2 112 14

Крайнодесните правят нова партия

Константин Карагьозов

Крайнодесни формации правят пореден опит да регистрират политическа партия. Новият проект се казва "Независимост", а декларациите за индивидуално членство, с които се набират учредители, вече се разпространяват по интернет, пише вестник "Сега".

В края на 2013 г. редица крайнодесни организации, сред които "Национална съпротива", "Кръв и чест", "Стрейт едж" и др., учредиха "Националистическа партия на България". Целта им беше да участват в евроизборите през 2014 г. Политическият им проект обаче се натъкна на масирана обществена и институционална съпротива. Прокуратурата обяви, че основополагащите принципи на партията противоречат на конституцията. Накрая регистрацията й беше заличена заради недостатъчно подписи, с което опитът на крайнодесните да участват във вота се провали.

В основата на новия проект и сега стоят членове на "Национална съпротива", които се обявяват "за една национално могъща, независима, обединена и социално справедлива България". "Време е национализмът да се представлява от националистите, а не от актьори, които играят само ролята на такива, а всъщност са най-големите крепители на статуквото. В България всички партии обслужват чужди интереси. Едни обслужват интересите на САЩ и ЕС, други пламенно защитават интересите на Русия, трети са си направо турски партии, но общото на всички е, че са вредни за България! Време е тези, които направиха от националното предателство държавна политика, да си платят", заявяват организаторите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПРЕДРЕШВАНЕ
  Отговор
  1 22:43  26.02.18
  ПРЕМЕНИЛ СЕ Е ИЛИЯ НО ПАК СИ Е СЪЩИЯ.
 • ххх
  Отговор
  2 22:45  26.02.18
  "националисти"-анархисти
 • Истината винаги боли
  Отговор
  3 22:45  26.02.18
  За всяко национално предателство,рано или късно се появяват съдиите.Толкова години вече минаха, а няма един политик в затвора.Това може да стане само в толерантна България.Политиците се качиха на гърба на народа,но явно вече ще бягат към подготвените за този случай удобни леговища в чужбина.....
 • българин
  Отговор
  4 23:15  26.02.18
  Такава партия има място в България,защото недоволството на народа от управляващите,беззаконието и безнаказаността на ромския етнос расте с всеки изминат ден.Когато се създаде Атака,много хора имаха надеждата,че тя може да подобри нещата и да изпълнява такава функция,но те също затънаха в блатото на корупцията и междупартийните сделки за власт и което е най-лошо,станаха ортаци с ДПС.Имаме нужда от такава партия,защото иначе съвсем ще ни затрият като българи!!!

  Коментиран от #10


 • Брат ми
  Отговор
  5 23:15  26.02.18
  А дано.Прибирам се Август и ще инвестирам и помагам със каквото мога.
 • Снайпериста
  Отговор
  6 23:22  26.02.18
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • Ганьо
  Отговор
  7 23:41  26.02.18
  Първо спрете наркотиците :) много ви пречат да видите нещата в детайлите :) като ви гледам- пак ще сте само до съда!

  Коментиран от #9

 • JPower
  Отговор
  8 00:54  27.02.18
  Дайте сайта. Ще се запиша.
 • Няма оправия
  Отговор
  9 01:08  27.02.18

  До коментар #7 от "Ганьо":

  Във Мутраландия може да се регистрира и партия на Зелените Марсиянчета,въпроса е има ли достатъчно пари за добър и ,,печен,"адвокат.Тези който в момента ни ,,яздят" са в парламента на този принцип-много пари,мутри,адвокати и съдии.....
 • ххх
  Отговор
  10 06:15  27.02.18

  До коментар #4 от "българин":

  100% вредна партия!!Ще изкарат като техните ортаци,един мандат и са в историята.
 • Slavic Vibes
  Отговор
  11 08:04  27.02.18
  Не съм комунист, нито нацист, ами практик. И в това число, да питам, крайно-десните какво постигнаха за 20 години?
 • Империл
  Отговор
  12 15:36  27.02.18
  От една страна това е супер новина, че тези момчета имат желание и са стигнали до извода, че трябва да се създаде партия и дори им пожелавам да успеят, но трябва да усетят тънкият момент, когато ще станат играчка в гео-политическите игрички на гигантския юмрук за да го избегнат и да разклатят почвата под голямата шахматна дъска. Огромна политическа неопитност лъха от тях, но пък са с чисти намерения. Друг извод до който трябва да стигнат е че без пари ще се провалят. Политика на чист ентусиазъм е като на гол задник да яздиш таралеж. Пожелавам им успех и дано да смачкат с чук гигантският юмрук!
 • аве фюрер
  Отговор
  13 16:54  27.02.18
  Крайно време беше . Политическата безумност на тия палячовци в парламента, икономическия грабеж на гърба на обикновения българин , националния нихилизъм, и продажничество на парламентарно представените партийки и не само ,създава спешна нужда от такава партия на националистическа основа , която да защити държавата ни и интересите на гражданите и . В момента България има исторически обоснована нужда точно от това , иначе се затриваме .
 • 666
  Отговор
  14 08:59  01.03.18
  Абе стига вече с този ромски терор та ромски терор. Чорбаджийте ограбиха народа . Вие ромски терор та ромски терор. Колко банки окрадоха ромите, Колко фабрики приватизираха.ромите ли продадоха ЧЕЗ.БТК, ЕНВ . Ромски терор та ромски терор. Ромите ли държат морето, ромите ли изкупиха горите, нивите, купиха яхти за селски туризъм. Вече просто прекалявате с ромите та ромите.

Напиши коментар:


Публикувай