23 Февруари, 2018 08:14 10 268 62

МВР: Три пътни нарушения за година – оставате без книжка

  • кат-
  • полиция-
  • пътна полиция

Някои са хващани да карат пияни по два и по три пъти

Нови санкции за джигитите на пътя, които МВР предлага да се запишат в обсъждания в момента нов закон. Предвижда се шофьорите да остават без книжка при три провинения, направени в рамките на една година – например минаване на червено, неправилно изпреварване, превишена скорост или употреба на алкохол.

Ангел Благоев е получил наказание един месец без шофьорска книжка заради това, че през 2016 г. не е дал предимство на пешеходна пътека. Заради наказанието не ходи на работа, тъй като е професионален шофьор. Не приема и идеите за дългосрочно отнемане на книжки.

„Много е една година, това значи хората да останат без хляб, без работа”, казва той.

Експерти контрират, че при три провинения за година шофьорът вече влиза в графата на опасните нарушители. От столичния КАТ пък отчитат рекорд – през 2018 г. са отнети 693 книжки. За употреба на алкохол и наркотици са отнети 161 свидетелства.

Някои са хващани да карат пияни по два и по три пъти. Затова новите идеи за наказания целят повече контрол над системните нарушители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хкйхбкбжн

    39 76 Отговор
    Отдавна трябваше да го направят това! Мое за селяндурите зад волана!
  • 2 ссср

    109 38 Отговор
    Поредната малоумщина с марка МВР!!!!!!!!!!!!
  • 3 Българин

    103 20 Отговор
    Хора време е да спрем да пишем коментари и да дигнем бунт пред парламента. Само дайте дата и да ходим да си искаме правата!

    Коментиран от #45, #61

  • 4 Relax

    51 19 Отговор
    Кадно, не гадно ама тук са прави. След третото едно и също нарушение вече е системно и единствения начин е сериозно наказание. Стига да са пределят конкретните нарушенията които водяг до отнемане на книжката.

    Коментиран от #15

  • 5 стрелбище

    51 15 Отговор
    Новите промени целят да няма коли по-пътя...за да спят на сянка катаджиите...толкова ли не знае катаджията всичките джигити и пияници в неговия район, като го хванат с алкохол три пъти в седмицата с "бързо" пак ще остане без книжка, като кара с превишена скорост си има други начини.... няма кой да работи
  • 6 pol

    71 4 Отговор
    Да запишат, за две отхвърлени от съда санкции наложени от КАТ в рамките на една година дисциплинарно уволнение!
  • 7 руйдито

    45 11 Отговор
    КАТ ли ще храни хората или тъпанарите от парламента.
  • 8

    77 2 Отговор
    А тези които нямат книжки какво им вземате,те продължават да карат по пътищата.

    Коментиран от #10

  • 9 ИВАН

    49 11 Отговор
    Насилници и наглеци ... и уж всичко се прави за доброто на народа, ама е пълно лицемерие - всичко се прави за да се мачка тоя народ.
  • 10 ЛОВЕЦ

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от " ":

    ДОКАТО ГИ ХВАНАТ ВТОРИ ПЪТ И ОТИВАТ НА СЪД
  • 11 Еее

    42 14 Отговор
    Че то по тази логика няма да останат шофори с книжки.
  • 12 333

    64 13 Отговор
    Стига с тези джигити! Всичко е с цел да вземат пари от нас. Държавата се храни от глоби и такси. Икономика няма.
  • 13 Никой

    47 10 Отговор
    Малумна работа. Значи примерно, ме хващат три пъти без колан или без фарове и ми вземат книжката а онези бастуни които минават на червено или не спират на стоп веднъж годишно са по-малко опасни от мен така ли
  • 14 джи пи

    13 32 Отговор
    не книжката а колата да се прибира
  • 15 Борис

    42 2 Отговор

    До коментар #4 от "Relax":

    Слет трето едно и също нарушение да , но за колан незапалени фарове и изгоряла крушка какво ще кажете?
  • 16 смайли

    50 5 Отговор
    Тия засрамиха мутрите от 90-те,сто процентови събирачи на рекет.
  • 17 georgi

    58 9 Отговор
    Тръгвам от Варна за София, при спазване на всички безумно поставени знаци ми е необходим един ден, пътя не отговаря на трафика, строени са през 60- те години и на всичко това се крият милиционерите и дебнат за да скубят за заплатите си. Колко са намалели катастрофите след тези безумни санкции тъпи политици и шефове на "органи" контролиращи и др. Тъпа държава с тъпи закони само за другото общество не богопомазаното.

    Коментиран от #58

  • 18 стефчо

    23 32 Отговор
    Така трябва да бъде! Да си шофьор значи отговорност и мисъл за другите участници и пешеходците. За нашенеца това не значи нищо-само яките балтии по джоба могат да стреснат селтака!
  • 19 ЯНИ

    40 6 Отговор
    Най големите малоумници кръстосват из софийските улици.Тоя ''1'',да ти е ясно господине,че ''селендурите''са само в софия.Хорицата от провинцията са най принципните шофьори.Със софийските дрогирани дупета нема оправия на пътя брато....
  • 20 ПенаОтНощнатаСмена

    15 1 Отговор
    полиционер-то па си дигнаа страничните доходи с индиректни похвати :D
  • 21 Пенчо

    47 1 Отговор
    За онези с черните джипове и лимузини дето те избутват от пътя или те карат да скачаш в канавката ще важи ли,или само за обикновения смачкан гражданин? За едни приятели питам.
  • 22 Иванчо l-ви

    42 2 Отговор
    Еее.... Моята книжка ще я вземат и ще си понеса отговорноста
    Обаче съседа с Q7-цата като го спрат за пореден път за алкохол пак ще си плати на адвоката и ще му я върнат... вече за четвърти или пети път.
    Ето с това трябва да се борят полицай и управляващи

    Коментиран от #36

  • 23 Гост с име

    12 12 Отговор
    Страхотна логика. Значи кат трябва да се грижат хората да не останат без работа а ганьовците ще пият, карат с превишена скорост, ще минават на червено и никой не трябва да ги пипа щото трябва да работят. Е немам думи. Ганьовци, манталитета и мисленето ви е, което ни дели от стандарта на западна Европа. Научете се да спазвате законите и нещата ще се оправят. За каране пил не 3 пъти. На момента да се взима книжката поне за година.
  • 24 обективно

    33 2 Отговор
    Предложението е разумно, но не трябва да важи за всички нарушения, а само за тежки такива или комбинация от тях. Не може напр. за каране без колан, без фарове и подобни да се броят, но за такива които карат дрогирани и/или пили, за скорост с над 30 от разрешената, каране в насрещно на магистрала, минаване на червено и пр. за такива, като се съберат 3 да отнемат. Хич не ми пука, че някой бакшиш щял да остане без работа ми да кара по правилата !
    А за тия, които карат без да са имали никога книжка или с отнета такава директно затвор !
    Така че този път в това предложение има резон, но ако се направи правилно и се прилага иначе нищо няма да се промени. Разбира се и най-важното, катаджиите трябва да спрат да взимат "за кафе" иначе и този закон, ще е мъртвороден и безмислен !!!
  • 25 кОРНЕЛИЯ

    18 3 Отговор
    Пак започнаха да си правят каквото си поискат и ми намирисва на нови оставки и нови избори.
  • 26 Ликвидация на КАТ

    19 1 Отговор
    НАгли престъпници на власт в София ограбват милиарди месечно от БЪлгария през Оперативни корупционни програмки и европроекти./
    Ползват КАТ Са отвличане на вниманието на народа НАГЛО
  • 27 ЛИквидаиця на КАТ

    13 3 Отговор
    МАсовите убиици прокарващи такива нагли проекти ползват всички служители от КАТ за принуждаване на милиони водачи да Увреждат тежко и завинаги земята ни с включени радиоактивни скенери и фарове денем и с налепени холограмни оръжия на предни стъкла.
    ЗАбранено е движението с включени фарове денем/ЗДП 69/
    Терористи от КАТ принуждават водачите да карат с включени фарове против мъгла денем и нощем
  • 28 крис

