24 Февруари, 2018 20:00 5 790 73

Ако не беше социализмът, България щеше да е едно примитивно общество

  • бсп-
  • социализъм-
  • иво христов

Народният избраник, определил 80 % от българите за дебили, смята, че проблемите на комунизма се преекспоринари, а държавата тогава била „космическа сила”

Депутатът от „БСП за България” проф.Иво Христов представи снощи пред пълната зала „Компас” в Интерхотел „България” новата си книга „Пред пепелището на нестаналото българско общество”. Той бе гост на Дискусионния клуб на БСП в Бургас, а сред присъстващите в залата бяха депутати и куп важни фактори в социалистическата партия, припомня сайтът „Флагман“.

Проф.Иво Христов, който се прочу, след като определи 80 % от българите за дебили, в Бургас е стигнал до интересно прозрение, става ясно от официалното съобщение, което изпратиха от пресцентъра на общинската структура на БСП.

„Ако не беше социализмът, България щеше да е едно примитивно общество, каквото беше до 1945 г. Днес удобно се забравя, че социалистическа България е била космическа страна, водеща в роботиката и биониката. Аз не съм апологет на социализма, а социален учен и като такъв виждам, че има своите тъмни страни. Преекспонирането им обаче се прави поради политическа конюнктура от политическа клиентела”, е казал с точен цитат от пресцентъра на червената партия депутатът.

По думите му генеалогията на сегашните управляващи, без изключения, има дебело „тъмночервено” минало. Проблемът на българската политическа върхушка е, че тя е дълбоко неиделогическа - хора, ръководени от примитивни инстинкти с цел да паразитират върху гърба на българското общество.

„Смяната на едни с други едва ли ще промени нещо, защото проблемът е системата, а конкретната персона е само нейна функция”, убеден е социалният учен.

Червените активисти са проявили и интерес относно визията му за България, но проф.Христов е отказал да прогнозира бъдещето с аргумента, че по същество „прогнозата е екстраполация на тенденции от настоящето в перспектива за по-добре или по-зле”. „Слава Богу, историята има особеното свойство да изненадва”, е казал проф. Иво Христов.

Проф. Иво Христов се е изненадал от пълната зала в Бургас, не очаквал тук да има толкова хора "които искат да четат книги и такива книги".

Официалното съобщение, изпратено до медиите, започва с друг цитат на професора, който явно е останал изненадан от бургазлии. “Не съм очаквал, но съм приятно изненадан, че хората искат да четат и такива книги”, е казал в началото на срещата си проф.Иво Христов, депутатът смяташ голяма част от сънародниците си за "дебили". В същото съобщение се разгръщат широко и други интересни прозрения на университетския преподавател.

Според него най-голямата драма на българското общество е "пълзящата социална аномия т.е. разпадът на социалните връзки, а не икономиката, здравеопазването и образованието, които са решими проблеми".

Политиците пък обвинявали за всичко „лошия”, според проф.Христов социализъм. Но благодарение на него сме имали „топло” и „светло”. „Това е последната система, която се поддържа на средно техническо ниво. Когато си отидат тези, които я изградиха и които я поддържат, тогава ще видим”, убеден е депутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    57 35 Отговор
    Ми, фактите са такива.
  • 2 Петър

    43 46 Отговор
    Прав е, и 15те години чакане за автомобил са измишльотина и преекспонирани, за излизането в чужбина също, говоря за след 1980 година-от тогава имам ясни спомени

    Коментиран от #20, #49, #54, #56

  • 3 pompev

    64 29 Отговор
    Комунизма да не ми го хвали,живял съм го.И да има напредвид че на местни нива нищо не се е променило.Пак те си управляват като си разделиха parite. Те тва е проблема.Още не може да се отървем от тях.
  • 4 име

    30 10 Отговор
    иво е възрастен и трябва да знае , че в историята няма АКО!
  • 5 Kcaniba

    43 42 Отговор
    Овца-дебил-русофил

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Един четящ

    56 46 Отговор
    Много точни и правилни изводи е направил проф. Иво Христов. Лошото е, че управляващите пишман политици не само че не могат да го разберат, но и не се стараят да го слушат. Такъв нарцисизъм цари в управляващата клика, като се започне от главния нарцис и се стигне до последните калинки, че си мислят, че историята започва и свършва с тях. Но по-лошото е, че голяма част от народа продължава да ги търпи. Трябват повече будители като проф. Христов, за да може този народ да се осъзнае, да разбере, че най-некадърното управление, което България е имала в новата си история, води народа и държавата към гибел, към изчезване.
  • 7 Къртев

    5 8 Отговор
    Може би, но никога няма да разберем!
  • 8 pompev

    54 30 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    До падането на царската власт И правителство на Константин Муравиев България е била развита държава.Хитлер ни е давал за пример.Кви ги говори тоя
  • 9 Истината

    52 27 Отговор
    Е, че през 1939 година България е била най - силната икономика на Балканите. Днес всеки вижда къде и Гърция, къде сме ние. Христов просто прокарва руската хибридна пропаганда за възвеличанане на времето на социализма и очерняне на членството в ЕС.
  • 10 Нямаше още простотии

    68 24 Отговор
    Азсъм живял при социализма и действително беше добре.Нова кола Трабант и Заз веднага Другите малко повечеНо може да си купиш втора ръка също веднагаЗатова вядят още ЛАДА на 50000км на 30години гаражна..С долари веднага.Осигурена работа и задължително работиш.Училища включително и за циганите задължително.Ред навсякъде.Ефтиния.Бригади -секс+пари.Обучение с кандидатстване.Тъпанарите се отсяват.Работа в чужбинаКомиЛибия Ирак БМФ СОМАТ.Пазар в СССР който купува всичко произведено от нас внос на коли от СИВ.Знаеш че може да те бият само в милицията.Ако те набие друг милицията го бие.Няма мутри и дроги .В училище ред и извънкласна безплатна дейност.Казармата гърч за да оцениш цивилния живот.Висока бойна подготоговка.Офицерите някой тъпи други големи мъжкари.Екскурзии да с Балкантуристпочти навсякъде в Европа.Аз това си спомням щото съм го живял.

    Коментиран от #19, #57

  • 11 PACO

    58 36 Отговор
    ....ако не беше комунизма, България щеше да е на нивото на Холандия, Белгия,Италия и т.н....щяхме да сме поне 14-15 млн. души,щяхме да имаме работещи заводи и компании, и щяхме да имаме реална работеща икономика....БГ щеше да е с поне 2-3 хил. км. магистрали, а не сега при откриването на нов 30 км. участък да е национален празник....по тези пътища щяхме да се движим с 0-4 годишни коли ,част от тях БГ производство.....щяхме да изнасяме за богатия европейски народ много стоки и стоките ни щяха да са с добро европейско качество ,произведено по добра европеска технология или собствена такава........Ако не беше комунизма, нямаше младите хора да бягат "навън", защото щяхме да сме си в европейското семейство...и много други неща щяха да са много по различни ако не бяхме под чехъла на комунизма....

    Коментиран от #34

  • 12 pompev

    28 31 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Типично за комунист,на бялото черно да вика,И да ти разтяга локуми !

    Коментиран от #14

  • 13 Демократ

    43 21 Отговор
    30 години крадат демократите и още има за крадене.Всичко това беше построено по времето на социализма от българският народ.На 26 място бяхме по БВП по данни на ООН.Сета сме на 28 в европейският съюз.Това са фактите който не вярва да чете.

    Коментиран от #18

  • 14 Хахаха

    30 7 Отговор

    До коментар #12 от "pompev":

    Разбирам защо между такива интелектуалци Боко Тиквата, Ц. Цачева, Цв. Цв.… .и подобни са елита.
    Няма по-точно описание от 80%дебили
  • 15 no name no face no number

    32 6 Отговор
    И въпреки, че партии ляво и дясно не ме интересуват те са демоде трябва да кажа, че доста работа са свършили хората през соца и им благодаря. Е днес от пишман приватизатори почти не си личи
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Истината

    26 6 Отговор
    Икономическият възход на България в навечерието на Втората световна война може да се види, като се направи сравнение на нейните постижения с тези на съседните държави. Да вземем само пшеницата. На глава на населението в кг през 1938 година тя е била 280 кг за България, 142 – за Гърция, 245 – за Румъния, 248 – за Турция и 197 за Югославия

    Коментиран от #21, #22

  • 18 НАТО ВЕЦ

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Демократ":

    Да четат, но не могат.
  • 19 pompev

    32 20 Отговор

    До коментар #10 от "Нямаше още простотии":

    В Либия И Коми ходеха само с характерисрика И от комунистически семейства.С Балкантурист можеше да пътуваш само в соца.И пак не пускаха.Искаха открит лист . Ако пътуваш в райони близо до границата.От милицията ги издаваха.Ти си изглежда от номенклатурата затова си имал привилегии.

    Коментиран от #36

  • 20 някой

    33 7 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Като изключим една служебна командировка през 2000 г, аз никъде не съм излизал в чужбина! Не, че не искам! Искам и то много! Но нямам пари...! Така че, е абсолютно същото както преди като резултат! Преди имах някакви парички и ходих до ГДР и др. Сега живея на границата и до Румъния не мога да ида... Като платя на демократите кожодери монополисти ток, вода, телефон, данъци, лекарства и др. и като погледна- то почти не останало... Все пак трябва и да се яде!
  • 21 pompev

    14 9 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Имам едно легло с пружина от креватна фабрика Ст.Загора.Дядо ми 16 набор е правил баща ми на него 35 г. Пружината е като нова на русенско.А русенското го изхвърлих стана на лодка пружината му.Ей за такова качество говорим.

    Коментиран от #24, #28

  • 22 НАТО ВЕЦ

    11 8 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Да. Фактите са такива, но те не отразяват цялостната картина. Не забравяй, че в този период България териториално не е това, което е след ВСВ, както и държавите с които сравняваш, не са. Освен това, благодарение на клиринговата спогодба с Германия, България търпи огромни загуби, в резултат на които "проспериращите" предприятия са практически фалирали 1944г. Разглеждането едностранчиво на нещата е заблуда от гьобелсов тип.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НАТО ВЕЦ

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "pompev":

    А не е ли същото и с митичните германски стоки и не само?

    Коментиран от #27

  • 25 Невъзвращенец

    23 16 Отговор
    След окупацията от Червената армия и последвалите комунистически зверства остава малко качествен материал в милата ни Родина!P.S.,,Накрая печелят само селяните!"Цитата е от,,Седемте самураи".В България печелят ромите от цигански произход!Припомнете си постановление на ЦК на БКП за раздаване на сапун на другарите цигани,както и да не плащат вода...Държава обречена на комунизъм и цигания!

    Коментиран от #30

  • 26 НАТО ВЕЦ

    19 9 Отговор

    До коментар #23 от "фактите":

    Агитаторче, оди ги разправяй тия в детската градина. Хората още са живи и помнят. Живееш върху трупа на това, което плюеш, но в същност това не е необичайно за насекомо. Да не говори пък, че управлението днес е гротеска на социалистическото.

    Коментиран от #31, #33

  • 27 pompev

    12 7 Отговор

    До коментар #24 от "НАТО ВЕЦ":

    Напоследък И там падна качеството,но кво,немското не е хубаво а руското хубаво,тай ли.Що хората не купуват Лада,москвич И т.н.Ти ква кола караш?

    Коментиран от #32

  • 28 Све

    10 7 Отговор

    До коментар #21 от "pompev":

    Неандерталец
    Ако не беше израснал нямаше да умееш да четеш и пишеш….
    Но както се казва , АКО СИ ПРОСТ ЩЕ Е ЗА ДЪЛГО
  • 29 просто е

    24 13 Отговор
    Как е станал депутат очевидно избран от овена който води стадото от 20% офце с звънец. Беше "светло и топло" но всички прескачаха желязната стена натам към "тъмното" и нито един при нас на "светло". Защо имаше ПОКАЗЕН магазин и какво показваха ? западни стоки. Ха "техническо ниво"? подарявам Москвич 1360 нооо с договор който го вземе да го кара само една година само него ! "средното техническо ниво" Защо децата на ВСИЧКИТЕ от 20-те% Ентелегентни професори учат и живеят по "дивия запад" Защо ходят и се лекуват по "дивия тъмен и студен запад" ? Какво е "Кореком" и защо е съществувал? Защо карате БМВ Мерцедес ГОУФче ? Защо се взимаше "бележка" от такива "професори" за броя на членовете на семейството за да купиме кило мандарини за нова година. Защо имаше "открит лист" за да идеш да видиш река "Велека" Защо лекарите бягат на "тъмно" и кой им пречи и сега да работят в родната си страна. Защо художниците ни рисуват пак там. Защо певсите ни пеят на "студено" там Защо инженерите ни създават ПАК ТАМ компютри ракетни двигатели лекарства... Защо първият компютър за след дипломна квалификация беше от "тъмната страна AйБиМ Защо .......?

    Коментиран от #64

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 фактите

    15 14 Отговор

    До коментар #26 от "НАТО ВЕЦ":

    Ти си агитаторът и то платен с рубли , за твое сведение комунизма/социализма официално е обявен за престъпен от НС и това до днес не е отменено ! Защо ще обявяват за престъпно нещо ,което е било някакъв рай , а за правителството си прав , ако си беше на място такива платени тролове отдавна щяхте да сте в затвора за национално предателство !

    Коментиран от #35

  • 32 НАТО ВЕЦ

    12 10 Отговор

    До коментар #27 от "pompev":

    В момента една италианска и една корейска. За немско не искам и да чувам. Съветските съм ги имал всичките от 80-те години насам. Бих си взел една Лада Х-рей, но в България не се предлага.

    Коментиран от #37

  • 33 pompev

    7 10 Отговор

    До коментар #26 от "НАТО ВЕЦ":

    Хубу де,управлението е посткомунистическо,не се е променило много от тогава.Демек вий И вашто поколение командвате още.Кво да е
  • 34 Бизнесмен

    14 12 Отговор

    До коментар #11 от "PACO":

    Верно е че ако не беше комунизма сега щяхме да бъдем милион и петстотин хиляди. РАСО за изчисленията ти за
    14-15 милиона население не оспорвам. Напълно си прав. Ако сме били през комунизма 30 милиона сега изчисленията ти от 14-15 милиона щеше да е много точна. За заводите и износа сметките са ти еднозначни. Явно си от поколението след 90 година и смяташ по съвсем друга таблица. Свери си часовника, и време е да се събудиш че много се размечта. Разсъни се и погледни през прозореца да не би да сме ги подминали Холандия,Белгия, Италия и т. н. Пожелавам ти лек ден в демократична България!
  • 35 НАТО ВЕЦ

    8 6 Отговор

    До коментар #31 от "фактите":

    Трол си ти, защото не боравиш с факти, а с мантри.
    И ако случайно знаеш кой плаща, пиши тук, че да взема да се файдосам.
    И в рубли става. Не сам претенциозен.
  • 36 Нямаше още простотии

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "pompev":

    Ако номенклатуратв е строител общ работник и учителка по практика безпартийни значи съм Дядо ми казваше залудо работи залудо не стой.
  • 37 pompev

    4 5 Отговор

    До коментар #32 от "НАТО ВЕЦ":

    Ами хубу,и що са по добри от немските.щото повечето казват обратното.И това ква връзка има с качеството на леглото.

    Коментиран от #39

  • 38 pompev

    5 7 Отговор
    Ви дет сте с комунизма пишете по ясно И не пишете абстрактно да се разбира.Или така сте свикнали на полуизразяване поради липса на факти: "Ако не беше израснал нямаше да умееш да четеш и пишеш…. 
    Но както се казва , АКО СИ ПРОСТ ЩЕ Е ЗА ДЪЛГО" Кво значи това?

    21
  • 39 НАТО ВЕЦ

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "pompev":

    То в много страни управлението е "посткомунистическо". А и "поколението" няма нищо общо.
    Щом ме питаш за качеството, значи не познаваш основен "закон" на производството, а именно за "планираното дефектиране".
    А кой какво казва за този или онзи продукт, не ме интересува. Рекламата си е реклама. Аз се водя от личен опит и познания. Стадото не ме влече.

    Коментиран от #41

  • 40 Ads

    19 6 Отговор
    При комунизма знаещия и можещия хранеше и носеше на гръб некадърника и мързеливия, стига последния да имаше в джоба си партийна книжка. А сетете се сега кой плаче за комунизма.

    Коментиран от #42

  • 41 pompev

    1 10 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО ВЕЦ":

    Това е предпочитание е въпрос на вкус.Аз съм монтиор И шофйор И знам че няма фрапираща разлика мезду немско,италианско И японско.

    Коментиран от #43

  • 42 НАТО ВЕЦ

    18 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ads":

    И къде се е променило това? Каквото си беше, си е. Още по-уродливо даже.
    Ако пък направиш успешен бизнес и не си от нашите, познай какво ти се случва.
    Та стига вече простотии.

    Коментиран от #44

  • 43 НАТО ВЕЦ

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "pompev":

    И аз някога бях шофьор и монтьор. В същност това ми е първата квалификация. Отдавна обаче съм с още един куп квалификации зад гърба.
    Щом се занимаваш с това, познай защо ми е такъв избора.
    Разбира се знам кой са производителите на детайлите и агрегатите влагани в автомобилите на всички.

    Коментиран от #45

  • 44 Ads

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО ВЕЦ":

    Е да де, затова е крайно време да приключим с комунизма и комунистите, той и те са още тук.

    Коментиран от #46

  • 45 pompev

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "НАТО ВЕЦ":

    Познавам що:избрал си корейско че е по евтино :)

    Коментиран от #47

  • 46 НАТО ВЕЦ

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ads":

    Айде сега внятно да ме светнеш, какво общо имат комунизма и комунистите?
    Ако ми посочиш, къде е имало комунизъм, може и да се съглася, но така е като да кажеш, че виновни са извънземните. И за тях говорят, но никой не ги е виждал.
    Не бъркай партизани с "партизанлък". Може да е удобно, но е ... да кажем, наивно.

    Коментиран от #71

  • 47 НАТО ВЕЦ

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "pompev":

    Да. Корееца е с качество на "баварец", според "баварците" и е перфектна ежедневка.
    Италианката пък е всичко, което другите не са и там парите не са от значение.
  • 48 tttttt

    11 0 Отговор
    Дядо ми е имал къща в центъра на града, сега ние имаме апартамент и съседи, които дънят чалга. Да си ни бяха оставили примитивизма. Азис в 2 през нощтта не е прогрес, може да е социализъм, споделяне, дето се вика.

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 НАТО ВЕЦ

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "tttttt":

    Ми продаваш апартамента в центъра на амбициозен чалгар и си правиш или купуваш къща в "предградията".
  • 51 Справедлив

    9 7 Отговор
    Иво Христов щеше да е с евтино костюмче. Щеше да е лектор в дружество "Георги Кирков" и никога нямаше да е с такава хубава перука. Ако беше соц.

    Коментиран от #66

  • 52 партиен

    6 1 Отговор
    Чрез него другарите станаха милионери а голяма част ровят в боклука от народа.
  • 53 Диоген

    9 3 Отговор
    Някога през 1986 Михаил Восленски написа в два тома една прекрасна книга-"Номенклатурата". Била е забранена до 1989. Отчайващо има нужда да се преиздава отново. Иво Христов е един от главните герои.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "Другар":

    Браво, голем си
  • 56 ПЕТРЕ КОЛКАО СИ ПЛИТЪК

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    СЕГА ИЗЛЕЗЕ И КАКВО СЕ ПРОМЕНИ В ТЕБ- ЦЪФНА И ВЪРЗА? ПА СИ СЪЩОТО /Л/.
  • 57 Джендо

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "Нямаше още простотии":

    И аз брато съм живял в панелка и работех в завод на три смени.Нито парите беха пари нито колите коли и се чакаше и за двете много.За екскурзия до чужбина химера .На мен не ми дадоха и открит лист до Петрич.Територията един голям затвор.Сега си е супер.Комунизма е рай за тъпите , мързеливите и загубеняците .Работливите да ги носят на гръб, те да се правят на отворени.Е сега си работя за мен ( е без данъци не може) ама е много , ама много по добре .Не лъжете младите хора.
    Ама те се и не лъжат де.

    Коментиран от #67

  • 58 ИВЕТО И ТОЙ Е ЛАЙКУЧКА

    3 5 Отговор
    КОМЕНТАТОРИ НО СИТУАЦИЯТА - БОЛ. НО
    АЛТЕРНАТИВА - ЙОК. СОЦИОЛОГА КАТО Е ПРОФЕСОР ЗАЩО НЕ ПОДСКАЖЕ КЪДЕ Е КЛЮЧА ЗА МАЗЕТО. НЕ МОЖЕ ! И ТОЙ Е ТОЛКОЗ УМЕН КАКТО ВСЕКИ ПРАЗНОДУМЕЦ. ЛАЙКУЧКА. МЕТАФОРА, СЛЕДСТВИЕ, ПРИЧИНИ, ЯВЛЕНИЯ,КАКВО КАЗАЛ ТОЗ ПРОФЕСОР. БАСТА, ШАТ УП, УНЕМЕЙ СЛОВОБЛУДНИК. КАТО СОЦИОЛОГ ЗАЩО НЕ ДАДЕ РЕЦЕПТА ЗА ОНАЗИ ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА КОЯТО ЩЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ОСИГУРИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СОЦИА
    НИТЕ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ НАСЕЛЕНИЕТО ЗЕРО ПРЕПОРЪКИ, МНЕНИЯ, СЪВЕТИ, ВИЖДАНИЯ НА ИЗ ОД ОТ ДНЕШНИЯТ БАТАК. ДА МЕ ИЗВИНЯВА ИВО НО И ТОЙ Е СЪЩОТО ДЕПУТАТЧЕ КОЕТО НЕ Е В ПРОБЛЕМА И Е ОЩЕ ЕДНА БЕЗЗВУЧНА СЪГЛАСНА ! НАДЕЖДА ПУСТА ! НЕ МОЖЕ ДА ПОСОЧЕ НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ДВИЖЕНИЕ НА НАЦИЯТА. ИНАЧЕ ПЪРКА, ПЕНИ СЕ, НО Е ОЩЕ ЕДИН КЬОР ФИШЕК.
  • 59 ИВО, ЩОМ СИ ПРОФЕСОР, ПОКАЖИ ГО!

    7 1 Отговор
    НА КЪДЕ ДА ВЪРВИ НАРОДА.
  • 60 SR 20

    4 4 Отговор
    мръсна политическа паплач комунисти и сякви други трепането ви е малко сган калташка
  • 61 ГРЕГОР

    3 2 Отговор
    ГДР и ФРГ.Една държава,един народ разделени на две........ както се казва нямам повече въпроси

    Коментиран от #62

  • 62 Петър

    5 1 Отговор

    До коментар #61 от "ГРЕГОР":

    ФРГ сега ще закъса, заради ултравиолетовите нови немци
  • 63 Шаран БГ

    9 1 Отговор
    Упорито от всички и на всякъде се повтаря -"комунизма, та комунизма". Да ,комунисти са на на власт!
    Нека бъдем откровени ! От 1965 г до 1989 г НЯКОИ хора живееха в "комунизма" и на нас ни се обещаваше "светло бъдеще " !!
    Ние, плебеите си живеехме в "СОЦИАЛИЗМА"!!!!! По някое време даже се силеха да ни убедят, че сме в " развития социализъм". / Ние му казвахме "развратния социализъм" !
    Точно спомените от него социализъм- обикновения, човешкия, спокойния - кара много хорица да гласуват за БСП - зер е партия "социалистическа"?!
    И сега има хора , които живеят в "комунизма" !!Нищо, че се силят да правят капитализъм - това "силяне" се изразява само в тоталното ограбване на трудовия българин. И никой не го е еня , за недоимъка в който той живее - нали сме капиталисти , ще има и "експлоатирани", "бедни роби на труда ".
    Нарочно не споменавам смутните и въстановителни години от 45-та до 65-та !! Там всичко е толкова на моменти страшно, че не искам да си спомням. В тях години на възстановяване не е било лесно на никого - ни на поляци , ни на холандци,германци , да не говорим за СССР.При нас има и смяна на политическата система със всичките и негативи по "съветски" тертип ! После има и друго, доказано от човешката история : Всяка власт и политическа система след 15-20 години се корумпира !!!!
    Не се опитвайте да говорите за икономическия напредък на Царска Бългаоия- страна на волската каруца и газената лампа, на калта до колене и приведения гръб на
  • 64 БАБА ТИ СЕ С ПОКАЗНИ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "просто е":

    СТОКИ ТА ОТГЛЕДА И ТА НАПРАЙ ЧОВЕК ?":,:::;,,????,
  • 65 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    ..изполничарите.
    Струва ми се смешно, от сегашното състояние на информираност, на техника и електрификация , да се дава мнение за онези времена и то от хора, раждани двадесетина години след ВСВ.
    Всеки има право на глас....... и мнение.
  • 66 АМИ ГАТ Е ТЪЙ ЛЕСНО

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Справедлив":

    ИЗПЪКНИ И ТИ БЕ МОЙТО МОМЧЕНЦЕ. АМА СИЧКО ДЕТ ФЪРЧИ НИ СЪ ЯДЕ .;;??,:::
  • 67 Нямаше още простотии

    11 2 Отговор

    До коментар #57 от "Джендо":

    Абе сега нося на гръб повече неработливи Верно мога да си куоя нова по хубава кола .Но ако тогава трябваха връзки сега трябват корабни въжета.Но живота беше по спокоен и предвидим.Още повече бяхме млади,ана млдия едно нещо го интересува.Младоженски заем който почти опрощаваха напълно след две деца.А за открития лист дето не са ти дали ти си знаеш може би си служил в секретно поделение.
  • 68 1980

    5 4 Отговор
    Винаги е било примитивно обществото. Като гледам съседите в блока набор 1950-1960 как озорпират общи мази,крадат вода,не плащат,озорпират междуетажни пространства,на събрание крякат и викат, не могат съберат пари щоно оня на първия покрив нямал, пък оня на осмия нямал стъпала на първия.................Един пенсионер иска да построи гаражи над сегашни гаражи вместо да има децата де да играят. И го питам ква е идеята.Оня - еми едно наемче и парички.

    Тези тиквеници възпитават деца и внуци.
  • 69 Българофил

    2 3 Отговор
    Социализмът беше прекрасна УТОПИЯ! Добри намерения и това е. Не мечта, а блян! Неосъществима мечта! Такива като Иво Христов, Петър Волгин и др. да спрат да търгуват с емоциите на хората!
  • 70 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    без комунизма щеше да сме като гърция.може лесно да направите паралел като общество тук и там както и като удобства и соцюм. другаря христов може лесно да установи кво би се случило на българия именно през това кво се е случило на гърция.
  • 71 Ads

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "НАТО ВЕЦ":

    Питай Иво Христов. Ама той веднага ще те причисли към неговите 80%.
  • 72 ЩОМ ПРОФЕСОРА СОЦИОЛОГ НЕ ВИЖДА

    2 1 Отговор
    КЪДЕ Е ИЗХОДА ОТ БАРДАКА, КАКЪВ Е ИЗВОДА? ОЩЕ ЕДНА ТУХЛА НА ЗИДАРИЯТА. НИМА И ТОЙ НЕ Е ДЕБИЛ, ОТ КЪДЕТО САМ СЕ ИЗКЛЮЧВА! АКО ИВО Е ПРОФЕСОР СОЦИОЛОГ БЕЗ КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИЗХОД, ТО ВСЕКИ ДЕБИЛ МОЖЕ ДА Е ДЕПУТАТ.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове