1 213 7

Не са открити незаконни оръжия в дома на бившия легионер

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на Иван Пачелиев (35 г.) от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка, съобщиха от Районната прокуратура в Тополовград.

Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително. Документите обаче ще се проверяват, уточни наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров. Той допълни, че процесуално-следствените действия огледи, претърсване и изземване в селския имот ще продължат и днес. Те са били предизвикани от подозрения на разследващите след реплики при задържането на неподчинилия се.

Междувременно снощи държавното обвинение е променило първоначалния текст на обвинението срещу Пачелиев, по прякор Димончето. От хулиганство със съпротива срещу изпълняващ служебните си задържания орган на властта то е преквалифицирано на употреба на сила или заплашване с цел орган на властта да бъде принуден да извърши или да пропусне нещо по служба.

Текстът предвижда лишаване от свобода до 3 години или поправителен труд. В сила също от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата, сочат още от ведомството. До изтичането на срока държавното обвинение трябва да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

Пачелиев бе задържан във вторник след 18,30 часа вечерта при масирана полицейска операция с участието на около 80 души, включващи и специализираните звена "Кобра" и СОБТ. Мащабът ѝ се е наложил заради обстоятелството, че той е служил 5 години във Френския чуждестранен легион и е бил добре обучен да си служи с оръжие.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  1 10:45  22.02.18
  Пропуснахте и ако е искал доста от двете звена сега нямаше да ги има,като се има впредвид случая с простия ловец от Лясковец
 • стига бе
  Отговор
  2 11:17  22.02.18
  Смешниците от МВР и техните подгласнички журналистите направо го изкаахте,че имал склад с бомби и картечници.
 • МАМАТА
  Отговор
  3 11:21  22.02.18
  Човека стрелял във въздуха а страхливомързеливците се н@@кали и лъжат,че стрелял по тях.Даже си измислиха и лъжата,че имал мини,взривни вещества,автомати абеее мани мани.
 • Президент Унгого Кобе
  Отговор
  4 11:24  22.02.18
  Продажните журналисти и тъпите фуражки са най-големия враг на народа.
 • ОКТ
  Отговор
  5 12:34  22.02.18
  Незакони оръжия няма, но пък имаше 80 души полиция от София въоръжени като за война, уж имаше мини, бомби. Това МВР нямат ли предварителна и проверена информация преди нещо да предприемат. Нагледохме се на подобни акции последните години.
 • Мръсни Въшливи Разбойници
  Отговор
  6 16:31  24.02.18
  Тия ги е страх даже като са цяла глутница въоръжени до зъби срещу сам невъоръжен човек,а пък ако гръмне пиратка викат спец частите,в случая съм учуден че не са извикали да дойде армията с танковете, че я виж легионера ще вземе да хвърли некоя термоядрена граната донесена от франция.
 • сталин
  Отговор
  7 20:36  24.02.18
  пореден полицейски произвол.

Напиши коментар:


Публикувай