    23 3 Отговор
    Искам да ви разкажа за моя случайна 30г. съм преди 7г. бях така да се каже джигит или лекомислен хлапак на 20г. ми отнеха книжката на 23 отидох да си платя актовете около 2000лв. за без книжка за без винетка за без гражданска каквото се сетите платих си актовете и изкарах наново книжка взех си книжката и от тогава 7 год. нямам нарушение преди един месец отива да попитам как стоят нещата за златен талон отивам и ми казват,че имам акт за без книжка преди да ми издадат новата книжка питам аз добре как така сте ми дали книжката като имам акт за без книжка тапата патка зад компютъра не знае какво да ми отговори оказва се също че имам някакви фишове за превишена скорост с кола която съм продал преди 5 години нося аз договора за покупкопродажба пиша някаква декларация,че колата вече не е моя.... онзи ден ме спират и катажията ми казва за тези неща аз обяснявам случая,но тапата кука май му се взимаха парички под масата взимат ми книжката в момента съдя ш..бан..я кат ш..баната държава на всичкото отгоре ми идва и писмо за неплатени данъци за 2 коли който съм продал и според договорите за покупкопродажба съм карал по 1 месец даже едната 7 дни отивам аз с документите в данъчното и се почва фарса 2те коли съм ги закупил 2012 год до момента нямам една кола която лично да съм зачислил в данъчното показвам договорите и за едната кола ми изкарват че е била моя от 2011 год .... откачам .... показвам им договорите,че съм купил колата 2012 год. патките не могат да ми дадът о
  • 29 Ликвидация на КАТ

    14 0 Отговор
    ЗАБРАНЕНО Е ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА Отвличащи вниманието на водача лепенки .
    Терористите от КАТ Глобяват ако не сте залепели тежко терористични холограмни оръжия на предни стъкла.
    Цел трайно увреждане на климата и на милиони водачи пътници и пешеходци..
  • 30 крис

    22 2 Отговор
    Обяснение какво се случва за другата кола едвам намерих договора преди да го намеря ме посъветваха да оптида в кат да ми издадат справка от кога и докога е била в мен на бележката пише че колата е била моя собственост от 01.07.2012 год до 2013г...откачам обръщам цялата къща намерих договора знаете ли кога съм продал колата по договора на 01.06.2012 год погледнете датата по горе ........в момента ги съдя за обещетение и всичко е смъкнато,но аз ще ги осъдя !!!!......... Каква е поуката идва ти акъла в един момент опитваш се да се оправиш, но ши...ната държава те мачка гази потъпква кажете ми как с каква нагласа да ходя да си плащам данъци и глоби и каквото и да било как да бъда съвестен водач как,как,как..... като всичко те мачка и гази съгласен съм ,че има много нагли водачи рецидивисти убийци т.н. но цялата държава е един фарс който има пари си купува всичко който няма го тъпкат докато може съжалявам за романа и текста,но имах нужда да споделя!!!
  • 31 Радев

    16 1 Отговор
    Пак условия за корупция
  • 32 Ликвидация на КАТ

    15 1 Отговор
    МАсови убиици на власт в София чрез нагло корумпирани престъпници вкл министри харчат хиляди милиони ограбени от народа за Терористични и педофилски камери..
    Основния закон ги ЗАБРАНЯВА вкл чл32 ,чл28 и чл 29.
    Арести за наглите престъпници вкл министри
    Новите камери следят милиони цели едновременно подържат зомбиране и обсебване с цел убииства катастрофи и снимане на нарушения..
  • 33 язък за българия

    6 1 Отговор
    Новото е че наглите престъпници на власт в София са уредили всички служители на МВР И КАТ с микро и нано скенери подадени им през устата.Следят всеки поименно вкл с микрофони в телата..
    В момента терористi през капитан андреево проверяват на таблет всички служители по трасето до калотина.
  • 34 Иван

    23 0 Отговор
    А как ще коментирате неофициалната заповед края на миналата година, катаджий да спират и да пишат актове, тъй като трябвало да се вдигне процента от предходната година? Хайде без хитреене повече !
  • 35 СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА

    11 0 Отговор
    КАТ НЕ спазват ВЪрховенството на ЗАКОНА>
    ОСновния закон ЗАБРАНЯВА >>Всички останали са НЕЗАКОННИ Ако го НАруШАВАТ
  • 36 гражданин

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иванчо l-ви":

    Има един случай от варненски окръг на който 2016г му вземат книжката за 13 - тринадесети път!Какво ще кажат някои за този случай?!
  • 37 Бай Благой

    4 9 Отговор
    Подкрепям идеята!
    А този Ангел Благоев да взема да спазва правилата за движение и да мисли, че ще остане без прехрана ако не ги спазва!!
  • 38 гост

    9 3 Отговор
    Преди години хванат ли те пиян, сваляха номерата на колата,свидетелството за управление отнето за две години след изтичане на наказанието проверовъчен изпит и технически преглед в КАТ.
  • 39 Ликвидация на КАТ

    14 1 Отговор
    У НАС МВР И КАТ НА Пътя означава ТРАЙНА БЕДА ИЛИ СМЪРТ
    ТЕзи нагли престъпници не работят за БЕЗОПАСНИ ДВИЖЕНИЕ..
    НАпротив принуждават водачите да карат в исключително опасни условия заслепявани от фарове против мъгла денем и нощем/закона забранява изрично движението с включени фарове против мъгла освен в случаите на гъста мъгла или силен снеговалеж.
  • 40 бял

    4 15 Отговор
    Селяци,ще се научите да спазвате правилата и няма да страдате,въпреки че сте умствено увредени
  • 41 User

    15 1 Отговор
    Вдигат цената на "Ко прайм ся, ти ко работиш?"!
  • 42 Колю

    9 0 Отговор
    Какво стана с онези неща дето се полагат на хора с над десет години без никаква работа с КАТ? Без фишче ,глоба с акт или каквото и да е. Излиза ,че такива няма според държавата която само как да те обере мисли. Нещо като намаляване на застраховки ,глоба евентуално за коланче и други..... Трудно било да се определи каква да е отстъпката според застрахователите и им беше лесно за 6 месеца да вдигнат цената на два пъти по 30 лв. Ей така -докато умуват с колко да ти свалят от застраховката бонус малос. Горе- долу като " Намаленията " по празниците в магазините.
  • 43 Темида

    5 1 Отговор
    После си карате без книжка и ако убиете пиян някой докато сте без книжка съда ще Во осъди на 3 месеца условно и ще си идете вкъщи същата вечер.
    ПРОБЛЕМА Е В СЪДА И БЕЗНАКЗАНОСТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 44 Уйчо

    7 0 Отговор
    А БЕ ЩО НЕ ОПРАВЯТ ПЪРВО ТИЯ Дето КАРАТ ОТ ГОДИНИ БЕЗ КНИЖКИ ИТЕ СИ ГИ ЗНАЯТ ОСОБЕНО В Ловешка ОБЛАСТ
  • 45 Факт

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Съгласен, само, че няма кой да даде дата, а ако има ходят шепа хора. Давам пример с протеста на Слави, нямаше никаква подкрепа.
  • 46 Dean

    5 1 Отговор
    Стига с тия пътища със тия рушветчйи до гуша ми дойде оставете хората намира да си караме малко свободно
  • 47 Българин

    9 1 Отговор
    3 март,събота,14часа,площад Народно събрание!!!
    Вече е време!!!
  • 48 ПНСД

    8 3 Отговор
    Щом имаш нарушения - нямаш книжка! Кое му е трудното за разбиране. Няма да минаваш на червено, няма да изпреварваш неправилно, няма да караш с 100км/ч в града. Понякога се чудя останаха ли нормални хора в тази държава. Решават да вземат книжките на джигитите на пътя и всички ревете??? А като някой убие друг в катастрофа пак ревете??? Вие знаете ли какво искате или ще ми обеснявате, че като минете на червено КАТ ви е виновен???
  • 49 кат

    7 0 Отговор
    Здравейте
    Пресен случаи за неуредиците в държавата
    Имам акт за изтекъл паспорт от 2016 за 20лв Акта е платен след 2 месеца .Преди 2 дни се обажда ЧСИ от НАП за задължени по акта
    Господата от МВР не си са направили труда да видят че акта е платен
    И най лесно да те дадат на ЧСИ . Добре че си вардех платежното от Банката че се разминаха работите ь
    Питам ЧСИ добре ако съм загубил или изхвърлел платежното все пак това са две години .Те ми отговореха че се плаща наново питам ги справка не можели да се направи може но само ако имаш номера на платежното демек си изгорял още един път
  • 50 Катаджия нарушител

