1 361 4

Махат такса "багаж" в градския транспорт в София!?

Столична община обмисля предложението

Константин Карагьозов

Обмислят се нови правила в градския транспорт в столицата напролет - пътниците да не дупчат втори билет за по-обемен багаж. Към момента според изискванията на Столична община куфарът трябва да отговаря на определени размери, за да не бъде таксуван допълнително, но едва ли всеки пътник носи рулетка, за да измери куфара си.

Ако се качите с багаж, трябва да перфорирате билет и за него, ако сборът от дължината, широчината и дълбочината на куфара ви са повече от 140 сантиметра.

Чужденците обаче не подозират, че багажът им трябва да отговоря на определени размери и че може да бъдат глобени. За наредбата не знаят и много българите. Напролет от Столичната община мислят да премахнат изискването.

„Разчитаме на самосъзнанието на всеки, че в градския транспорт се превозват багажи, които не притесняват и не затрудняват пътуването на всички останали пътници”, отбеляза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, цитиран от bTV

Предстои куфарите да не бъдат таксувани като хора. Ще падне и глобата от 40 лв.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 14:11  18.02.18
  Я па ти ?!
 • mediator37
  Отговор
  2 14:11  18.02.18
  Има окачени табелки с чертежи, обяснения и т.н. Чел съм ги. Пътникът трябва да е добре с геометрията: Сборът от размерите на който и да е от двата багажа да не надхвърля 140см. То, като е куфар (паралелепипед) ясно, ама ако се подпирам на две щеки, всяка дълга 142 см. и прас 40 лв. глоба. Ако багажът е бохча със сферична или крушовидна форма, ще настане една препирня за изчисленията. Правилно махат тази нелепост.

  Коментиран от #4

 • Шофьора
  Отговор
  3 14:52  18.02.18
  Поредни щуротии, гр. транспор трябва да бъде безплатен или със символична цена. Иначе губи смисъл.
 • Реалист
  Отговор
  4 10:19  19.02.18

  До коментар #2 от "mediator37":

  Разсмя ме като си представих как изчислявам ОБЕМА НА КРУШАТА Хахахахахахаха.... Лек ден на всички....

Напиши коментар:


Публикувай