Last news in Fakti

25 Февруари, 2018 14:46 3 197 26

Нинова: Борисов ли стои зад сделката за ЧЕЗ?

  • корнелия нинова-
  • чез-
  • сделка-
  • бойко борисов

„Върви неофициална информация, според която зад сделката за ЧЕЗ стои премиерът Бойко Борисов, както и че една държавна банка щяла да я финансира”. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщи БТВ.

Утре от БСП канят на среща посланика на Чехия у нас, на когото ще връчат писмо до чешкото правителство. В него от левицата ще питат официално дали по време на посещението на чешкия премиер Андрей Бабиш у нас са водени разговори и поеман ли е ангажимент от страна на Борисов по тази сделка.

„Държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес? Не на Гинка, разбира се, не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг”, подчерта Нинова.

БСП праща и запитване до всички европейски компетентни институции, в което настояват за проверка дали са спазени европейските директиви, касаещи енергетиката, при сключването на сделката.

Социалистите ще искат и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента, като ще очакват той да обясни водил ли е разговори с премиера на Чехия за сделката и поемал ли е ангажименти, както и кои банки ще се ангажират по сделката.Бойко Борисов: Да купим ЧЕЗ? А защо не купим „Енерго Про” и ЕВН?Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, отбеляза премиерът за сделката

„Правителството ангажира ли държавната Банка за развитие с финансиране на тази сделка”, пита още лидерът на БСП, като по думите ѝ от изслушването на Борисов ще последва изслушване на КЕВР, КФН и КЗК.

„Борисов си представи за пореден път, че ако даде една жертва, този път в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не, няма, към него водят нещата, там е главният бушон”, заяви Нинова по повод оставката на енергийния министър.

Нинова призна, че няма представа кой ще наследи Теменужка Петкова на поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммм ДА

    20 18 Отговор
    Ха ха Кури, колко дена ти трябваше за да стоплиш !??
    Вече си обяснявам, що не може да вземете властта, бавно загрявате ;)
  • 2 Гого

    42 16 Отговор
    Моите уважения!ББ вече стана много нагъл и трябва да бъде спрян и изритан от властта!
  • 3 Гост

    14 21 Отговор
    Тая яхна вълната. Нека да е но нищо няма да може да направи.
  • 4 Цуки

    21 12 Отговор
    Съжаляваш че не си ти
  • 5 Ричард III

    24 3 Отговор
    Търсете следата в Цецко!
  • 6 само главни букви

    10 24 Отговор
    комунетата се дразнят,че някой краде повече от тях, ха ха ха
  • 7 ПЕЕВ

    17 19 Отговор
    КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.
  • 8 onq s konq

    16 30 Отговор
    Кумунистите ги е ят та ша се спукат щото виждат че боко има ъкъл и прави кинти а те не могат

    Коментиран от #18, #20

  • 9 onq s konq

    13 24 Отговор
    Ето сгоден случай някой да обясни каква е разликата между ОФИЦИАЛНА И НЕОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ и късметът се пада на Нинова.Ясно е че "официалната" информация идва от Правителството и правителствените институция,въпросът е ОТ КЪДЕ ИДВА НЕОФИЦИАЛНАТА! И да отг. Нинова:ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТЯ САМАТА ДА СИ СЪЧИНИ НЕЩО И ДА ГО ОБЯВИ ЗА "НЕОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО ВЪРВИ"?!Да оставим наглите глупости че "ПАРТИЯТА Й" щяла да привика Чехския посланик на разпит в Централата си ВЪПРЕКИ ЧЕ Е НАЙ ОБИКНОВЕНА ОПОЗИЦИОННА ПАРТИЯ и няма властова оторизация за подобен акт,отделно пък ще подлагат Борисов на кръстосан разпит в Парламента...Въпросът е МОЖЕ ЛИ ЛИДЕР НА ПАРТИЯ /МАКАР И ОПОЗИЦИОННА/ С ПРЕТЕНЦИИ ДА УПРАВЛЯВА БГ ДА СЕ ИЗРАЗЯВА ТАКА БЕЗОТГОВОРНО?В крайна сметка нито Чехът ще отиде в БСП да му връчват някаква си депеша,защото си има дипломатическа поща за това,нито пък Борисов ще отиде в Парламента да се обяснява на разни червени наглеци...ТОЧНО КАКТО НЕ ОТИДЕ И НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ!

    Коментиран от #11

  • 10 антикомунист

    33 5 Отговор
    Едно не мога да разбера!Що за народ сме-те ни чукат по всичките дупки а ние се ръфаме кой комунист,кой герберист,кой нещо друго?!
    Нинова цели точно в целта и това е истината,а вие се ядете на комунисти и некомунисти!Престанете!Дайте да видим кой купува ЧЕЗ и за кого,това е по-важно!

    Коментиран от #21, #25

  • 11 тасс

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Абе вие сол т.... на Борисов и сие, нямате ли почивен ден бе?
  • 12 до коня

    18 2 Отговор
    Кон,пише се чешка,а не чехска.Ти колко класа образование имаш,та се правиш на умен и пишеш тука?

    Коментиран от #17

  • 13 Рррррр

    8 1 Отговор
    Да бе точно той е, кой може да е друг.Тия се джафкат един друг.
  • 14 Bahti

    19 0 Отговор
    30год Кражби! Какво значение има партията или цветът, абсолютно Никакво!
  • 15 Булгаруливуд

    16 0 Отговор
    Интересно ми е защо Румен Овч. още мълчи, а иначе е много деен по всякаквите енергийни въпроси ?
    Дали Нинова пусна някакъв подгряващ трейлър на блокбастъра, който ни предстои да гледаме?
    И ще получи ли Бойко "Оскар" за главна роля, бившата министърка за подържаща, а няколко медии за "визуални и звукови ефекти" ?
    Взимайте пуканки и се настанете удобно ....филма вече почна !
  • 16 Доктор Ох Боли

    4 5 Отговор
    .... ха ха ха...... Къде са парите питам аз? .... ха ха ха... Нема значение от къде са?..... знаеме , че не са рубли..... ха ха ха....
  • 17 onq s konq

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "до коня":

    Как твърдиш че се пише си е твой проблем.На мен МАМА МИ Е КАЗАЛА ЧЕ ТАКА СЕ ПИШЕ,ЗНАЧИ И ТАКА ТРЯБВА.И понеже ме питаш нещо за класове образование,ще отг на въпроса с въпрос:Как от написани 11 поста от все умни и начетени хора ТИ ИЗБРА ДА ОТГОВОРИШ ТОЧНО НА МОЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗНАЕШ ЧЕ СЕ "ПРАВЯ" НА УМЕН?А на ном 11 препоръчвам да не бърка числата и да си адресира правилно въпросите -в случая КЪМ НОМ 8-той си пише с моя ник като почевства нужда от слава,но са си от "една черга" и на "един акъл".
  • 18 Кой

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    И ти правиш кинти, ама си се продал. Харчи ги с кеф
  • 19 ввв

    4 9 Отговор
    Госпожа приватизаторката нещо се пак се е разпенила. Не разбирам защо се вдига толкова пушилка за сделка между две частни компании. По интересно ще е в тази сделка да видим от къде ще дойдат парите...
  • 20 Тиквата

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Боко и акъл две субстанции осъдени на вечна раздяла...Боко има акъл , колкото и ти Боко действа инстинктивно по Мутрински като животните по закона на джунглата ...набарал е боязлив и търпелив народ ..и си развява байряка както си иска...но ще дойде и неговия ред
  • 21 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "антикомунист":

    Нинова в момента, младеж, яхва вълната. Това което казва лелята, ама дословно, е всеки втори коментар под всяка статия за чез, така че червената лелка нищо не е уцелила, а ''умно'' чете какво мисли болшенството от българи, и разбира се, просто повтаря мнения...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 бай Иван

    2 8 Отговор
    Аз не разбирам какво толкова ни касае обикновенните хора тази сделка.
    Да продават и да купуват както искат, като ни оставят без ток или с високи сметки да му мислят управляващите.....всичко върху тях ще се изсипе..
  • 24 Ads

    3 3 Отговор
    Скоро ще стане ясно кой е купувачът, имайте малко търпение. Ама Нинова тогава ще се окаже в небрано лозе...
  • 25 Пеньо

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "антикомунист":

    Дълбока заблуда! Нинова изобщо не улучва целта, а само вдига пушилка! Подобно на фатмака, тя задава тъпи въпроси, на които може да се върже само техният електорат, за да сгъсти оределите редици! Въпросите трябва да са подкрепени с някакви доказателства и да не дадат възможност на отговарящият да се измъкне! Това е целта на истинската опозиция, каквато БСП не е и няма да бъде! За съжаление!
  • 26 001

    0 1 Отговор
    Мислете малко, до последно мълча. Гаранция е знаела щото и тя е в далаверата кат всички политици без изкл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове