1 588 6

Скандал на пленума на БСП заради Народния съд

Венцислав Михайлов

Голям скандал се е разразил на заседанието на днешния пленум на БСП заради партийната позицията, от която беше изтрито скандалното изречение за Народния съд.

Именно то стана причина авторът му Валери Жаблянов да бъде свален от зам.-председателския пост на парламента.

По време на заседанието на Националния съвет на левицата на "Позитано" 20 Велислава Дърева и Янаки Стоилов попитали ръководството защо е махнало думите, че Народният съд от 1945 г. е бил "необходимо и неизбежно правосъдие". Много от червените споделят позицията му, съобщи "24 часа".

Стоилов критикувал изтеглянето на изречението, но поздравил ръководството, че е защитило Жаблянов. Изказването обаче било много остро, което предизвикало реакцията на част от партийните му другари. Атанас Костадинов и Атанас Зафиров го критикували, че разпалва отново скандала в услуга на ГЕРБ. Тe заявили, че когато в управляващата партия има трус и БСП набира сила, винаги се намира някой отвътре, който да направи скандал в тяхна полза.

Това предизвикало отново Стоилов, който обвинил ръководството че е исторически неграмотно и разказал как Бриго Аспарухов се е хвалел навремето, че той бил човекът, открил Бойко Борисов за политиката. Това взривило пленума и самия Аспарухов, който обявил, че толкова злобна реч срещу партията отдавна не е чувал. Той попитал Стоилов как не го е срам и казал, че дори ГЕРБ не говорят с толкова злоба за БСП.

Зафиров пък го запитал, след като е бил дълги години в ръководството, с какво е помогнал да се разберат историческите факти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Тони
  Отговор
  1 16:14  24.02.18
  Тези глупаци нямат НИЩО ОБЩО с Тодор Живков, да не си мислят че могат за правят нещо ? Минахме през комунизъма, видяхме що е, после след 89г ДС-тата си присвоиха държавните активи и сега са хотелиери а държавата няма активи с които да гарантира пенсиите
 • Дон Тони
  Отговор
  2 16:17  24.02.18
  Знаеме какво е и народният съд - цялата интелигенция е затрита, частният бизнес закрит а ятаците и хайдути са станали управници
 • fkzlgzzkgzhzhgzhxjfjfjfjxjcn
  Отговор
  3 17:06  24.02.18
  ТЪПИЯ НАРОД ТАКА И НЕ РАЗБРА ЧЕ ФАШИЗМА, КАПИТАЛИЗМА, КУМУНИЗМА И ВСЯКА ДРУГА КЛИЗМА СА ПРОИЗВОДНИ НА ЦИОНИЗМА..........ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ ОЛИГОФРЕНИ КОИТО СА БИЛИ КОМАНДВАЛИ ПРЕДИ И СЛЕД 9.09 1944 СА ЧИФУТИ ....ВИЖТЕ СПИСЪКА НА СЪДИИТЕ НА НАРОДНИЯ СЪД. .......ВИЖТЕ ЦАР БОРИС И ФЕРДИНАНД ...ЧИФУТИ ЛИ СА. ...ИЛИ. ...ДА. ....

  Коментиран от #4

 • 4 17:29  24.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Юбряяяяя
  Отговор
  5 18:45  24.02.18
  И време е за нов народен съд - референдум дали комунистически и национал-социалистически партии а че и отявлени фашистки като ВМРО и АТАКА не бъдат ЗАРАНЕНИ ЗАВИНАГИ!
 • ПЕЕВ
  Отговор
  6 10:19  25.02.18
  КОМУНИСТ ВЕЧЕ НИКОГА ВЪВ ВЛАСТА.АМИН ДАЙ БОЖЕ.

Напиши коментар:


Публикувай