1 066 6

Радев: С Македония сме стратегически партньори

Имаме дълбоки исторически връзки, заяви президентът

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Отношенията между България и Република Македония имат дълбоки исторически и духовни връзки, а двустранното партньорство е от стратегически характер и това се признава от всички български политически партии. Това заяви президентът Румен Радев на среща с председателя на Събранието на Република Македония Талат Джафери.

Държавният глава подчерта, че във всяка демократична държава има управляващи и опозиция, но когато е настъпил моментът за ратификация на Двустранния договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество в българския парламент, той беше гласуван единодушно, съобщиха от прессекретариата.

Обща беше позицията, че с ратификацията на двустранния договор за приятелство и добросъседство се откриват нови възможности за развитие на сътрудничеството между България и Република Македония във всички сфери – политически диалог, икономика, туризъм, култура и образование, в сферата на сигурността и други, и всички институции на двете държави трябва да участват активно в този процес.

Народните представители от групите за приятелство в българския и македонския парламент отбелязаха позитивната тенденция в развитието на двустранните отношения през последната година. Обсъдена беше възможността повече македонски военнослужещи да се обучават в българските военни училища, като президентът Радев изрази готовността на България да предостави пълен каталог за специалностите във военните ни университети.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пенсионера
  Отговор
  1 20:07  17.02.18
  Летеца да не обърка нещата, точно сега нещата вървяха супер. Не бих искал да ни изненада с нов гаф.

  Коментиран от #4

 • КАК ДА КАЖА С ГОРДОСТ ?
  Отговор
  2 21:17  17.02.18
  АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ! ТА ПРИ СОЦА ИМАШЕ СТАБИЛНОСТ, РЕД, ИКОНОМИКА, СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ, КУЛТУРА, ДИСЦИПЛИНА И САМОЧУВСТВИЕ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН ! А ДНЕС - БАРДАК, МИЗЕРИЯ И 40 МИЛИАРДА ЕВРО НАЦИОНАЛЕН ДЪЛГ ! НИЕ СМЕ ПРОДАДЕНИ. НЯМА Я ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ.
 • 3 21:19  17.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  4 22:31  17.02.18

  До коментар #1 от "Пенсионера":

  Няма бе Курни не може толкоз бързо да мисли камо ли да пише речи.Споко.
 • 5 07:15  18.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 15:06  18.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай