830 8

ЕС подкрепя Украйна

Борбата срещу корупцията, реформата на съдебната система, конституционната и избирателната реформа са ключовите стъпки

Венцислав Михайлов

Украйна започна амбициозна програма на реформи, целяща да стабилизира икономиката и да подобри живота на украинците. Европейският съюз пък предостави финансова помощ от €12.8 млрд. на Киев. Финансовата инжекция ще се използва за продължаване на процеса на реформи. Около тези изводи се обединиха участниците във форума на Дипломатическия институт. Той беше посветен на 100 години българо - украински дипломатически отношения и техния европейски контекст.

"Важно е да се подчертае, че българското председателство на Съвета на ЕС, чрез приоритета си за европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, насочи фокуса извън Съюза, към съседните страни, давайки надежда за още по-близко партньорство и европейска интеграция. Вярвам, че това ще подейства като допълнителен стимул и за държавите от Източното партньорство и ще засили процеса на реформи", каза ръководителят на представителството на ЕК Огнян Златев.

В сътрудничество с Европейския съюз бяха набелязани ключови стъпки и напредъка по тях се следи много внимателно. Борбата срещу корупцията, реформата на съдебната система, конституционната и избирателната реформа, подобряването на бизнес климата и енергийната ефективност, както и реформата на публичната администрация, включително нейната децентрализация, са сред приоритетите в програмата за реформи.

Задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия, която влезе в сила на 1 септември 2017 г. дава на украинския бизнес стабилен и предсказуем достъп до най-големия пазар в света, с над 500 милиона потребители.

България


Още по темата

 • Скоро в Европа ще има голяма война

  Скоро в Европа ще има голяма война

  След няколко години ще има голяма война, която ще засегне не само Украйна и Русия, а и други европейски страни. Това заяви украинският депутат ...
  24.02.2018
  28 783
  45

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Руснак
  Отговор
  1 15:43  22.02.18
  Украинците са плод на пиян руснак и полска ковра.

  Коментиран от #2

 • Наблюдател
  Отговор
  2 15:50  22.02.18

  До коментар #1 от "Руснак":

  Русофила е нещо като кентавър, само, че главата му е на руски ватник и крещи единствено "Слава на Русия" , "Крим е руски" и "Путин е велик". А задника му е на български комунист, защото като пpъднат в Москва, той се раздрисква по форумите.

  Коментиран от #4

 • Русенец
  Отговор
  3 16:08  22.02.18
  Дано и тези милиарди не отидат в джобовете на украинските олигарси, както еврофондовете бяха заграбени от българските и резултата от интеграцията на България в ЕС е мизерия, миграция и герберизация.
 • 4 17:59  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • българин
  Отговор
  5 23:04  22.02.18
  На Усраина нищо вече не може да и помогне.И тая помощ Поросенко ще си я сложи в джоба,а украинците ще плащат до живот!Нищо ново под слънцето.Цирка си отива,клоуните остават!Същото е и у нас.
 • 6 23:10  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Slavic Vibes
  Отговор
  7 08:06  24.02.18
  Разбира се. ЕС подкрепя всеки, който е срещу Русия, защото руснаците не играят по НАТО-вската свирка.
 • Успех
  Отговор
  8 16:33  24.02.18
  Мечти, като нашите едно време.

Напиши коментар:


Публикувай