1 191 6

БСП: Защо Фандъкова не иска да отговори за небостъргачите?

Първите два засягат планираното строителство на 43-етажната сграда, а третият е свързан с вече реализиран проект

Венцислав Михайлов

Абсурдно е в продължение на три месеца кметът на София да не може да получи информация по тема, която е от обществено значение. Защо Йорданка Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ? Това попита общинският съветник от БСП Николай Николов, след като получи крайно незадоволителни и отбиващи номера отговори на поставени от него и от Борис Цветков, също общински съветник от групата на социалистите, въпроси за сагата с небостъргачите на НИКМИ.

Питането, което двамата внесоха още на 8-и ноември 2017 година, е свързано и с вече изградения от въпросната компания небостъргач "Милениум център" зад НДК. Същият инвеститор има планове да построи 43-етажната сграда в квартал "Стрелбище". Тези негови намерения предизвикаха огромен скандал и бурни протести от страна на гражданите, тъй като част от терена, планиран за застрояване е зелена площ. В питането на общинските съветници от БСП има три въпроса. Първите два засягат планираното строителство на 43-етажната сграда, а третият е свързан с вече реализиран проект на компанията НИКМИ - "Милениум център".

"Оказва се, че при строителството на високата сграда зад НДК, фирмата е изградила асфалтов път върху общинска земя, попадаща в зелена площ. На днешната сесията на Столичния общински съвет така и не получихме конкретен отговор от кмета на въпроса ни, засягащ този проблем. Останахме с впечатление, че госпожа Фандъкова се опита да избяга от отговора и да потули темата. За мен е абсурдно твърдението й, че не разполага с информация при положение, че нашето питане е от преди 3 месеца, коментира Николай Николов. - Това, че днес не получихме отговор на този въпрос изобщо не означава, че ще спрем да питаме. Точно обратното - продължаваме да настояваме с всички позволени от закона средства да получим информация за това дали наистина има нарушения при изграждането на "Милениум център". И ако наистина има такива - кой и каква отговорност ще понесе за допуснатите незаконни действия. Няма да оставим нещата така. Със същата мотивация продължаваме да търсим справедливостта и за сагата в "Стрелбище". От името на Инициативния комитет "Помощ за "Стрелбище" днес раздадох покани за събитие, което членовете му организират идния вторник, 27 февруари. Гражданите ме помолиха да разглася, че ще се съберат в Народно читалище "Светлина" на ул. "Тулча" №20 в квартал "Стрелбище" от 18,30 часа. На тази среща организаторите ще проведат разяснителна кампания относно случилото се до момента, какво е направено дотук от граждани и институции по казуса и какво може и трябва да бъде направено в близките месеци"

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 2020
  Отговор
  1 19:00  22.02.18
  БСП да обяснят за фирмите за изкупуване на ток на техните съпруги,там са истиснските гейтове за които медиите не говорят
 • Патриот
  Отговор
  2 19:05  22.02.18
  Има да чакате отговори от ГЕРБ. Там са само тъмни далавери, кражби и т.н... Същото като в БСП.
 • Гоуст
  Отговор
  3 19:28  22.02.18
  Николай Николов (на снимката) е син на комунисти. На 20 и няколко години вече стана общински съветник. Като млад член на партията, е активен организатор на всички протести срещу правителствата за билетчета, зелени площи и каквито още се сетите. Както стратегията на партията, така и неговата е базирана на вадене на кирливи ризи и плюене срещу всяко действие. Такива "по-равни" изобщо не им давайте поле за изява!!!
 • комисия
  Отговор
  4 19:50  22.02.18
  Рушветите пречат
 • onq s konq
  Отговор
  5 19:50  22.02.18
  Прави ми впечатление въпросът на БСП-съветника относно асфалтирането на някакъв път към "Високата сграда зад НДК".И понеже не съм от Сф,на всички им казвам "Малък театър зад канала" за да не ги бъркам,но на въпроса за асфалта:Ако няма асфалт-що има кал.А ако има някаква "тревна площ",то тя ИСКА ПАРИ ЗА РЕДОВНО КОСЕНЕ,ОБЕЗЗАРАЗЯВАНЕ ПРОТИВ КЪРЛЕЖИ И Т.Н.,което пък бърка в Общинската хазна.Ако пък вместо кал и ненавреме окосена трева трева -що пък няма асфалт и къде е Фандъкова...А идеята на БСП е елементарна-упреци по адрес на Фандъкова където,както и когато може-упорито и неуморно,докато ПОДДАДЕ.ЗАЩОТО Е КМЕТ НА ГЕРБ,А НЕ НА БСП.А падне ли кмета,ще падне и Партията ГЕРБ пак със същата тактика.И изобщо сме свидетели на грандиозен научен експеримент от страна на БСП,която се е заела на практика да докаже СИЛАТА НА КИТАЙСКАТА КАПКА В БОРБАТА ЗА ВЛАСТТА:)
 • бай Иван
  Отговор
  6 20:53  22.02.18
  Смешник, каква зелена площ е засегната, като трите кули зад НДК са построени на място, което преди това приличаше на сметище. Точно този строеж трябва да бъде даван, като добър пример при строителство на високи згради. Кой го направи общински съветник ...........................

Напиши коментар:


Публикувай