан. Тъпанът ще тумка, пък аз ще играя хоро. Очите на овцата светели от гняв. – Да дойда и аз, моите рога са остри! – рекла козата. Имам много да му връщам за злото дето и мен стори! – Не ми трябваш – отвърнала овцата, – аз сама ще се разправя с вълка. Излязла пияната овца от село и поела към гората. Срещнала овчарското куче: – Нека дойда и аз с тебе – помолило се кучето. – Лятос вълкът издави двамата ми братя. И аз му имам зъб. Додето
 • Хасан
  Отговор
  12 20:01  16.02.18
  Ти си зле за България,Валерка...пази боже патриот да ти пази границата..

  Коментиран от #13

 • Нужник
  Отговор
  13 23:07  16.02.18

  До коментар #12 от "Хасан":

  А ти асане си много нужен на Турция.... Хубавото е че на нея не и пука...
 • бял
  Отговор
  14 00:23  17.02.18
  Сливата се обади,нищо че стана известен с простотията си в Европа
 • 15 09:49  19.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 16 11:10  19.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай