1 133 12

Б'ней Б'рит България осъди Луков марш

Властите, отговорни за реда в страната, удобно замълчаха

Венцислав Михайлов

За поредна година на 17 февруари центърът на София беше огласен от нацистки лозунги и осветен от горящи факли. Това се случи, независимо че вече никой няма съмнение за характера на Луков марш. Политическите партии от ляво и отдясно излязоха с декларации, в които повече се занимаваха едни с други, вместо с това да призоват своите привърженици да се противопоставят на нацизма, както става в други държави. Властите, отговорни за реда в страната, удобно замълчаха.

Тази пасивност правилно беше разчетена като мълчалива подкрепа и този път маршът мина по жълтите павета, а старите лозунги на нацистите от Хитлеристка Германия „Бъдещето е наше“ и „Свободен, Социален, Национален“ звучаха като послание и заявка за превръщането на тези лозунги в действаща политика.

На 17.02 2018 нацизмът в България вече не е престъпление, дори не е изразяване на мнение, а открито заявена и фактически разрешена политическа платформа. След две седмици ще отбележим 10 март, датата на която се отлагат депортациите на евреите от старите предели на Царство България. България за пореден път ще развее знамето на толерантността, хуманизма и реалната, действена съпротива срещу нацизма.

Ще си припомним имената на митрополитите Кирил и Стефан, това на Димитър Пешев и останалите праведници, които с имената и телата си застанаха на пътя на ешелоните и те останаха по гарите.

Ще трябва да се убеждаваме, че България и днес е достойна за тяхното наследство. Ще е трудно, защото това знаме липсваше на 17 февруари.

И да добавим, нацизмът никога не е бил проблем само на евреите. Нацизмът е проблем на всички хора, които искат да живеят в свободно и демократично общество. Избор, който не сме очаквали, че ще се наложи отново да правим, но процесите, които ни тласкат в тази посока отново са в ход.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:16  19.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Тръмп
  Отговор
  2 09:55  19.02.18
  Фашизмът е италиянски Национализъм,Нацизмът-Немски,а Луков марш е Български Национализъм!В съвременния свят няма държава без Националисти,те са духовната армия на нацията!!!!!Фашистите на Мусолини изобщо не са обозначавали евреите,като враг и Чърчил им е симпатизирал преди да се появи нацизма на Хитлер-прокарвайки антисемитизъм и разширяване на територии!Луков марш не е стещу евреите,а срещу Комунистите!Ако тази еврейска организация е комунистическа,това си е неин проблем!:):):)Тя няма право да Осъжда Българския Патриотизъм,защото той не е навредил на евреите!:)
 • Тръмп
  Отговор
  3 10:00  19.02.18
  Б'ней Б'рит са Еврейски Националисти с международен мащаб и в случая,те Осъждат на Чужда територия без Право на това!!!!Търсят Врагове на Българска територия и Осъждат,което е Националистическа агресия!!!
 • Тръмп
  Отговор
  4 10:08  19.02.18
  Виолета Бохор Якова е Комунистическа терористка от еврейски произход,която е убила в гръб не само Българския Генерал Христо Луков без Съд и Присъда!За това Престъпление Тя е задържана и Осъдена Законно на Смърт от Българското Правителство!!!Еврейските Националисти трябва да се извинят за Незаконните действия на Якова,преди да Осъждат и да Раздават Присъди без Съд за Луков марш и пребития с чукове без Съд,Боян Расате!!!!Извинете се,бееееееее!:);):)

  Коментиран от #5


 • любопитен
  Отговор
  5 10:47  19.02.18

  До коментар #4 от "Тръмп":

  Колко бяхте на марша, шушо? 100 000-300 000, милион? Смешник!

  Коментиран от #9

 • Роман дизел
  Отговор
  6 11:06  19.02.18
  Май само национализъм не е имало в България ,всекакви политически системи пробвахме и нищо не работи.
 • аве фюрер
  Отговор
  7 12:33  19.02.18
  Да живее славата на генерал Луков , един безкористен български герой . Луков марш ще става все по многолюден ,докато продължават да съществуват анти български партии от убийци и московски подлоги развяващи червени знамена .
 • 6ъ45
  Отговор
  8 13:06  19.02.18
  Бинайбрит е циониска тайна ложа ,която трябва да бъде забранена,ако искаме да забраним нацизма,тук няма нацизъм,Една не българска организация да не се бърка по въпроса с националните ни герои,дори да не ги харесва. Това е Естествената съпротива срещу неолиберализма и трансдженърите ,еврогейските ценности които въпросната ложа защитава,
 • к8у41кииипь9
  Отговор
  9 13:09  19.02.18

  До коментар #5 от "любопитен":

  не народ а мърша...по времето на турското Левски беше един,и сега е така робски народ с неграмотни гейове и лизингополучатели,работят за 500 лв,гледат телевизия и ядът кремвиши от кауфлант,те ли да излязат
 • Патето Яки
  Отговор
  10 18:46  19.02.18
  Бесете ме, палачи, но знайте, че от всяка капка кръв ще никнат хиляди борци! Да живее свободна и независима България! Да живее. . ." Това са последните прекъснати думи на пламенния комунист — ремсов ръководител, Мико Нинов, обесен на 18 януари 1943 г. във видинския затвор.
 • мамо аз съм пилот
  Отговор
  11 12:49  20.02.18
  Харесвам "репортерчета" "говорещи" от името на целия народ. Никой не говори от мое име. Не харесвам нацизма, национализма и всякакви "изми", но ако това е пътя да се разклати този заспал народ с радост бих сложил на ръката си свастика. Може би това е пътя- злобата ще ни обедини срещу паразитите, живеещи на наш гръб, ще направим една гражданска война и който пролее повече кръв той ще властва. Ако не сте се поучили от историята ще я преживеете отново. Всеки да го разбира както си иска.
 • House M.D.
  Отговор
  12 16:42  20.02.18
  Грешите, колеги. Б'ней Б'рит е гей клуб.

Напиши коментар:


Публикувай