743 13

Симеонов: Без Левски щяхме да говорим друг език

Мария Атанасова

Без Васил Левски нямаше да я има България и ние днес щяхме да говорим на друг език.

Това каза пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов по време на шествие-поклонение пред личността и саможертвата на Васил Левски, организирано от ПП НФСБ по повод 145-ата годишнина от смъртта на Апостола, съобщава Фокус.

"Възприето е този ден - денят на гибелта на Васил Левски, да се чества и уважава от целия български народ, може би защото това е първият ден на неговото безсмъртие. Макар и тъжен повод, този ден е много важен за нашата история, защото отдаваме почит на българина, без когото нямаше да има България. Нямаше да ни има и нас днес или щеше да ни има, но щяхме да говорим на друг език", каза още Симеонов.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дякона
  Отговор
  1 10:37  19.02.18
  Шшшшшт ! Нямаш право да говориш !!! Срам нямаш ли ?
 • Гайтан Веждьо Войводаи
  Отговор
  2 10:45  19.02.18
  Колкото по отявлен е продажникът крадец,толкова повече портрети на Левски окачва и упражнява фарисейско красноречие при повод и без повод!!
 • Хасан
  Отговор
  3 10:52  19.02.18
  Левски ще се обърне в гроба...патриотите направиха милиони на негов гръб...в историята на България винаги е имало бай Ганьовци,келепирджии...и Симео ов еедин от тях
 • Този
  Отговор
  4 10:59  19.02.18
  Сега говорим балгарски и кво за туй всички са в европа

 • гост
  Отговор
  5 11:00  19.02.18
  Първо искам да кажа , че Васил Левски е може би най-светлата и безкористна личност в българската история въобще и скоро изглежда никой няма да го надмине ! Обаче ми писна от тия глупости от кой ли не как сме щели "да пишем и говорим" друг език ! Кой чул , кой недочул само тая глупост повтарят !!! В най-тъмните векове на средновековието и в най-силните векове на Османската империя (цели 5 !!!!) не е имало и намек за изчезване на българските език и писменост , но видиш ли едва ли не веднага след това ако не били Левски или "братушките" сме щели тутакси да "забравим" и езика и писмеността си и то за някакви си 30-40 години !!!!!! И само да напомня на някои тука , че САМО 30-35 години след "освобождението" ( а де факто окупация) на България , Османската империя е от най-големите губещи в Първата световна война , което е и нейния окончателен разпад и изчезване и появата на светската държава Турция !! И в която "освободената" България е неин съюзник !!!! Със същия успех можехме да сме "част" от нея и да споделим съдбата на другите отделени от нея държави , но под "опеката" на Франция , Великобритания и САЩ , а не на току що "забранилата" крепостничеството Русия !!!
 • ТМВ
  Отговор
  6 11:18  19.02.18
  Джингиби Левски аз пратих само три заптиета да те докарат до София. Знаеш ли защо? Не знам ефенди.. Ами за да могат твоите апапи да те освободят по пътя. Освободиха ли те...?! А ти си тръгнал курбан да ставаш за този народ...!! И сега си отговорете заслужаваме ли го...

  Коментиран от #9

 • Васил Левски
  Отговор
  7 11:44  19.02.18
  Това е Глупав Мит,защото България е била стотици години под Османска и Гръцка Окупация без да загуби езика си!!!!
 • Bahti
  Отговор
  8 11:54  19.02.18
  Това Мекере и всички други негови колежки Нямат право да произнасят името ЛЕВСКИ. БОГ ДА Пази БЪЛГАРИЯ...
 • Наблюдател
  Отговор
  9 12:50  19.02.18

  До коментар #6 от "ТМВ":

  Защо руските мекерета, без да познавате историята плюете против българския народ толкова яростно? Да не би защото сте комплексирани, че не сте руснаци?
 • Гого
  Отговор
  10 13:29  19.02.18
  А след 20-30 години Валерка ще има само роми благодарение на теб и лудият диктатор.
 • бай село
  Отговор
  11 14:52  19.02.18
  Симеонов , не произнасяй името на тоя велик Българин, той заслужава уважение , а вие , които се пишете ,, патриоти ,,с нищо не доказвате това уважение! Борбата на Левски е била , да създаде свята и чиста република , а днес да виждаш нещо подобно ? Говориш , че без Левски днес щяхме да говорим на друг език , а бихте ли казали новините в 18 ч на какъв език се излъчват по националната телевизия? Вие като патриоти , направихте ли нещо за да спрете тая гавра с Българския народ ? Един истински поддръжник на Левски би ли станал милионер от мъките и несгодите на Българския народ ? Един истински Българин , би ли участвал в правителство , което признава Турция за наш съюзник , и да одобрява целуването на техния президент , от нашия министър председател ? Не говорете празни приказки , а свършете поне едно свято дело , което да не принуждава Левски да се обръща в гроба! Вечна памет на великия Българин , който не трябвало да дава ценния си живот за днешна България .
 • 12 17:35  19.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гого
  Отговор
  13 22:35  21.02.18
  Само че през турско робство българското население не е намаляло а сега по робството на парламента Българите намаляват къде е истината?

Напиши коментар:


Публикувай