2 137 9

Владо Плацентата: Няма доказателства да съм бил в болница „Шейново”

Мартин Христов

Владимир Стоянов, станал известен като Владо Плацентата, настоява, че е невинен и поиска делото срещу него да тръгне по-бързо. Стоянов е обвинен, че е нанесъл побой над акушер гинеколога от болница „Шейново” д-р Албена Гагова, защото миналото лято тя отказала да му даде плацентата на новороденото му дете.

Днес съдът не даде ход на делото поради неявяването на адвокатката на Стоянов. Самият той обаче представи пред магистратите свое становище в 6 страници, съобщи БТВ.

В него обширно разяснява на съда какво е невменяемост и се позовава на свидетелски показания, според които е бил в болницата, но изобщо не е нападал лекарката, напротив – той бил гонен по стълбите от „около 50 годишно голямо (изглеждаше като разярена мечка) същество (в случаят посочено като жена), което да го преследва” (в курсив е запазен оригиналният текст и правопис на становището).

Във въпросния текст той твърди още, че „на практика, НЯМА преки доказателства, че Стоянов е имал нещо общо с Майката, камо ли, че му е баща, и НЯМА никакви преки доказателства, че Стоянов е бил дори в Болница Шейново този ден.”

В становището си Стоянов пише още, че „е ВЕГЕТАРИАНЕЦ от 18годишен, а от 2018 е и ВЕГАН, който уважава е цени животът във всичките му форми, а Г-жа Гагова е видно месоядно същество, което е логично, да е искало с цел материална облага, да си сготви плацентата с лук и подправки…”

От съда обвиняемият поиска да бъде освободен от разноски по делото; да му бъде направена психиатрична експертиза (но в „неутрално и професионално заведение в София”), да бъдат сменени прокурорите и съдиите по делото, да му бъде присъдено адвокатско възнаграждение, да му бъде изплатено обезщетение за прекараното време в ареста от минимум 15 000 лв. и освен това – да получи оправдателна присъда.

„…Ако още вярвате че има шанс да е имало извършител, то нека си е НЕИЗВЕСТЕН, макар, че незнам как и това ще стане, когато НЯМА доказателство, че е имало извършено каквото и да е престъпление (нарушаване на закона)!”, пише още в исканията си Стоянов.

Пострадалата лекарка запази мълчание.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кака Гинка
  Отговор
  1 21:11  21.02.18
  Луд за връзване,ама е на свобода...
 • Моамар
  Отговор
  2 21:19  21.02.18
  Ако бехме в некоя арабска държава този олигофрен щяха да го зачеват всяка вечер в зандана, да видиш как ще му избият всички глупости от главата
 • Брат ми
  Отговор
  3 21:38  21.02.18
  Боклук е тоя. Мммда.
 • Сенко
  Отговор
  4 21:45  21.02.18
  Колко е нагъл само,знаете ли защо е така?Защото мн добре знае,че правосъдната система няма да го накаже.

 • СЕВАР
  Отговор
  5 22:11  21.02.18
  Защо не се заинтересувате малко за тези плаценти - какво става с тях , къде отиват , кому са нужни и т.н. и тогава да пишете тези глупости .

  Коментиран от #7

 • Този
  Отговор
  6 22:56  21.02.18
  За храна на кучетата

  Коментиран от #8

 • Хайл
  Отговор
  7 23:40  21.02.18

  До коментар #5 от "СЕВАР":

  Отива за израел,както и пъпната кръв и стволовите клетки.С тея неща се изкарват луди пари.Защо мислите,че като се роди детето и бързат да резнат пъпа,като е доказано,че трябва пъпната кръв, да премине в бебето и тогава да се реже...
 • СЕВАР
  Отговор
  8 08:44  22.02.18

  До коментар #6 от "Този":

  Ето , който знае не пише простотии .
 • ТАСС
  Отговор
  9 09:56  22.02.18
  За лекарите които станаха гнусни и алчни търговци , безхаберни за здравето на пациента само БОЙ.

Напиши коментар:


Публикувай