777 5

Реформаторите с идея за специално министерство за Северозапада

Други полезни мерки могат да са допълнително държавно финансиране за безплатно ограмотяване

Стефанаки Йоанис

Да се приеме закон за инфраструктурните облигации, който ще позволи инвестиции на частните пенсионни компании в големи инфраструктурни проекти. Това предложи Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

Според него е необходимо и специално министерство за Северозапада, както и въвеждането на специални данъчни облекчения за този регион. Зеленогорски предложи и фирмите, които реинвестират печалбата си в северозападния регион, да бъдат освободени от данък печалба.

В отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов под надслов "Да спасим Северозапада" от коалицията посочват, че продължава икономическото изоставане на Северозападния регион и тази тенденция скоро ще бъде необратима. Ако се бавим, след 10 години ще има инфраструктура, но няма да има хора в региона, поясни Зеленогорски. Тези територии, за които нашите предци са дали живота си, сега се обезлюдяват без война, поради лоша регионална политика, допълни той.

"Бием камбаната, за да може правителството да се замисли за целенасочена инвестиционна програма за Северозапада", каза и Борислав Великов от Реформаторския блок.

Да се създаде ново министерство за Северозапада и слабо развитите региони в страната, искат от коалицията. Други полезни мерки могат да са допълнително държавно финансиране за безплатно ограмотяване на неграмотни и за профилактични медицински прегледи в Монтана, Враца и Видин, както и фонд за финансово подпомагане на стартиращи предприятия в трите области.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай мангал
  Отговор
  1 16:45  19.02.18
  Идеята е добра ,одобрявам
 • Темида
  Отговор
  2 16:50  19.02.18
  Някой някаде там седи и си вика.....дайте някоя тъпа идея само и само народа да не се усети, че НАЙ-ГОЛЕМИЯ проблем е безнаказаността и после излизат с всякакви безумия които ще "помогнат" да ни "оправят" докато ние протестираме само за простотии (справка протест за Небостъргач в София и лифт на Пирин...............условна за убииство без протест)
 • бла бла
  Отговор
  3 18:26  19.02.18
  Видин има огромен индустриален потенциал ,но мафията герб нито знае как нито се интересува ;) Дори пътя до София не е проблем .Стоките вървят в другата посока . Корпорациите също допускат грешки . Трябва опит .Да си бачкал на запад .Иначе не знаеш кво трябва да се направи .Има и други промени които трябва да се правят ;)
 • кольо бишето
  Отговор
  4 21:04  19.02.18
  Нема ли некой от майка роден журналист,та да им събере всички бисери на политиците от прехода, като на пример:-доброволната военна служба и т.н. и т.н......Може ли начело на една държава да сложеш хора , без един ден стаж в живота, какво безумие, или е съзнателно?Въпрос за размисъл!
 • разделяй и владей
  Отговор
  5 16:11  22.02.18
  Това са пълни глупости. отделно министерство.И като го има ко ши стане? Има си парламент, министри и национален бюджет. Да си мърдат тиквите. А в този регион има и кметове. И ако се саздаде има ли срок до 10г. ще стане това и онова. Отново дър. служители,заплати,сл.коли,началници на дирекции,министър,зам.министър,секретарки и..........ко???? Този министър ши иде в Китай и ще накара завод за части да направи завод в Монтана за 100 000 работещи. Или ще взима "присърце" проблемите щото ще е родом от Враца. И след развитието на региона, министерството се закрива. ха ха ха ха ха ах ахаха ах ахаха ах ах аха ха ах аха

Напиши коментар:


Публикувай