6 614 4

Балчик и Добрич тъгуват за харпунджията Костадин

Костадин Канавров е известен харпунджия не само у нас

Снимка: фейсбук
Снимка: фейсбук
Мария Атанасова

Балчик е в шок от трагедията, която се разигра с харпунджията Костадин Канавров край о-в Бали. Младият мъж не успя да изплува по време на подводен риболов, засмукан от много мощно течение към бездна от 180 метра. Всички, които го познават твърдят, че той е изключително лъчезарен и усмихнат, свестен, добронамерен.

„Изобщо, Косьо е от все по-малко оставащите добри хора и за съжаление, все на такива се случват лоши неща”, коментира един от неговите приятели Виктор Лучиянов, цитиран от в. "Монитор".

В шок са и всички в Добрич, които познават семейството на Костадин, тъй като родителите му живеят в Добрич, а самият Косьо е отраснал там. Костадин Канавров е известен харпунджия не само у нас, но и по света.

На 13 февруари, заедно с още двама харпунджии – Любен Ловчев и Данаил Христанов, се озовава на остров Бали, по покана на местния бизнесмен Андре. Трагедията се случва на 15 февруари. Рано сутринта тримата българи и капитанът на лодката, с която са плавали, Кетут Вирда, вече са на определеното от Андре място за гмуркане.

Кетут Вирда предупредил българите да внимават, защото мястото е опасно. Без да поемат излишни рискове, харпунджиите решили да се гмуркат на плитко – до 12 метра. През по-голямата част от времето във водата били Костадин и Любен. В един момент Любен усетил много мощно течение, което го дърпало към дъното.

С много усилие успял да изплува, като дори изгубил съзнание за части от секундата на повърхността. За късмет бил съвсем близо до лодката. Веднага щом се осъзнал, започнал да търси с поглед Костадин, за да го предупреди да не се гмурка в мощното течение. Успял обаче да види само буя му. Любен бързо доплувал до буя, но в този момент видял само харпуна на Костадин, който изплувал на повърхността.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темиме дарий
  Отговор
  1 15:32  23.02.18
  И кат знае че е опасно що не са го вързали с въже и ако има нещо да го изтеглят?алтава раота
 • pompev
  Отговор
  2 17:28  23.02.18
  Този местния е гледал сеир само
 • ASUIUIONOP
  Отговор
  3 19:20  23.02.18
  АЗ ПЪК СЕГА КАТО ПО ПРОС ЩЕ СЕ УДАВЯ С 500 ГРАМА БУРГАС 63 НА ПРОМОЦИЯ ОТ КАУФЛАНД. И АКО ГОСПОД ДАДЕ УТРЕ САБАХЛЕЙМ ЩЕ ВЪЗКРЪСНА С ЕДНА ЛЕДЕДЕНА ЗАГОРКА СВЕТЛО.
 • Вълчан
  Отговор
  4 20:20  23.02.18
  3 изключително прости коментара.Типични джендъри са се изказали.Нека почива във мир момчето.

Напиши коментар:


Публикувай