23 Февруари, 2018 12:35, обновена 23 Февруари, 2018 13:52 5 176 24

Министърът на енергетиката подаде оставка

  • теменужка петкова-
  • енергетика-
  • чез

Причината са съмненията около сделката за ЧЕЗ

Министърът на енергетиката подаде оставка - 1

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви, че подава оставка. Тя стори това пред журналисти в сградата на парламента. Причината за действието ѝ са съмненията около сделката за ЧЕЗ.

По този начин Петкова иска да изчисти името си. Енергийният министър се защити и заяви, че не е кумувала на Гинка Върбакова, но се познава с нея от 20 години.

"Тези хора аз ги познавам и понеже не искам да се коментират някакви отношения и да има поводи за съмнения по отношение на сделката и да се намесва името на премиера, аз разговарях с премиера и това, което смятам, че трябва да се направи в една такава ситуация при най-малките съмнения, проблеми или някакви влияния, въздействия, смятам, че достойната постъпка е човек да си подаде оставката", бе обяснението на Петкова.

Вчера чешката ЧЕЗ одобри сделката за продажба на активите си в България и купувача "Инерком Груп". По непотвърдена информация стойността на сделката е около 320 милиона евро.

Петкова сподели, че е редно ДАНС да направи пълна проверка по случая. Проверка ще направят и КЕВР, КЗК, КФН. Енергийният министър се защити и заяви, че не е кумувала на Гинка Върбакова, но се познава с нея от 20 години.

Сделката за ЧЕЗ включва "ЧЕЗ Електроразпределение", "ЧЕЗ Електро", "ЧЕЗ Трейд", както и ВЕИ активи. Купувачът "Инерком България" ЕАД е част от групата на "Инерком", която оперира на пазара от над десет години. Едноличен собственик е Гинка Върбакова. Тя е и член на УС на Българската фотоволтаична асоциация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    25 13 Отговор
    Така се прави, когато не си съгласен с нещо и не искаш да те замесват с това!
  • 2 бббббб

    60 4 Отговор
    Хахаха.Това е сделката на живота,защо да бъде повече министър?!?!?
  • 3 зарежи

    22 4 Отговор
    Не иска да я гръмнат.
  • 4 ПИП

    14 17 Отговор
    Който има чест и достойнство прави така - оставка и ЧАО вместо да го командват против волята му големите началници.
  • 5 хакера

    35 4 Отговор
    СПОКО НЯМА ДА И ПРИЕМАТ ОСТАВКАТА НАЛИ Е ПОДЛОГА НА ТИКВОЧА ЗАДКУЛИСНИ ИГРИЧКИ ЗА ПРОСТИЯ НАРОДЕЦ ЗА ЖАЛОСТ.
  • 6 Сенко

    21 0 Отговор
    Струва ми се,че причината не е само за сделката около ЧЕЗ,а и все по настоятелното искане за прекратяване на договорите с американските Тецове.Всичко е опорочено в енергийната ни система,но за първи път от много години се направи нещо смислено,а именно продажбата на едро сиреч на бизнеса да не е с фиксирани цени,а пазарни тоест,който предлага по евтино от него ще се купува.
  • 7 Варна

    32 1 Отговор
    Теменужка подава оставка понеже пейзажа е сериозно оср- н.
    Преди време тя като шеф на ДФН обяви, че Руснаците няма да ни осъдят за Белене... - После обясняваше как работят по Южен Поток.
    После как не може да влияят върху цената на тока. После, че договарят нови цени с Американската Централа, после не били говорили. После инвеститори за Белене, после държавата строи...
    Хъб Балкан... - После няма Балкан...
    - Батака е пълен!
    - Теменужка напуска кораба за да може след време в стил Борисов -" Аз не бях"! - Те са виновни! - Къде бяхте вие?
    .- Така или иначе аз съм радостен от новината понеже на Теменужка не и беше там мястото!
  • 8 ухааа

    25 0 Отговор
    Не могат брачедите да управляват ЧЕЗ БЕЗ МЕН.Т.П.
    Кво става в това правителство? Добрев казва„Нямахме никаква информация за сделката, включително първата новина, която прочетох, че фирмата „Инерком“ купува ЧЕЗ, ми се стори фалшива“, каза Добрев. Според това, което пише в медиите,

    тази фирма има 90 хил. лв. активи и е на загуба от 11 хил. лв. за миналата година и изведнъж купува за 300 млн. евро бизнеса на ЧЕЗ – оборот от 2 млрд. лв., Честито.
    Утре Вожда другаря Борисов ще си подаде оставка. Той купува активите на Република България, за да няма какво да купуват останалите министри. Да живее. Честито . Това не е фалшива новина.
  • 9 Началото на края

    16 1 Отговор
    Започват да се разбягвот....
  • 10 ОПААА

    15 1 Отговор
    БОЙКО бОРИСОВ подава оставка. няма цвъки няма добрев. циганка от електората му, не от антуража му е нов собственик на ЧЕЗ. Не могат брачедите да управляват ЧЕЗ БЕЗ МЕН. казва ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА. И Бойко и казва ти ЧЕЗ , а аз България.
    Кво става в това правителство? Ало Борисов спиш ли.
    Добрев казва„Нямахме никаква информация за сделката, включително първата новина, която прочетох, че фирмата „Инерком“ купува ЧЕЗ, ми се стори фалшива“, каза Добрев. Според това, което пише в медиите,

    тази фирма има 90 хил. лв. активи и е на загуба от 11 хил. лв. за миналата година и изведнъж купува за 300 млн. евро бизнеса на ЧЕЗ – оборот от 2 млрд. лв., Честито.
    Утре Вожда другаря Борисов ще си подаде оставка. Той купува активите на Република България, за да няма какво да купуват останалите министри. Да живее. Честито . Това не е фалшива новина. А за другите да духат супата
  • 11 Тъпаци

    6 1 Отговор
    В енергетиката няма да има промяна докато не спрем да варим вода за добив на внвефия
  • 12 КОЮ

    25 1 Отговор
    УРА, да живеееее капитализма :)Теменужка продаде ЧЕЗ на кумата си и се покрива :) Добрев продаде ЕВН на баджанака си :) Фидосиева ако я помните направи на Роско ВЕИ и изчезна :)

    ГЕРБ --Голяма Енергийна Разбойническа Банда :)
  • 13 Bahti

    11 0 Отговор
    Нека се усмихнем на пра внуците ни, за всички сделки до сега! А извинете ме, ние няма да имаме такива. ЧЕСТИТО!
  • 14 Робот

    6 0 Отговор
    Тая оставка е от тия, дето не ги приемат. Просто от куртоазия.
  • 15 Grip

    15 1 Отговор
    Тя направи това за което я бяха сложили. Трябва да и се търси отговорност. Тя нищо не направи като министъе освен да бъде послушник. Да закупят България и да я лишат от газов хъб, да ни лишат от атомната Белене. Баба ти меркел да тупа по гърба тоя главоч борисов и да му вика бойко нека не минава през вас газ, нека сте енергийно зависими шматки... А между другото тя да прави северен поток и да разпределя руски газ за цяла Европа дънейки Украйна и нас.
  • 16 Гостенин

    12 0 Отговор
    Коментатори,тази не я мислете,ще и намерят друга лапаничка,я дипломат,я съветник,я нещо друго.Приятелка е с премиера от 20 год.Няма да я срещнете в метрото ядяща баничка преди работа.
  • 17 Све

    19 0 Отговор
    Без протести…… се умира
    Държавата изнася ток Х пъти под международната цена на борсите
    А купуваме скъпо
    Подарихме си водата
    Подарихме си златото
    Подарихме си земята
    Подарихме си морето
    Подарихме си горите на Ц. Минев….
    АМИ ДА СИ ХОДИМ

    Коментиран от #18

  • 18 Ккк

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Све":

    Не виждаш ли че термиал 2 работи на пълни обороти! Изгониха ни от собствената ни държава!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Именно

    2 0 Отговор
    Предвид ситуацията в енергетиката ни - Топлофикации, АЕЦ-и, ТЕЦ-ове, ЧЕЗ-ове ... решението е едно - човек да се постарае да напусне мрежата.
    Някои го правят през терминал-2, но що се отнася до енергията вече е възможно и със собствени възобновяеми източници - фотоволтаици, вятърни турбини и т.н.
  • 21 Георгиева

    1 0 Отговор
    Не сме обединени като народ и затова ни ограбват политиците (ГЕРБ).Нищо не можем да направим и само пишем. "На
    който не му харесва" -терминал 2.Буда това иска.
  • 22 Дионтей

    0 0 Отговор
    За пари няма да мислят до 10то коляно сега. Сега нов министър и той да си оправи живота и да напуска после за следващата гладна шпинга.
  • 23 Лост

    1 0 Отговор
    Да, ти подготви почвата, прокарай си лобито, изгони потенциалните копувачи и накрая вече, когато почти всичко е ясно и въпрос на формалности си бий камшика, като казваш, че нямаш нищо общо. Така се прави, по стар мафиотски обичай.
  • 24 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Обръщам се към -Све , съгласен съм с написаното от него , освен с най-долната фраза , - Да си ходят страхливците и то по-скоро . Смелите остават тук, за да се борят. Ботев , Левски и всички останали техни съратници защо са останали тук и са се борили ? - Защото са били ПАТРИОТИ , и са имали топки- за разлика от нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове