Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 08:29 4 686 17

Георги Свиленски: Знае ли някой в държавата- кой стои зад купувача на ЧЕЗ?

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • чез

Бойко Борисов дължи много отговори на много въпроси

Георги Свиленски: Знае ли някой в държавата- кой стои зад купувача на ЧЕЗ? - 1

„Знае ли някой в държавата, кой стои зад купувача на ЧЕЗ. За 320 млн. лв. на фирма от Пазарджик, със собственик Гинка, се продава дружество, което снабдява с електроенергия над 3 млн. български граждани и дори премиерът не знае кой стои зад нея“. Това каза зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ.

Той отбеляза твърдението, че оставката на Теменужка Петкова е подадена, заради това, че вчера било казано, че тя има връзки с купувача от Пазарджик. „Ние такова нещо не сме казвали“, уточни народният представител. Той добави, че министър Петкова е приятел с тези хора повече от 20 години.

„Тук стоеше дилемата- премиерът да избере Гинка или Теменужка. Той избра Гинка“, каза Свиленски. Той смята, че министър Петкова не е единственият човек, който знае за какво става въпрос. „След като премиерът Борисов се върне в България дължи много отговори на много въпроси. Не може да ръководиш държавата, всички служби да работят за теб и ти да не знаеш кой купува най-голямото ЕРП“, възмути се Георги Свиленски.

Той заяви още, че ако правителството си беше свършило работата, всички щяхме да знаем кой е купувачът, с какви пари е направена покупката и дали няма да се окаже ,че парите, дадени за ЧЕЗ, са от държавна или частна банка. Той попита - защо държавата не е купила дружеството за тези пари, ако е знаела за продажбата.

„Надявам се, че обществото ще направи така, че тази сделка да не се случи“, заяви още Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    11 2 Отговор
    Гоше, питай Десито, тя със сигурност ще знае.
  • 2 Ганю Потурков

    42 3 Отговор
    В една държава управлявана от бивш СИК-аджия с образование на пожарникар и патерица физкултурник всичко може да се случи. Каквито и костюми да си облечете , както и да се наричате , всичките сте едни и същи родоотстъпници ! Или тази дума сте я забравили умишлено. Народа не иска само асфалт , иска и вода и ТОК !
  • 3 Гняв

    39 0 Отговор
    Всичко отива на разпродажба в тази държава. Трябва да се вдигнем на бунт българи! /ако има останали тука такива/
  • 4 Гост

    29 0 Отговор
    Всички бягат от България ЧЕЗ,telenor , нищо г-н Пеевски ще ги купи.
  • 5 Молев

    32 2 Отговор
    ЧЕЗ е продадено на "верния" човек. Подобно на ДПС, ГЕРБ превръща политическата си власт в икономическа. "Обръчи от фирми" - това е същността на нашата икономика!
  • 6 куку руку ку

    22 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Знае ли някой в държавата- кой стои зад купувача на ЧЕЗ?
    Публикувано във факти.бг: „Тук стоеше дилемата- премиерът да избере Гинка или Теменужка. Той избра Гинка“
    Е, още ли не е ясно кой стои зад купувача на ЧЕЗ?
  • 7 Бог

    19 0 Отговор
    Трябва в най скоро време да направим чиска в парламента и млади умни хора да заемат 240 места на покойниците
  • 8 Ads

    3 2 Отговор
    Аз знам. Не знам защо някои си мислят, че всички трябва да знаят.
  • 9 pompev

    5 6 Отговор
    Знам И не искам да знам.Бивши комунисти-олигарси И номенклатурчици И поставени от тях лица.
  • 10 pompev

    3 1 Отговор
    Нищо,то навсякъде е така,например в Швеция Валенберг държи повече от половината икономика.Евреин.Разликата е че там са богати.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "pompev":

    Тоя Валенберг е богат. А другите...до кога? Нали знаеш - никой не е абониране за богатството

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 pompev

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    И как ше не са абонирани тъй,комунистите са абонирани от 9.9.44 г. Ето още един нов абонамент,чес например
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гого

    8 0 Отговор
    В белите държави на момента ще изпратят данъчните да проверят как от тази мома с такива доходи една сутрин се събужда с 320 милиона евро. Но за да няма проверка по вероятно да има чадър с епицентър Банкя.
  • 16 г-н Хокинг

    1 0 Отговор
    Абе да ли е някой Папарлан от село Бръщен мн ясно че няма да е той или друг селянин който неможе и името да си напише ясно е че зад тази зделка ако може да се нарече така стоят "хора облечени в власт" хора който не от вчера имат власт това са хора крали лъгали и.т.н. но човек живее 100г и после какво прави в гроба някой знаели може би парите или фирмите и компанийте ще му помогнат от тежката участ която ще го стигне за съжеление всеки мисли как да напълни гуша в този живот а не мислят че има и друг за който дори не са подготвени
  • 17 г-н Хокинг

    1 1 Отговор
    Абе да ли е някой Папарлан от село Бръщен мн ясно че няма да е той или друг селянин който неможе и името да си напише ясно е че зад тази зделка ако може да се нарече така стоят "хора облечени в власт" хора който не от вчера имат власт това са хора крали лъгали и.т.н. но човек живее 100г и после какво прави в гроба някой знаели може би парите или фирмите и компанийте ще му помогнат от тежката участ която ще го стигне за съжеление всеки мисли как да напълни гуша в този живот а не мислят че има и друг за който дори не са подготвени защото те имат пари но там няма да те питат колко пари имаш а колко си бил ЧОВЕК.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове