Last news in Fakti

25 Февруари, 2018 12:19 1 624 19

Цветанов: БСП и Радев искат дестабилизация на страната

  • цветан цветанов

"В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов пред над 120 младежи от цялата страна в рамките на 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

Форумът се провежда в Сандански, а негови организатори са МГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Спомняте ли си обещанията на президента Радев по време на предизборната кампания за санкциите срещу Русия и СЕТА? Той не изпълни нито едно от двете. Дори напротив – след встъпването му в длъжност той назначи служебнo правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса. Радев се радваше на комфорта да няма парламентарен контрол. Именно обаче разделението на властите е един от стълбовете на демокрацията“, посочи пред младежите в Сандански Цветан Цветанов.

Според него след като вече е бил съставен кабинет и премиерът Борисов стъпи много силно на европейската и международна схема, президентът Радев е трябвало да се примири с конституционно заложените си функции като такъв.

„Той системно обижда парламента и прокарва разделителни линии в обществото. Всички помните поне една негова обида към най-висшия законодателен орган в нашата държава – Народното събрание. Налага вето след вето, стремейки се да затвърди позициите си, но благодарение на нашата твърда парламентарна позиция успяхме да го преодолеем“, подчерта Цветанов и допълни, че ГЕРБ и управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион.

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, БСП непрекъснато генерират скандали и се възползват от всяка възможност да ударят по управляващите.

„Помните по време на бежанската криза как всяваха страх в обществото с непрекъснатите си заплахи как бежанците ще превземат страната. С действията си те непрекъснато доказват, че не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той подчерта, че БСП отдавна са показали двойното си лице – едното тук, в България, и другото – в Брюксел.

„На форума на ПЕС в Лисабон през декември всички делегати от БСП, включително и Корнелия Нинова, са гласували „за“ приемането на Истанбулската конвенция. Доказателство за това са редицата кръгли маси и подписки, които те организираха, целящи възможно най-бързото приемане на Конвенцията“, напомни Цветанов и отбеляза, че за съжаление във втората половина на декември 2017 г. Корнелия Нинова е осъзнала, че може да извлече краткосрочни политически дивиденти и да насочи цялото напрежение срещу ГЕРБ.

Цветанов обясни, че Истанбулската конвенция е приета в почти всички страни членки, а държави с традиционно консервативни общества като Турция, Сърбия, Армения и Албания са я ратифицирали.

„Смятате ли, че ако в действителност имаше нещо в този документ за въвеждането на еднополовите бракове, тези страни щяха да го подпишат?“, попита зам.-председателят на ГЕРБ и допълни, че в конституциите на някои от тези страни еднополовите бракове за забранени.

„Правителството внесе Истанбулската конвенция с ясната мисъл, че това е документ, осигуряващ европейски стандарт в координацията и взаимодействието между институциите в борбата срещу насилието на жените“, призна Цветан Цветанов. Той със съжаление констатира, че много други партии са се възползвали и са създали противоречия в обществото.

„Тогава ние си дадохме сметка, че ако ратифицираме международния договор, противопоставянето сред хората ще достигне връхната си точка. Решихме да сезираме КС, за да каже той дали документът противоречи на Конституцията. Също така ще разширим обществения дебат, докато не отпаднат всички съмнения относно характера на Конвенция – а той е за противодействие на насилието срещу жените“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ и отново напомни, че докато не се постигне пълен обществен консенсус – Истанбулската конвенция няма да се ратифицира.

Цветанов отбеляза, че в момента тече Българското европредседателство, чийто основен приоритет е очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани.

„За първи път основният приоритет на ЕС съвпада с този на САЩ – европейско бъдеще за Балканите“, каза още той и разказа как по време на посещението му в САЩ за Молитвената закуска при президента Доналд Тръмп, делегатите от Западните Балкани са му споделили своята вяра как евроатлантическата мечта пред техните граждани скоро ще се сбъдне.

„България категорично ще помогне на своите балкански приятели“, подчерта Цветан Цветанов. Той напомни, че на 18 и 19 март в София ще бъде проведена среща от парламентарното измерение на европредседателството, на която трябва да бъдат приети процедурните правила за парламентарен контрол на Европол.

„Никога не забравяйте откъде сте тръгнали“, призова младите хора Цветанов. „Трябва да не се спираме да организираме такива срещи, за да можем да привличаме нови лица сред нас. Предстоят местни и европейски избори и трябва да продължим с победите, защото това е най-доброто за България“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и предупреди представителите на Младежи ГЕРБ да внимават, защото политиката носи изкушения.

