2 727 14

В Любимец затвориха жп прелез с изтекъл срок на експлоатация

Съоръжението, водещо към Ивайловград, вече не е в експлоатация

Дури Денчев

Железопътният прелез в град Любимец, откъдето минава пътят за Ивайловград, вече е затворен. От вчера специализирани мобилни групи на НКЖИ (Национална компания "Железопътна инфраструктура" ) работят за обезопасяването му.

Причината за затварянето на прелеза е изтичане на срока му на експлоатация.

Въвежда се временна организация на движението. За автомобили с тегло до 7 тона и височина до 3,2 метра трафикът към Лозен, Малко градище и Ивайловград ще се осъществява през жп подлез на улица "Васил Левски", улица "Здравец" и улица "Орбита".

За автомобили с тегло над 7 тона и височина над 3,2 метра движението към Лозен, Малко градище и Ивайловград ще се осъществява по обходен маршрут - транзитно през град Любимец, по булевард "Одрин", разклона за село Сива река, водещ към Малко градище.

Хасково / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БДЖ
  Отговор
  1 17:40  17.02.18
  tapanari kade sa spali toko vreemе
 • ТОЯ ПРЕЛЕЗ Е НА ПОВЕЧЕ ОТ СТО ГОДИНИ И
  Отговор
  2 18:03  17.02.18
  ВИНАГИ Е ОБНОВЯВАН И РЕМОНТИРАН МНОГОКРАТНО.ПО ВАЖНО Е ДА СЕ ОМОТВА НАРОДА ДА СЕ ОБЪРКВА В МНОГОГОДИШНИТЕ МУ НАВИЦИ И ТРАДИЦИИ.ТОЗИ ПЪТ Е НАЙ КРАТЪК И ЗА ГРАДСКИТЕ ГРОБИЩА .СЕГА СЕ ОБИКАЛЯ С КИЛОМЕТРИ. ЦЕЛТА Е И ЗА ПРЕКЪСВАНЕ НА ЗАСЛУЖЕНОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ПОЧИНАЛИТЕ РОДНИНИ. ТОВА СА ЧАСТ ОТ ЕВРОСОРОСОИДНИТЕ ЦЕННОСТИ НА БЕЗЛИЧНОТО ОБЩЕСТВО.
 • 1234
  Отговор
  3 19:08  17.02.18
  Защо министерството на транспорта не е подновило срока на годност,че се налага да бъде спряно съоръжението?Какво правят служителите в това министерство,не ходят ли на работа или и там се шири анархията и никой не си гледа работата,защо вземат заплати и то не малки.До кога ще забатачват железниците?Унищожихте ,,товарни превози",продадохте ги ,а сега са печеливши,допуснахте турски превозвачи да изземат и пътнико потока с автобусните си превози,продадохте по новите вагони,подготвихте и пътническия превоз за продажба.ПРОДАЖНИЦИ СТЕ ВСИЧКИ ЕЙ НЕ СЕ НАЯДОХТЕ НА ПАРИ БЕ. И ЛЕТИЩЕТО ЩЕ ДАДЕТЕ НА КОНЦЕСИЯ И КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ПОСЛЕ. ЩЕ СЕДНЕТЕ И ЩЕ СЕДИТЕ ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА. СРАМА НЯМАТЕ ЛИ БЕ ХАЙДУТИ.
 • Димитър
  Отговор
  4 19:58  17.02.18
  Браво на НКЖИ ! През там съм минавал за язовир Ивайловград и по опасен прелез не съм виждал. И се чудя как досега на тази бързо скоростна отсечка имаше прелез като на 100 метра преди него има подлез а на километър и мост.

  Коментиран от #10


 • Шофьор в БГ
  Отговор
  5 20:06  17.02.18
  Ееееееее тез от НКЖИ големи професионалисти браво на тях.Как са го опасали и обезопасили професионално все едно сме в Америка. Така се прави - харесва ми трябва да се мисли и за шофьорите .
 • Полицай
  Отговор
  6 20:07  17.02.18
  Добре , че са били Полицията иначе тези нямат толкоз акъл да го обезопасят по този начин с тези маркирани ленти.
 • Гост
  Отговор
  7 20:28  17.02.18
  Ееее, човече, ама явно все пак някои от тях имат. И са си свършили работата. Браво на хората от НКЖИ. Така се прави! А родната полиция да е жива и здрава, ама не приписвайте все на нея заслугите!!!
 • Колега
  Отговор
  8 22:03  17.02.18
  Браво на колегите от НКЖИ! Въпреки, че сме доста натоварени с работа всеки ден в различни крайща на страната, виждам че следим за сроковете и експлоатацията.
 • Lubimec 13
  Отговор
  9 22:33  17.02.18
  То железничарите не са виновни, виновни са тези които толкова време не са предприели мерки да улеснят гражданите в града при наличието, че са знаели от две години, че там прелез не може да има защото ще минава влак със над 120 км/ч
 • ЗеМИ СИ СМЕНИ ХУБУУТО БГ ИМЕ СЪС СОРОСОИ
  Отговор
  10 13:50  18.02.18

  До коментар #4 от "Димитър":

  ПОдЛЕЗА СА ПЪЛНИ С ВОДА А НАДЛЕЗА ГА ИМА СНЯГ ЗАМРЪЗВА И НЕКОИ НЕ ГО ЧИСТИ И ТРЯБВА ДА ЛАЗИШ НА ЧЕТЕРИ КРАКА ЛЮБИМОТО ЗАНЯТИЕ НА ДИМИТЪР - ЛАЗЕНЕ ЛИЗАНЕ И ЧЕТКАНЕ.
 • Касабата
  Отговор
  11 20:48  18.02.18
  Вярно ли е , че за два часа и половина ще сме в София от Свиленград ?
 • Васко Маринов
  Отговор
  12 10:20  19.02.18
  Добре е обезопасено от нкжи ок !!!! Но къде е АПИ и общината да организират движението и да не мотат хората наляво надясно. Там няма нито една табела с която да се разбира , че пътят е затворен и откъде трябва да се премине от другия край. Разбираш чак като видиш маркираните ленти ....... това не е нормално,,,,,.
 • БМВ
  Отговор
  13 10:27  19.02.18
  Някой камион така ще се нацепи там, че не ми се мисли. Защо не изсипаха по един прицеп пясък на 50 метра преди огражденията и да не се минава.
 • Kiro
  Отговор
  14 23:43  19.02.18
  Какво ревте я се загледате как професионално са го обезопасили ! Загледате се АПИ как обезопасява на магистралата моля ви!

Напиши коментар:


Публикувай