2 647 11

Биков: Как Петкова може да накара Чехия да продаде ЧЕЗ?

Мартин Христов

„Как Теменужка Петкова може да заповяда на чешката държава да продаде своите активи – в случая ЧЕЗ, на нейна приятелка?”. Този реторичен въпрос зададе депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на „Събуди се” в коментар на темата сделката с най-голямото ЕРП у нас. Заради дългогодишното си приятелство с Гинка Върбакова - шеф на фирмата, бъдещ собственик на ЧЕЗ, министърът на енергетиката подаде оставка.

Биков каза още, че българската държава е длъжна да провери сделката и ще го направи. В събота премиерът Бойко Борисов разпореди ДАНС и НАП да предприемат необходимите действия в тази насока.

„Проверките няма какво да открият, защото от гледна точна на формалностите, сделката ще бъде обявена за законна”, каза депутатът от БСП проф. Георги Михайлов. Той подчерта, че когато става дума за енергетика, държавата трябва да бъде особено внимателна.

„Това е тежко регулиран пазар. Дали сделката е скандална или не не може да се каже, защото никой не е запознат с детайлите”, коментира Биков.

„За нас оставката на Петкова не обяснява цялата ситуация. Тя е сериозен човек, но в случая се явява един бушон. Същността на скандала не се корени във връзките между Петкова и Върбакова, а в това, че ЧЕЗ се купува от една мъничка фирма”, заяви проф. Михайлов.

Според Биков пък, който и да е следващият енергиен министър, той трябва да продължи да води ефективно досегашната политика.

Двамата събеседници коментира и актуалните проблеми в здравеопазването.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Експерт
  Отговор
  1 09:45  25.02.18
  Енергетиката е най сладката баница ,а ГЕРБ изтърваха процентите.Как може сделка без Боса да разреши.Сега дупе да им я яко на купувачите! ДАНС,Комисии. Българска работа.ЦИРК.
 • 2 09:57  25.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 10:03  25.02.18
  КОПУВАТ Я ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ.
 • 4 10:06  25.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Калинка от Герб
  Отговор
  5 10:07  25.02.18
  Тоя стана най големия разбирач в България ( като похлупак на гарне ) вечно се изказва за щяло и нещяло. Макар че обиколи през всички партий които са на власт. Чист интересчия$$$$
 • дааааааааа
  Отговор
  6 10:27  25.02.18
  Б.Б. да внимава много, да не се повтори краят на първият му мандат.
 • ХАН КРУМ
  Отговор
  7 10:35  25.02.18
  ЧЕЗ....ТЕЛЕНОР а и колко знайни и незнайни компании и фирми напускат ,за да не кажа бягат от БГ...сигурно купират мигрантите......
 • същите
  Отговор
  8 10:41  25.02.18
  Никаква разлика няма между Тия Които Ви ограбиха парите през 1989 г разграбиха имуществото приватизираха и затриха всичко останаха им само имотите ограбиха Ви и последните спестявания на 2 пъти през банките продават Ви менте храни,горива,лекарства Вода и Ток също и сега доокопавайки се като за последно си прехвърлят и Чез Еми то освен БДЖ и Летище София общо взето почти нищо не остана..... Така пак същите с изнесените пари от какви ли не усвоявания и превъртяни я през емирства я през Саудитски кючеци или африкански сафарита вече се връщат като заеми от Лихтенщайн или подобни екзотични дестинации да дозавъртът оборота на спиралата..... Спиралата която вечно Ви държи бедни и зависи а тях ги прави постоянно по приказно богати нищо че акъла и образованието им е като на 4-то класници.... Завбъдеще дори и да се сменя власт я пробвайте да стартирате каквото и да е като срещу Вас стой Тоя дето ще Ви прокарва Водата и Тока...Само водата и тока ! Така те ще се развиват из Световния океан предимно по крайбрежието му ,а Вие ше подскачате за втора кабинка на Банско и еш гледате светски предавания водени от джендери като Евгени Минчев показващи ВИП-ове като Гущеров
 • Аууу
  Отговор
  9 10:45  25.02.18
  Преди месец Б. Б. и чешкия премиер се срещнаха, и като се почнаха едни кръстосани сделки. Ум да ти зайде.
 • Боримир
  Отговор
  10 12:20  25.02.18
  Тоя смешко бичев много са му развързали каишката.
 • 11 13:44  25.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай