Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 01:29 7 275 24

Забраната на UBER в България е лошо за икономиката ни

  • uber-
  • юбер-
  • такси-
  • забрана
Забраната на UBER в България е лошо за икономиката ни - 1

Забраната на UBER в България е лошо за Българската икономика поне по 10 причини. Това коментира в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

Ето и неговите десет причини:

- Ограничава конкуренцията

- Изолира навлизането на по-висок стандарт в такси услугите

- Ограничава усвояването на принципите и практиката на споделената икономика

- Изолира България от света на глобалните услуги

- Кара хората да се возят във вмирисани таксита

- Пречи на движението на работната ръка

- Подържа мътни фирми, които не са в реална конкуренция помежду си

- Спира развитието на български онлайн платформи (те сега едва работят и са често бойкотирани)

- Лишава хората от очевидно и лесно достъпно удобство

- Демонстрира лоясалото състояние на нашенския икономически протекционизъм

За нищо добро не мога да се сетя. Това е забрана, която вероятно има много по-широк негативен икономически ефект от нелепото ограничаване на една транспортна услуга.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвичката

    17 2 Отговор
    Цвичката Цв. Цв. да отговори моля
  • 2 пепи

    21 9 Отговор
    Тоя явно е на заплата.
  • 3 onq s konq

    27 35 Отговор
    Тоя защитник на Юбер що не каже и за другите "неща" като например КАК ЩЕ ГИ ХВАНЕ НЯКОЙ ЗА ДАНЪЦИ?НА КАКВА ТАРИФА ЩЕ ВОЗЯТ ИЛИ КОЙ КАКТО СИ МУ ХАРЕСВА?КОЛКО ОТ ШОФЬОРИТЕ ЩЕ ИМАТ ПРОФ. КНИЖКА И С КАКЪВ СТАЖ ЩЕ СА,ТА ПЪТНИЦИТЕ ДА СА СПОКОЙНИ ЧЕ ЩЕ БЪДАТ КАТАСТРОФИРАНИ "КАЧЕСТВЕНО"?КОЙ ЩЕ ГИ ПРОВЕРЯВА ЗА ТЕХНИЧ ИЗПРАВНОСТ НА АВТОМОБИЛА?КАК ЩЕ РАЗБЕРЕ ПЪТНИКЪТ ДАЛИ НЕ ГО ВОЗИ БИВШ ЗАТВОРНИК ИЛИ КРИМИНАЛЕН ТИП?Има и още,ама не си струва да се умува по въпроса.

    Коментиран от #5, #6, #8, #20

  • 4 Slavic Vibes

    39 14 Отговор
    Нека да държим Юбер извън България. За да могат да ни припомпват бакшитата с помпичките си. И за да могат да ни дерат кожите в 21ви век. Подкрепяйте още таксиджиите! Давайте!
  • 5 uber

    18 10 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Бяла международна фирма със световенстандарт, не с ГЕРБЕРСКИ!!! Отговор на въпросите ти(ако си ГРАМОТЕН) - https://www.uber.com
  • 6 dfsfdsf

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Тарифата се калкулира като зададеш маршрут през приложението, и парите се изтеглят от картата ти след като слезеш. Нито може шофьора да те цака, нито да те излъже. Ако толкова ти е харесал винаги може да му бутнеш бакшиш "офлайн".
  • 7 Сенко

    26 9 Отговор
    Прости прости до няма на къде. По добре ли е сега с чичковците през лятото по тениска и джапанки пуши като кумин,думти яко някоя мазна чалга и апарата му отчита двойно. Няма нищо в Европата сме (най вече по манталитет)
  • 8 5555

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Глупави въпроси.
  • 9 ТАС

    12 9 Отговор
    Колкото и да не ми се иска.
    Трябва да призная, че юбер се явява не лоялна конкуренция на останалите таксита.

    Реално от услуга за споделено пътуване за каквато се представяше се превърна в таксиметрова услуга.

    При тях е силно облекчена административната тежест и няма държавната регулация. Което смъква цената на услугата и позволява подобряване на качеството.

    Българите си падаме малко нихилисти и не ни харесва държавата да се намесва навсякъде и този страна услугата ни харесва, но така попадаме в друг капан.

    Има и нещо друго с, което всички почваме да свикваме и да не осъзнаване, че го има, а това е лошо. Тоталното следене на водачите и пътниците. Системата за харесване също води до изкривяване на поведението на обществото.

    Интернет технологиите започват да се превръщат в златна клетка за всички нас, дори не го осъзнаваме.
  • 10 no name no face no number

    9 19 Отговор
    Юбер е напаст правилно решение на правителството. Егати и смотания бизнес. До там ли ще опираме и една кола да нямаме пфу.
  • 11 onq s konq

    8 16 Отговор
    На ном 5 дето ме информира че фирмата била "медународна и бяла" ще му кажа това изобщо няма никакво значение,СЛЕД КАТО ШОФЬОРИТЕ СА НАШИ.А понеже ном 8 ми нарича въпросите "глупави",да беше отговорил ПОНЕ НА ЕДИН ОТ ТЯХ-ТОЧНО ЧЕ НЯМА ДА СЕ ЗАТРУДНИ!
  • 12 ФАНЕТЕ МАНГАЛИТЕ ДА БАЧКАТ И ДА

    11 2 Отговор
    СИ ПЛОЩАТ ТОК ВОДА И ДАНЪЦИ. ВКАРАЙТЕ ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ В БЕЛЕНЕ. ОСТАВЕТЕ ЮБЕР ДА БАЧКА СЪС СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ ОТ ВОЗИЯТА С ТЯХ ША СИ КУПИШ БАНИЧКА С БОЗА ИРИ ДВЕ КИЛА БИРА И ТАКАЕФЕКТА Е ПЕТОРЕН АКО МА РАЗБИРАТЕ АКО ЛИ НЕ ПЛУВАЙТЕ В ПОМИЯТА НА
    БЪЛХАРИЯ И НЕ СА ОПЛАКВАЙТЕ.
  • 13 Къртев

    10 16 Отговор
    Само, че не се сещам, каква по точно лоялна конкуренция е юбер. Какво по добро качество предлага, след, като сегашните бакшиши от по слабите фирми в София, си разлепиха колите и започнаха към юбер. Или вие си мислите, че ще паднат от космоса невиждани и неземни таксиметрови услуги. Не виждам юбер, какво добро може да донесе освен по разбити и неподдържани коли. А цените няма, как да бъдат по ниски, тъй като в момента са възможно най-ниските.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    5 1 Отговор
    Ако си малък и опиташ какъвто и да е бизнес ще разбереш че на думи ти е разрешено но...като започнеш всичко ти е забранено,защото докато има забранени неща мафията с бели и всякакви якички ще цъвти.Нещо странично,има ли държава в Е вропа където работниците да плащат по високи данъци???
  • 16 българина

    4 5 Отговор
    а данъци и разрешителни и застраховки на пътниците, на тези въпроси кой ше отговори?
  • 17 Ссссс

    15 9 Отговор
    Юбер като иска да вози хора да си изкара лиценз , да си боядиса колите грозно жълти ,да минава два пъти в годината преглед ,да прави застраховка и на пътниците ,да плаща 1000лв данък на кола ,да си изкарат шофьорите психо и професионална компетентност, да плаща усигоровки и да карат колкото им душа сака.
  • 18 Гост

    17 1 Отговор
    Вие народа сте прости овце.
    Вчера гледам две вмирисани нелегални копърки и хубава кола на известна таксиметрова компания - овцете от народа подминаха хубавата кола и се качиха на копърките , два пъти.
    Така че и Майбах да вземеш , говедото си е говедо.
  • 19 Дикембе Мутомбо

    8 4 Отговор
    А кой беше Юлиян Попов, че сега пише статии в трето лице за това какво е писал във фейсбука си?!

    Има и читави таксиметрови фирми в София. Поне за мен е една.

    А относно Юбер - някак си не е честно спрямо бакшишите да пускат срещу тях коли, които не плащат за касов апарат, лицензи, проверки, осигуровки и най-вече ДАНЪЦИ!
  • 20 Илиян

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Така като ти чета коментара,всичките неща повече ми се връзват точно с обикновенните таксита...........коли пред разпадане,вмирисани шофьори,повечето крими типове дето си и разнасят и други неща освен клиентите,неизправни коли и още по-неизправни водачи!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 ТАСС

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Илиян":

    Като ти си вмирисан , не отъждестявай всички с теб.
    А като не ти харесва не ползвай услугата , не е задължително.
    И на таксиджийте не им е приятно да возят вмирисани клиенти.

    Коментиран от #22

  • 22 Илиян

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "ТАСС":

    Не се обиждай,но от 90% от превоза ми в таксита попадам точно на такива симпатяги.Да не говориме,че в полувината от случаите се опитват да ми помпат сметката....така че не го пиша от злоба,а от тъжен опит!

    Коментиран от #23

  • 23 бакшиш

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Илиян":

    не се джафкайте пичове, навсякъде има мърша...но истината е, че ако можеш да бачкаш нещо друго, няма да караш такси. Малко хора го правят по призвание, така че не търсете ядрени физици (макар, че има и такива колеги) със смокинг зад волана
  • 24 violin

    0 1 Отговор
    Подпишете петицията ми да върнем UBER в България: https://www.change.org/p/government-of-bulgaria-bring-back-uber-to-bulgaria
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове