1 232 8

Хирурзите в Добрич хвърлиха оставки

При напускане на петимата лекари хирургията в МБАЛ-Добрич ще бъде закрита

Константин Карагьозов

Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич подадоха заявления за напускане. Сред тях е и началникът на отделението - д-р Мирослав Попов. Основното искане на медиците е за достойно заплащане и не е свързано с отстраняването на изпълнителния директор на болницата д-р Трифон Йорданов.

"На колегите ми хирурзи, които са по-големи от мен, с повече стаж, те са пред пенсия, до увеличението им беше 675 лв. заплатата", споделя Йорданов пред БНТ.

Д-р Попов сподели, че от 5 месеца водят разговори с ръководството на болницата за увеличение на възнагражденията им, но без резултат. Същевременно ангажиментите им нарастват.

Той определи МБАЛ-Добрич като "един малък "Пирогов" за областта" – спешност, планови операции, консулти по отделения, в спешно отделение и т.н.

Хирурзите се чувстват пренебрегнати от години, а чашата преляла преди дни, когато научили, че в друго отделение заплатите са повишени двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождаването на изпълнителния директор на болницата преди 2 дни - това е просто съвпадение, категоричен е д-р Попов.

Напускането на петимата лекари на практика ще доведе до закриване на хирургията в добричката болница

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:28  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Крайно време
  Отговор
  2 09:49  22.02.18
  Закривай, докато не им уврат главите на управниците така ше е. А как ще уврат.. народа ще им покаже как.

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  3 10:01  22.02.18

  До коментар #2 от "Крайно време":

  Чакай ти на някой да му уври главата. Хора като Цв.Цв. Б.Б и Др. не знаят срам. Утре тебе ще те обвиняват, че ти си виновен за краха и зад тях ще стои цялото войнство от държавни бухалки. Ще се обясняваш, че нямаш сестра, ще плашиш със Страсбург второ, трето, а те ще ти се смеят и ще викат "ами ходи да ни съдиш".
 • гост
  Отговор
  4 10:06  22.02.18
  675лв заплата е подигравка както и да го погледнеш. Ако държавата иска да има гласоподаватели и данъкоплатци трябва много бързо да заложи минимални заплати за лекари, полицаи и учители. Как може политик да взима минимално 2500лв и заплатата му да е обвързана със средната за страната, а лекар, полицай и учител да са заплата почти колкото минималната (а тя е за хора без квалификация)? Значи учи, мъчи се, жертвай се и накрая колкото взимай колкото селския тъпак.

  Коментиран от #8


 • бббббб
  Отговор
  5 10:13  22.02.18
  Реформата на ГРОБ.
 • Правилен ход
  Отговор
  6 10:19  22.02.18
  Щом хората нямат нужда от лекари, това е най-правилния ход. Хората колко пъти са подкрепили лекарите или учителите. Щом нямат нужда от лекуване и образование, да закрием болниците и училищата и живей сърце.
 • гост
  Отговор
  7 15:12  22.02.18
  Махайте те се РЕКЕТЬОРИ покрай вашата болница има три погребални агеннций с който вие БОКЛУЦИ правите сделки !!!!!! За да отидете до спешена помощ с болен 2 лева на мутри иначе не те пускат да излезеш !!!!! Отвън на паркинг също !!! УБИХТЕ родителите ми НЕКАДЪРНИЦИ а аз не мога да направя нищо !!!!
 • 8 15:20  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай