1 178 1

ВАС поиска сградата на здравното министерство

Наскоро стана ясно, че има решение министерството на здравеопазването да се премести в сградата на Центъра по хигиена заедно със Здравната каса

Венцислав Михайлов

Върховният административен съд иска да се разшири и да премести част от служителите и съдиите в сградата на Министерството на здравеопазването. Това стана ясно на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщи сайтът lex.bg

Пленумът упълномощи представляващия ВСС Боян Магдалинчев да поиска от Комисията за разпределяне и използване на административните сгради безвъзмездно за нуждите на ВАС да бъде предоставена сградата на пл. "Света Неделя" №5, в която в момента се намира здравното ведомство. Сградата, в която се намира ВАС, вече не може да задоволи нуждите му.

По време на заседанието Боян Магдалинчев, който е бивш зам.-председател на Върховния административен съд, заяви, че съдиите са по двама в кабинет, а служителите са по трима-четирима. Независимо че преди години бе надстроен един етаж, сградата е тясна, там се намира и Върховната административна прокуратура, стана ясно още от думите на Магдалинчев. Темата бе дискутирана за кратко, след като ВСС взе решение за разширяването на Софийския апелативен съд и осигуряването му с още три кабинета за по трима съдии, както и гардеробната, в която да се настанят 10-12 деловодители.

"Сградата, използвана от ВАС, е предоставена през 1996 г. въз основа на анализ върху прогнозния брой на делата към онзи момент, броя на съдиите и съдебните служители за обезпечаване нормалното функциониране на съда. Към момента наличната работна площ и материални условия на труд не отговарят на нормативните изисквания за безопасен труд и ефективна работа. Възможност за решаване на проблема е осигуряване на допълнителен имот, съобразен със специфичните потребности на правораздавателната дейност във ВАС", посочиха от съвета в съобщение до медиите. Идеята е след евентуалното получаване на сградата, да се изгради топла връзка със сегашната, която се намира на гърба на здравното министерство – на бул. "Александър Стамболийски" №18.

Наскоро стана ясно, че има решение министерството на здравеопазването да се премести в сградата на Центъра по хигиена заедно със Здравната каса, чиято администрация в момента е пръсната на няколко адреса. Преместването ще "стане още през второто полугодие на тази година", съобщи зам.-министър Жени Начева на заседание на надзорния съвет на НЗОК. МЗ обитава две сгради на бул. "Ал. Стамболийски".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Държавата на приматите
    Отговор
    1 20:47  22.02.18
    Тези се разширяват и завладяват всичко,а резултати няма,на първо място по корупция в Света е (кой ще познае)????

Напиши коментар:


Публикувай