1 587 5

Майката на битите близнаци: Беден човек съм

Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди

Венцислав Михайлов

38-годишна майка на 3-годишни близнаци от Пловдив, която беше задържана по подозрение, че ги е пребила, обясни състоянието им с това, че е бедна.

Жената беше задържана в пияно състояние, след като момченцето и момиченцето бяха приети в болница. Момчето е в по-тежко състояние - със спукан череп и хематом. И двете деца обаче са със синини и недохранени - тежат едва по 9 кг. Лекарите са шокирани от вида им и са повикали полиция.

Иванка Стефанова обаче отрича да е била децата си и твърди, че момченцето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент от стената.

„Трудно съм ги гледала, от нищо не са били лишени”, оправда се майката пред bTV.

На въпрос защо тогава близнаците са недохранени, тя отговори:

"Защото съм беден човек".

Запитана защо не е потърсила помощ от социалните служби Иванка пък се оправда, че без необходими документи никой не й помагал.

Жената отглежда сама близнаците си, бащата работи в Германия. Съседи обаче разказаха шокирани, че дори не са виждали децата в блока и не знаели, че тя има деца. Виждали я само всеки ден да разхожда кучето си.

Комшиите разказа още, че когато Иванка е живеела със съпруга си, често чували викове и скандали. От полицията потвърдиха, че са се отзовавали на повиквания.

Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди. Районна прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тъжно
  Отговор
  1 09:15  21.02.18
  Лашкаме се от крайност в крайност! Като се е рекло "капитализъм" , че Човек за Човека стана звяр! ... И друго искам да вметна - струва ми се ,че нечие най-високо настояване НИ ЗАЛИВАТ СЪС ЛОШИ НОВИНИ! ОБЕЗВЕРЯВАТ НИ!! ОТЧАЙВАТ МЛАДЕЖИТЕ ДА НЕ СЪЗДВАТ ПОТОМСТВО - това е тих психологически геноцид !!!
 • гост
  Отговор
  2 09:32  21.02.18
  Да, това е умишлена политика. Така се манипулира хорското мнение и се насочва в посока на маловажни и злободневни неща. В същото време се гласуват промени за КТБ, източва се касата, пенсионните фондове са пресъхнали, корумпирани политици, съдии и прокурори си стоят години наред без повдигнати обвинения. Всичко се това се прави, за да се организира и управлява народа като се отбива фокуса върху по-маловажни неща отколкото управлението на държавата. Случилото се с децата е лошо, но в случая никой не търси отговорност от социалните, от личните лекари, дори от домоуправителя или съседите, които няма как да не знаят, че тази жена има две деца от 3 години.
 • Бат гошо
  Отговор
  3 09:46  21.02.18
  Спете си там и чакаите някой да ви оправи държавата и продължаваите да ревете виждате нещтата правилно но не искате обяснение знаете как да се оправят нещтата но нищто не правите когато моите спестявания станаха от днес за утре 5 лева и дъщеря ми иска да и купя вафла и нямам пари пътя и да ме няма и след 18г детето дето искаше вафла сега учи в англиа а баща му без стотинки за вафла сега управлява собствен бизнес.И да поясня аз не сам избягал от България аз я напуснах за да мога да купя вафла на детето си
 • Голям прос
  Отговор
  4 09:46  21.02.18
  Защо изобщо ги правят тия деца, като ще ги мъчат? Тоя в Германия, не се ли интересува изобщо? А социални и др служби са на работа само за заплати, а не да я вършат. Само погледнете какво оживление настава в деня за заплати.
 • Kiro
  Отговор
  5 10:01  21.02.18
  Като си беден човек и нямаш възможност няма да създаваш деца. Резултата го виждате, лесно се правят но трудно се отглеждат.

Напиши коментар:


Публикувай