    8 0 Отговор
    А какви ще са наказанията за катаджии нарушители-да сте видели изобщо полицай с цивилни дрехи, със собственната си кола да е сложил колан, или да чака на светофар!!!!! Кой ще ги наказва тях! Или само заплати ще им даваме. А когато акта е измислен от катаджията, защото не му даваш на ръка, тогава кой ще го накаже.Трябва-паднал акт в съда-уволнение веднага за съставителя и за колегата му-свидетел-дисциплинарно! Иначе -вятър.
  • 51 Андрей Николов

    5 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    „Много е една година, това значи хората да останат без хляб, без работа”, казва той.

    Ами като искат да не остават без хляб да спазват ЗАКОНА!!!
    Нещастник!!!!

    Коментиран от #57

  • 52 Черно БМВ

    3 2 Отговор
    Е кво?Аз и без книжка ще си карам.
  • 53 Хак ви е

    6 0 Отговор
    Гласувайте за ГЕРБ!
  • 54 Горан

    5 0 Отговор
    Повечето хора са нормални, но тук пишат и много заблудени.

    Ако искам ВИНАГИ мога да намеря някакво на нарушение на всеки един шефьор, дори и на най-изрядния. Три пъти така - оставаш без книжка.

    Да започнем от регулирането на фаровете. Това не може да се докаже, но всеки ще повярва на катаджията. Стича се капчица масло по двигателя. Ами това също е нарушение.
    Чистачката на задното стъкло закрива част от третия стоп Ви. Оставаш без книжка!
    Лепнал си повече от една зелена лепенка за гражданска отговорност - според закона в тази страна, това също е нарушение, ако не знаете.
    Не си напомпил достатъчно гумите - това по преценка на полицая - нарушение.
    В аптечката ти липсва бинт! Опа. Вече си без книжка три пъти! за три години

    Харесва ли ви?
  • 55 тиквата с магнолиите

    5 0 Отговор
    Ако катаджийска патрулка те удари 3 пъти отзад пак ли ще останеш без книшка .И как ще отнемат книжка ...после кой ще глобявеат..та нарушителите са златни кокошки за Тиквата . Ще чакат да им се понасеберат глоби по около 100 000лв и тогава може и да я вземат . такива случаи вече имаме и то не малко ...Цялата работа е ченгетата си вдигат мизата а и това е начин Боко Тиквата да увеличи заплатата на ченгетата .Чакаме някой да поведе,, хорото""и тази Мутро милиционерска измет да бъде изрината ....
  • 56 полюция

    6 0 Отговор
    МВР да отиде да пази старите хора по селата ...а не да търси начин как дса се ограбват водачите и МВР да не забравят че парите идват от работещи българи а не от Боко Тиквата . КОлко да глобим МВР че се допускат кражби и издевателства по частните имоти на хората ...това са техни задължения ..и колко да бъдат глобени .За 5ст. работа не са свършили а и обсъждания предлагат и все в вреда на хората Не стига че храним 3 пъти по голяма полиция а ми и още искат .
  • 57 сори

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "Андрей Николов":

    Човек не е машина ...може и да сгреши а може и патрулка да го блъсне ...И един месец е много за 3 нарушения ...винаги могат да ти изфабрикуват нарушение ..дори и за 5 км превишена скорост ...и за несъобразена скорост но какво да обеснявам на тъпи ченгета
  • 58 Азазел

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "georgi":

    Увеличаването на размера и броя на санкциите никога не е била с цел превенция. Целта е винаги и само с цел по-голям рушвет. Сигурно има и честни катаджии, но на общия фон са в статистическата грешка.
  • 59 Джендо

    1 0 Отговор
    Крайно време е да се използват повече камери и други технически средства за сметка на раздутите щатове и огромния бюджет на МВР ( най-големия) .
  • 60 Спас

    0 0 Отговор
    Е сега вече ща има яко рушвети.Отивам да се кандидатствам аз по добре изглеждам от някои шапката.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ичко

    0 0 Отговор
    Пак ще има наши и ваши
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове