1 032 3

Лекари: До 3 лева ще плащат учениците за извинителна бележка

Стефанаки Йоанис

Медицинските бележки, с които учениците извиняват отсъствия, остават извън пакета от дейности, поеман от касата и ще се плащат до 3 лв. Това става ясно от изказване на председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев след последното заседание на съюза и касата за националния рамков договор за 2018 г..

Ученическата бележка от личен лекар ще бъде на стойност не повече от 3 лв., каза Грозев и допълни, че, тя няма да влиза в задължителния пакет на общопрактикуващия лекар, тъй като е административна дейност. Първоначално касата предлагаше да поеме таксата за извинителна бележка за отсъствие от училище, тъй като от известно време насам джипитата искат до 5 лв. за такъв документ. Лекарите обаче бяха против, тъй като това ще намали сумата, която получават за направения преглед.

Грозев коментира и темата за ограничението от десет минути преглед при личен лекар. „Направихме така нещата, че тези десет минути няма да бъдат изискуеми при профилактичен преглед. Профилактичен преглед е преглед, който е поетапен – той може да бъде отчитан и в последващ период, тъй като се чакат изследвания, образна диагностика, лаборатории и др.“, коментира той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коментар
  Отговор
  1 20:32  24.02.18
  Как МОЖЕ ЕДНО НЕОСИГУРЯВАЩО СЕ МАЛОЛЕТНО ЛИЦЕ ДА ЗАПЛАЩА ТАКСА 3 ЛВ.ЗА ИЗВИНИТЕЛНА БЕЛЕЖКА. АБЕ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ???🤔
 • Коментатор
  Отговор
  2 11:04  02.03.18
  Препоръчвам ви да гледате немският Сетиал Лекарски Лекар в планината Засега с 11 сезона Новият сезон 11 тече в Германия В България са го давали по Тиви 7 и по бТВ до сезон 9 Повтарят сезон 9 всяка вечер без Съботите и неделите от 19 до 19 55 И всяка сутрин без Съботите и неделите от 9 до 9 55 по бТВ лейди Но на 06 03 2018 е финалът на сезон 9 и го спират Трябва да изльчат сезон 10 на сериала в България
 • Коментатор
  Отговор
  3 11:06  02.03.18
  Извинявам се искам да кажа Сериал

Напиши коментар:


Публикувай