2 393 9

Държавата няма да купува ЧЕЗ

Процедурата по продажба се реализира по законодателството на Чехия

Светослава Ингилизова

Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред за обсъждане. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на заседание на парламентарната комисия по енергетика, цитирана от "Фокус".

„Ако темата се е повдигала, бъдете сигурни, че щяхме да инициираме информирането на Комисията по енергетика, както и на народните представители“, изтъкна тя.

Министърът уточни, че процедурата по продажба на ЧЕЗ се реализира по законодателството на Чехия. „В тази тръжна процедура са участвали доста компании, голяма част от тях - и български“, обясни енергийният министър.

„ЧЕЗ притежава най-сериозните активи в тази област и за нас не може да бъде безразлично кой ще придобие тези активи, ако чешката страна реши да пристъпи към тази стъпка“, посочи тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:37  22.02.18
  и как обект от национално значение за страната ни се търгува по чужди закони? ситуацията си плаче първо да се обеси първият който ги продаде държавните дружества, после да се приватизира в полза на страната.
 • 2 16:38  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост25
  Отговор
  3 17:43  22.02.18
  е ако чез я купи държавата все едно депутатите да крадът от себе си така продаите я на часник ще има и за него ще има и за мене а българина му го на...укай
 • Stefan
  Отговор
  4 19:17  22.02.18
  Гадове!

 • 5 06:58  23.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Зенон
  Отговор
  6 07:27  23.02.18
  Ей, военни заспали, продажни, как така чужда държавна компавия ЧЕЗ ще придобива активи в България, вие ще си лапате доволно заспало заплатките и пенсийките, а тая маца на снимката ще откаже държавата България да си прибере енергетиката продаденаа изпод заспалиите ви носове на чужда държава, и да стои тая на поста и подобните и да са живи дори? И за улични дереци не ставате инситтуции, армия и каквото е тук на хранилка. Само един Левски и Ботев правите на паметници, но и техните морали нямате. Как така тази ще представлява държавата като оттегляне от връщане на обект от енергетиката и то монополизиран от държавата враждебна на българския народ и наричана "България", а вие ще спите и лапате заплатки? За какво сте изобщо? За да стреляте по храстите и до отчитате дейност ли? Ето го врага - тая е един от стотици хилядите само тук. Защо не я арестувате?
 • 7 07:41  23.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост 23
  Отговор
  8 08:21  23.02.18
  Каква е тази глупост това е в България а не в Чехия умишлено се прави това токът да не бъде евтин в България
 • Нема страшно
  Отговор
  9 14:40  26.02.18
  Нали сега сме приятели с резените. Те ще се погрижат да ние е хубаво....

Напиши коментар:


Публикувай