„Докато се издигате, помнете, имайте висок праг на търпимост. Ако някой ви обижда, не отвръщайте. Изчакайте и докажете кой е бил прав“, посъветва младите Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не дестабилизация а:

    42 6 Отговор
    Искат да ви махнат зада не потънеме още повече,че вече няма на къде!
  • 2 Slavic Vibes

    28 2 Отговор
    Не се сещам, тоя на снимката, същия, който говори, той какво е направил да "стабилизира" страната? Нека едно нещо да ми посочи, преди да говори. Говоряч. Говорячи бол. 70 години само говорячи. И писачи. Но не действовачи. Такива нямаме, естествено. Щото по-лесно е да се говори, и да се пише.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ганьо

    29 3 Отговор
    Баш крадецо учи младите на герберастия! После президента и БСП му виновни!
  • 5 Цирк за раздяла

    19 2 Отговор
    Никаква разлика няма между Тия Които
    Ви ограбиха парите през 1989 г
    разграбиха имуществото
    приватизираха и затриха всичко останаха им само имотите
    ограбиха Ви и последните спестявания на 2 пъти през банките
    продават Ви менте храни,горива,лекарства
    Вода и Ток също
    и сега доокопавайки се като за последно си прехвърлят и Чез
    Еми то освен БДЖ и Летище София общо взето
    почти нищо не остана.....
    Така пак същите с изнесените пари от какви ли не усвоявания и превъртяни я през емирства
    я през Саудитски кючеци или африкански сафарита вече се връщат като заеми от Лихтенщайн или подобни екзотични дестинации да дозавъртът оборота на спиралата.....
    Спиралата която вечно Ви държи бедни и зависи а тях ги прави постоянно по приказно богати нищо че акъла и образованието им е като на 4-то класници....
    Завбъдеще дори и да се сменя власт я пробвайте да стартирате каквото и да е като срещу Вас стой Тоя
    дето ще Ви прокарва Водата и Тока...Само водата и тока !
    Така те ще се развиват из Световния океан предимно
    по крайбрежието му ,а Вие ше подскачате за втора кабинка на Банско и еш гледате светски предавания водени от джендери като Евгени Минчев показващи ВИП-ове като Гущеров
  • 6 ЦВЪКАМ

    30 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цветанов: БСП и Радев искат дестабилизация на страната............ДА СЕ ЧЕТЕ ........НЕ НИ ОСТАВЯТ ДА СИ КРАДЕМ СПОКОЙНО !!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    3 21 Отговор
    Руската агентура се е активизирала и всячески се старае да дестабилизира България и да компрометира нейното членство в ЕС и НАТО. А органите, които би трябвало да се занимават със сигурността на държавата спят .

    Коментиран от #9

  • 9 Ганьо

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Престъпниците които ни управляват ни дестабилизират! За да не се осъзнаем и да им отнемем кокала и да ги осъдим за предателство!

    Коментиран от #14

  • 10 МИК

    11 2 Отговор
    Да тези сигашните ни дестабилизираха така както никой друг от управляващите след 1989 г . взети заедно. Ша ни украдът и избегът.
  • 11 Цветанов

    16 1 Отговор
    Иди и ги разправяй тези на комсомоците в Сандански. Те че ти поверват. Гнусни мафиози
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 приказки от физкултурния салон

    15 1 Отговор
    Цвичка, дестабилизацията я създавате вие с джендърските си и енергийни мераци и придобивки, а сега и "имигранти" в повече ни готвите, така че ай стига замълчи, че замириса на топла герберастия !!!! Пфуууу, че гнус!
  • 14 Потресен

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ганьо":

    Като гледам любовта на народа към Ц. Ц. и се чудя що не се откаже и да се скрие. Той просто се изхаби. Името мъ е умръсено и нищо не става. Трябва да напусне ГЕРБ и политиката, и да си гледа живота.

    Коментиран от #15

  • 15 по потресен

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Потресен":

    ....на квадратчета през прозореца от централния софийски !
    Така трябва да завършва постинга ти иначе е безмислено !
  • 16 ИВАН

    6 1 Отговор
    Браво, харесва ми допълнението от потресен - .... да си гледа живота през решетките на централния затвор ... заслужил си го е човека :)
  • 17 Plovdiv

    3 1 Отговор
    Няма по-гнусно същество от Наглеца цвъкан цвъканов....
  • 18 нов

    2 1 Отговор
    Хей Цвъки, няма ли да млъкнеш, крадливо нагло същество. Защо не кажеш кой ходихте на Молитвената закуска в САЩ? Какво и е мястото на женати в групата, какви са държавните задачи на кметчетата от България, какви важни държавни преговори правихте в този момент - ПРОСТО СЕ ВЛАЧИХТЕ С НАЩЕ СРЕДСТВА - ТИ, ЖЕНА ТИ и ГЕРБЕРСКИ КМЕТОВЕ НА ЕКСКУРЗИЯ ЗА 10 ДЕНА ЗА НАША СМЕТКА, НО това се премълчава от медиите и от вас. НАГЛИ, МРЪСНИ и ДОЛНИ СЪЩЕСТВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 ПЕЕВ

    1 1 Отговор
    МНОГО Е ПРАВ-КОМУНИСТИТЕ СА ПОБЕСНЕЛИ КУЧЕТА,НО ОТ БЯС СЕ УМИРА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове