1 754 5

Адвентистите от седмия ден отрекоха връзка с родителите на децата в плен

Венцислав Михайлов

Църквата на адвентистите от седмия ден е обяви, че родителите на държаните в плен три деца в столичния квартал "Люлин" не са и никога не са били нейни членове.

Позицията на църквата бе изпратена до медиите заради информация, че родителите на децата вероятно са последователи на адвентисти, а според други информации - на религиозна секта.

"Във връзка с трагедията около трите деца държани в изолация от родителите си в столичния квартал Люлин и смъртта на дядо им Стефан Янев, който подал сигнал срещу родителите, както и свързването на името на Църквата на адвентистите от седмия ден, като организация изразяваме дълбокото си съжаление за случилото се. Нещата сполетели това семейство са голяма трагедия, която ще остави отпечатък върху трите деца, техните близки, но и върху обществото като цяло.

Във връзка с твърденията, че дъщерята Мария Янева е посещавала Църквата на адвентистите от седмия ден заявяваме, че след направена проверка констатирахме, че нито тя, нито съпругът и са членове на Църквата на адвентистите от седмия ден и никога не са били. Напълно е възможно в миналото да са присъствали на богослужение в някоя от църквите ни в гр. София. Богослуженията ни са отворени към всички, които желаят да ги посетят", съобщават от църквата.

Съобщението е подписано от нейния секретар пастор Милен Георгиев.

Оттам допълват, че Църквата на адвентистите от седмия ден изповядва християнските принципи в човешките взаимоотношения и категорично се разграничава от поведението на това семейство, както и че има положително отношение към образованието и стимулира децата и младежите да учат, да придобиват специалности и по този начин да бъдат полезни, както на себе си, така и на обществото.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аааа
  Отговор
  1 21:33  22.02.18
  Добре де,нали според Конституцията на Република България официалната религия е Православно християнство?Защо се допускат разни измислени секти на територията на страната????Секти, регистрирани като търговски дружества
 • Аааа
  Отговор
  2 21:33  22.02.18
  Добре де,нали според Конституцията на Република България официалната религия е Православно християнство?Защо се допускат разни измислени секти на територията на страната????Секти, регистрирани като търговски дружества
 • Бай Ганя
  Отговор
  3 23:48  22.02.18
  Църквата на Адвентистите е протестанска църква изповядваща библейската истина и християнство повече от 110 години в България. ...... Секта е религия или вероучение различно от оригинала - библията..! Или както казва Иисус Христос ....Тези люде напразно Ми се кланят,като проповядват човешки заповеди за поучение...! Така ,че господа "патриоти" пъво се образовайте духовно -библейски ,тогава сядайте да драскате ни мое,ни твое по коментарите!!!
 • Гост
  Отговор
  4 07:57  23.02.18
  Всеки има право да вярва в каквото иска. Затова сме толкова различни. Дори хора, които са приобщени към една религия възприемат каноните различно и действията има са различни. Най-лошо е сляпо да вярваш в каквато и да е вяра без да осъзнаваш значението на правилата и последиците до които водят. За съжаление 99% от хората нямаме критичен поглед върху този толкова важен аспект от живота ни.
 • Гостенка
  Отговор
  5 14:43  25.02.18
  Да,оставаше и да е вярно.Не ми е известно да сте помогнали дори и на един сирак да получи някакво образование.

Напиши коментар:


Публикувай