1 478 1

Кметът на Куклен: Твърдо стоя зад интересите на гражданите!

Тя категорично отрече да е съдействала на инвеститорите, искащи право да строят крематориум в района

Мария Белчева, снимка: KuklenDnes
Мария Белчева, снимка: KuklenDnes
Константин Карагьозов

От община Куклен заявиха, че инвеститорът "ФУНДАМЕНТ" ООД, който иска да строи крематориум в района, е подел лични атаки срещу кмета Мария Белчева. В становището се твърди, че подобни нападки са некоректни и имат за цел единствено да отслабят позициите на Белчева и да опетнят името ѝ.

„Заявявам, че стоя зад интересите на кукленци за абсолютното отхвърляне на възможността за изграждане на инсинератор за човешки тленни останки на територията на Куклен. Моите действия ясно показват това”, категорична беше Мария Белчева.

Припомняме, че община Куклен, съвместно с инициативен комитет, внесе дело в административния съд, с което оспори решението на РИОСВ. Делото дойде след гласуването в Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. С осем гласа „за“ и три – „против“ инспекцията одобри оценката за въздействие върху околната среда по осъществяването на проекта на частния инвеститор, който иска да построи крематориум за изгаряне на тленни човешки останки.

Инициирана беше и среща с областния управител, митрополит Николай и "ФУНДАМЕНТ" ООД.

„Очакваме решението на съда по делото. Дотогава опитите да ми се въздейства по нелицеприятен начин, са некоректни и абсолютно неоснователни” - заяви още Белчева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Slavic Vibes
    Отговор
    1 09:58  22.02.18
    "Кметът на Куклен" като я видя как изглежда за възрастта си, може да се погрижи и за моите интереси, ако не е проблем. Имам важни интереси в леглото, затова ще очаквам с голяма ГОТОВНОСТ.

Напиши коментар:


Публикувай